Η Γουέστ Χαμ έκανε την καλύτερη φετινή της εμφάνιση και κέρδισε για πρώτη φορά φέτος στο σπίτι της, παραμένει χωρίς νίκη η ομάδα του Κίραν ΜακΚένα, μετά την επιστροφή στην Πρέμιερ Λιγκ.

Οι Λονδρέζοι, είχαν χάσει και τα τρία πρώτα εντός έδρας ματς της σεζόν για πρώτη φορά στην ιστορία τους, με τον Γιούλεν Λοπετέγκι να είναι υπό πίεση στον πάγκο.

Οι παίκτες του όμως παρουσιάστηκαν αποφασισμένοι να βάλουν τέλος στο κακό σερί, με τη μεσοεπιθετική τετράδα Μπόουεν, Αντόνιο, Κούντους και Πακετά να είναι σε καταπληκτική μέρα.

Μόλις στο 48ο δευτερόλεπτο, ο Αντόνιο άνοιξε το σκορ από κοντά, μετά από ασίστ του Μπόουεν, ανοίγοντας το δρόμο για τη νίκη.

Η Ίπσουιτς αντέδρασε γρήγορα και ισοφάρισε στο 6′, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Ντελάπ βρέθηκε στην περιοχή και νίκησε με σουτ τον Αρεολά, φτάνοντας τα τρία γκολ στις δύο τελευταίες αγωνιστικές.

Οι φιλοξενούμενοι, έχασαν ευκαιρίες και για δεύτερο γκολ στη συνέχεια του α’ με Φίλιπς και Γκριβς, όμως η Γουέστ Χαμ τελείωσε το ημίχρονο με μπαράζ ευκαιριών και γκολ. Στο 38′ ο Κούντους είχε κεφαλιά στο δοκάρι και στο 39′ ο Σόουτσεκ είχε σουτ που αποκρούστηκε στη γραμμή από τον Ο’ Σέι. Όμως στο 44ο λεπτό, ο Έμερσον έβγαλε τη σέντρα, ο Αντόνιο πήρε κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, με τον Κούντους να κάνει άλμα …α λα Κριστιάνο Ρονάλντο στην επαναφορά, για να σκοράρει από κοντά με το κεφάλι.

Η Γουέστ Χαμ, βγήκε και στο β’ αποφασισμένη να καθαρίσει το ματς και στο 49′, ο Μπόουεν με ωραία ατομική προσπάθεια και σουτ από δεξιά, έκανε το 3-1.

Στο 65′, η Ίπσουιτς έχασε την ευκαιρία να ξαναμπεί στο ματς, με τον Αρεόλα να βγάζει εκπληκτικά την κεφαλιά του Ντελάπ.

Τέσσερα λεπτά αργότερα έτσι, άλλη μία πολύ καλή προσπάθεια του Μπόουεν από δεξιά, έφερε τον Πακετά με κενή εστία, για το τελικό 4-1.

Έτσι, οι Λονδρέζοι κέρδισαν για δεύτερη φορά στο φετινό πρωτάθλημα, ενώ η Ίπσουιτς έμεινε χωρίς νίκη στο υψηλότερο επίπεδο, για 8.201 μέρες!

Γουέστ Χαμ (Λοπετέγκι): Αρεόλα – Ουάν – Μπισάκα, Τοντιμπό, Κίλμαν, Έμερσον (83′ Κρέσγουελ) – Ροδρίγκες (70′ Σολέρ), Σόουτσεκ – Μπόουεν, Πακετά (83′ Σάμερβιλ), Κούντους (86′ Γκιλιέρμε) – Αντόνιο (70′ Άλβαρες).
Ίπσουιτς (ΜακΚένα): Μούριτς – Τζόνσον, Ο’ Σέι, Γκριβς, Ντέιβις – Μόρσι, Φίλιπς (74′ Τέιλορ) – Μπερνς (74′ Ογκμπένε), Χάτσινσον (83′ Τσάπλιν), Κλαρκ (73′ Σμόντικς) – Ντελάπ (83′ Χερστ).