Ο Ολυμπιακός έπαιξε σαν "ευρωτροπαιούχος" και διέλυσε την Μπράγκα με 3-0!

Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε εκπληκτική απόδοση κόντρα στην Μπράγκα για τη 2η αγωνιστική της League Phase του UEFA Europa League, επικρατώντας 3-0! Σκόρερ οι Φερέιρα (αυτ. 45′), ‘Εσε (53′) και Ελ Κααμπί (59’). Σπουδαίο ντεμπούτο του Μουζακίτη σε ευρωπαϊκό ματς!

ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έδωσε νέα ευκαιρία στον Μουζακίτη μετά το σπουδαίο ματς απέναντι στον Ατρόμητο και τον όρισε ως συνεργάτη του Έσε στη μεσαία γραμμή, ενώ παράλληλα διατήρησε το “τρικ” με τον Ροντινέι μπροστά απ’ τον Κοστίνια. Έτσι οι Πειραιώτες ξεκίνησαν με τον Τζολάκη στην εστία, Ορτέγκα, Κάρμο, Ρέτσος και Κοστίνια ήταν στην άμυνα, εσωτερικά χαφ οι Έσε και Μουζακίτης, ενώ μεσοεπιθετικά έδρασαν οι Ζέλσον Μαρτίνς, Κοστίνια και Ροντινέι. Στην κορυφή βρέθηκε ο Ελ Κααμπί.

O Κάρλος Καρβαλιάλ ξεκίνησε με τον Ματέους στην εστία, στην άμυνα έπαιξαν οι Φερέιρα, Άρει – Μπι, Νιακατέ, Μάριν, εσωτερικά χαφ ήταν οι Αντρέ και Ρικάρντο Όρτα, στα άκρα οι Καρβάλιο και Γκάμπρι, ενώ προωθημένοι ήταν οι Μπρούμα και Φερνάντεζ.

Εδώ είναι “Καραϊσκάκη”

Ο Ολυμπιακός ήταν ιδιαίτερα δραστήριος στα πρώτα λεπτά και έκανε ξεκάθαρο στην επικίνδυνη Μπράγκα, πως θα είναι το αφεντικό του ματς! Στο 5′ ο Ορτέγκα με βαθιά κάθετη μπαλιά βρήκε τον Ζέλσον Μαρτίνς στον κενό χώρο και δεξιά. Ο Πορτογάλος έκανε την κούρσα, πάσαρε στον αφύλακτο Ελ Κααμπί και ο Μαροκινός σκόραρε, αλλά το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ του Μαρτίνς στο ξεκίνημα της φάσης.

Τζολάκης ο ανίκητος!

Στο 21′ η Μπράγκα απάντησε στην υπεροχή του Ολυμπιακού. Ο Μπρούμα πάσαρε κάθετα στον Μπαρτίνεθ, αριστερά στην περιοχή του Ολυμπιακού, ο Τζολάκης άπλωσε το κορμί του και σταμάτησε τον μέσο της Μπράγκα! Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ροντινέι έκανε σπουδαία κούρσα από δεξιά, πήγε μέχρι τέλους και σούταρε, ο Ματέους απομάκρυνε. Ο Ζέλσον Μαρτίνς περίμενε σε καλή θέση! Ο Έσε έχοντας δίπλα του τον εξαιρετικό Μουζακίτη, βρήκε χώρους και για επίθεση. Στο 31′ ο Αργεντίνος βρήκε χώρο έξω απ’ την περιοχή, ο Ματέους έδιωξε σε κόρνερ. Δύο λεπτά αργότερα ο Ροντινέι σεντραρε από δεξιά, ο Ελ Κααμπί έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Ματέους. Κομβική ήταν η επέμβαση του Τζολάκη στο 38′ και ενώ το ματς δεν είχε σκορ. Η Μπράγκα βρέθηκε έξω απ’ την περιοχή του Ολυμπιακού με αρκετούς παίκτες, ο Ρικάρντο Όρτα δέχτηκε εξαιρετική πάσα και σούταρε από κοντινή απόσταση και αριστερά, αλλά ο Τζολάκης με το ένα χέρι κράτησε το 0-0!

Με δόση τύχης αλλά και “δικαιοσύνη”

Ο Ολυμπιακός βάσει εικόνας στο πρώτο μέρος άξιζε ένα γκολ, το οποίο ήρθε στο 45′. Στην εκπνοή του πρώτου μέρους, ο Ολυμπιακός βρήκε δίκτυα σε προσπάθεια του Αγιούμπ Ελ Κααμπί και αυτογκολ του Φερέιρα! Ο Ροντινέι γέμισε από δεξιά, ο Ζέλσον Μαρτίνς κατέβασε στο ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής και έστρωσε “γλυκά” στον Μαροκινό, ο οποίος σούταρε, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στα δίκτυα της Μπράγκα. Αυτή ήταν και η τελευταία σημαντική στιγμή στο πρώτο μέρος!

Ήταν ένα πολύ καλό τακτικά το πρώτο 45λεπτο. Σε σπουδαία βραδιά και ο Τζολάκης, αλλά και οι Ζέλσον, Μουζακίτης, Ροντινέι, Κοστίνια, Ελ Κααμπί.

Ολυμπιακός με σφραγίδα “Μεντιλίμπαρ”!

Ο Ολυμπιακός μπήκε με φρενήρη ρυθμό στο δεύτερο ημίχρονο και “έπνιξε” με την πίεση του την αιφνιδιασμένη Μπράγκα. Οι αλλαγές του Καρβαλιάλ (Γκάρμπι, Γκόρμπι στις θέσεις των Καρβάλιο, Μαρτίνεζ) δεν έπιασαν τόπο. Στο 46′ ο Κοστίνια σέντραρε από δεξιά, αλλά ο Ελ Κααμπί δεν έπιασε το πλασέ όπως θα ήθελε. Στο 53′ ο Ροντινέι εκδηλωσε την αντεπίθεση και προσπάθησε να σεντρράρει από δεξιά προς τον Ελ Κααμπί, η μπάλα κόντραρε και ο Έσε μπήκε σφήνα στην καρδιά της άμυνας της Μπράγκα για να σκκοράρει με απευθείας “σκροπ” πλασέ! Πρωτο γκολ του Αργεντινού στο Φάληρο και δεύτερο συνολικά με τον Ολυμπιακό.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να είναι πολύ πιεστικός. Στο 55′ κέρδισε ακόμα μια κατοχή, ο Τσικίνιο βρήκε χώρο και σούταρε, η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 58′ ο Τσικίνιο αποχώρησε με τραυματισμό και τη θέση του πήρε ο Γουίλιαν.

Δεν είχε έξοδο διαφυγής η Μπράγκα!

Οι παίκτες του Ολυμπιακού τα έδωσαν όλα για να “τελειώσουν” το ματς από νωρίς. Στο 59′ ήρθε γκολ “σήμα κατατεθέν” του Ολυμπιακού του Μεντιλίμπαρ! Ο Ελ Κααμπί πίεσε τον Ματέους, ο Γουίλιαν έκοψε και πάσαρε στον Ροντινέι. Ο Βραζιλιάνος έκοψε την μπάλα για τον Ελ Κααμπί, ο οποίος σκόραρε για το 3-0! Ήταν το 38ο γκολ του Μαροκινού με τον Ολυμπιακό!

Τον “χαβά” του ο Τζολάκης!

Ο Καρβαλιάλ έριξε τη “ζαριά” του στο 69′ με τριπλή αλλαγή (Φερνάντες, Ουαζανί Γκόμεζ αντί των Α. Όρτα, Φεναντέζ, Μάριν). Ο Τζολάκης επιβεβαίωσε τη σπουδαία του βραδιά και στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 70′ Έλληνας πορτιέρε σταμάτησε τον Μπρούμα σε τετ α τετ, ενώ στη συνέχεια ο Κάρμο έκοψε στη γραμμή τη λόμπα του Αντρέ Όρτα! Ο εντιλίμπαρ έδωσε τις απαραίτητες ανάσες στα “παιδιά” του. Ντόη, Ολιβέιρα, Πιρόλα, Μασούρας (καταχειροκροτήθηκε) πέρασαν στο ματς αντί των Ρέτσου, Ζέλσον Μαρτίνς, Κάρμο και Ροντινέι. Στο 84′ ο Γουίλιαν γέμισε από αριστερά, ο Κοστίνια έβγαλε το γύρισμα απ’ το δεύτερο δοκάρι, ο Ελ Κααμπί δεν πρόλαβε να βάλει την προβολή. Στο φινάλε αποθεώθηκαν οι Μεντιλίμπαρ και Μουζακίτης απ’ τους φίλους του Ολυμπιακού!