Πρώτος σκόρερ ο Μπράις για την ΑΕΚ, δυο καθοριστικά τρίποντα του Κουζμίνσκας στην 4η περίοδο.

H AEK νίκησε τον Άρη στο “Nick Galis Hall” για την πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος της Basket League, γιατί είχε καλύτερες επιθετικές επιλογές και στην τέταρτη περίοδο, έκανε την διαφορά στο σκορ, έναντι των γηπεδούχων που συνεχίζουν να προβληματίζουν με την απόδοση τους, όσο και αν προσπαθούν από την άμυνα τους να είναι ανταγωνιστικοί. Τουλάχιστον στην αρχή της φετινής σεζόν σε Ευρώπη και σε Ελλάδα.

Ο Άρης έχει “λειψανδρία” σε σκόρερ, ειδικά στους ξένους παίκτες του, όταν οι συμπαίκτες τους, παρουσιάζουν δυστοκία…

Με ποσοστά ευστοχίας σε δίποντα και τρίποντα, κάτω του 40%, ο Άρης και η ΑΕΚ παρήγαγαν χαμηλό σκορ, πέραν της αμυντικής επιμέλειας που είχαν αμφότερες, κατά διαστήματα στην απόδοση τους. Πολλές “μονομαχίες” των Αμερικάνων παικτών, αμφότερων των ομάδων τους, ήταν αναποτελεσματικές επιθετικά και είναι χαρακτηριστικά τα επιμέρους σκορ και των 4 δεκαλέπτων.

Οι γηπεδούχοι, όμως, είχαν μεγαλύτερο επιθετικό πρόβλημα από τους φιλοξενούμενους, εξαιρώντας τους 17 πόντους του πρώτου δεκαλέπτου. Μετά..βίας ξεπέρασαν τους 10 πόντους στην 3η και στην 4η περίοδο, ενώ στα τρία πρώτα λεπτά του τελευταίου δεκαλέπτου, σημείωσαν έναν πόντο και η ΑΕΚ προηγήθηκε με 10, έχοντας δημιουρήσει τις κατάλληλες προϋποθέσεις νίκης.

Ο Άρης ύστερα από τις δυο πρώτες ήττες στο Eurocup, συνεχίζει να αναζητεί την απαραίτητη ομοιογένεια, μετά τις αλλαγές ξένων παικτών που έκανε, σε αντίθεση της ΑΕΚ που ήταν πιο έτοιμη και οι ξένοι παίκτες της έχουν προσαρμοσθεί συντομότερα στις απαιτήσεις του πρωταθλήματος και των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων στο BCL.

Δεκάλεπτα: 17-14, 29-26, 41-44, 59-70

Η στατιστική του αγώνα ΕΔΩ