Ματς για να θυμάται ήταν αυτό για τον Γκαζανίγκα, ο οποίος έπιασε τρία πέναλτι στην αναμέτρηση με τη Μπιλμπάο, κράτησε όρθια την Τζιρόνα και η οποία με πέναλτι του Στουάνι στο 99′ πήρε σπουδαία νίκη, την πρώτη της μετά από τις αρχές Σεπτέμβρη όταν είχε επικρατήσει της Σεβίλλης.

Το πρώτο κομμάτι της αναμέτρησης ανήκε στη Μπιλμπάο, η οποία είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν είχε σημαντικές ευκαιρίες ως το 28ο λεπτό όταν ο Μπερενγκέρ βρέθηκε στην άσπρη βούλα απέναντι από τον αργεντινό τερματοφύλακα. Ο Γκαζανίγκα του είπε το πρώτο “όχι”. Η Τζιρόνα αφυπνίστηκε και στο 39′ προηγήθηκε με ένα γκολ από σέντρα σουτ του Ασπρίγια το οποίο αιφνιδίασε τον νεαρό Παντίγια, τρίτο τερματοφύλακα των βάσκων.

Δύο λεπτά μετά από εξαιρετική ασίστ του Μπερενγκέρ, ο Σανθέτ πήρε τη μπάλα με ωραίο τρόπο και ισοφάρισε με πλασέ για το 1-1. Αυτό έδωσε νέα αυτοπεποίθηση στην Μπιλμπάο η οποία στο δεύτερο ημίχρονο κέρδισε και δεύτερο πέναλτι με παρέμβαση του VAR. Το κέρδισε ο Ινιάκι Γουίλιαμς, το εκτέλεσε ο ίδιος αλλά το έπιασε κι αυτό ο Γκαζανίγκα. Επειδή όμως η φτέρνα του ήταν χιλιοστά έξω από τη γραμμή της εστίας ο Χουάν Πουλίδο καθ’ υπόδειξιν του VAR έδωσε επανάληψη. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ερέρα κι ο Γκαζανίγκα το έπιασε ξανά!

Το μομέντουμ έλεγε πια Τζιρόνα. Ωστόσο ο Παντίγια ντύθηκε Γκαζανίγκα και είχε τρεις τεράστιες επεμβάσεις κρατώντας δύσκολα το 1-1 για την ομάδα του. Ώσπου φτάσαμε στο 99′ όταν ο Παρέδες σε ένα κόρνερ κράτησε τον Κρεΐτσι με τον VAR να παρεμβαίνει ξανά για πέναλτι της Τζιρόνα.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Στουάνι ο οποίος ευστόχησε παρά την προσπάθεια του Παντίγια και η Τζιρόνα πήρε μια σπουδαία νίκη για να ξεκολλήσει από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.