Με αντεπίθεση διαρκείας μετά το 25', οι «κυανέρυρθοι» ανέτρεψαν διαφορά 15 πόντων στο πρώτο ημίχρονο και είχε 13 κλεψίματα.

Κάθε…επιστροφή και δύσκολη, αλλά για τον Πανιώνιο που “πάτησε” ξανά στην Basket League, ύστερα από 4 χρόνια, έπαιξε μπροστά στις άδειες εξέδρες του γηπέδου “Μάκης Λιούγκας”, η νίκη κόντρα στον Κολοσσό (67-65 ) έχει περισσότερα, ψυχολογικά οφέλη για την αυτοπεποίθηση του, πέραν των δυο βαθμών.

Ο Πανιώνιος άρχισε με άγχος την επιστροφή του, ύστερα από 4 χρόνια στο πρωτάθλημα της Βasket League και ύστερα από τα πρώτα 4 λεπτά της αναμέτρησης, “κυνηγούσε” στο σκορ, τους Ροδίτες που είχαν σταθερή αξιόπιστη “πηγή” πόντων τον Γκάουντλοκ. Οι άδειες εξέδρες του γηπέδου της Γλυφάδας που είναι η έδρα του Πανιωνίου, αποτέλεσε ανασταλτικό παράγοντα για τους γηπεδούχους που εξέτισαν την ποινή μίας αγωνιστικής κεκλεισμένων θυρών για επεισόδια μικρής έκτασης των οπαδών στον μικρό τελικό του F4 της Elite League, με αντίπαλο τον Ηρακλή.

Οι φιλοξενούμενοι που παίζουν στην επαγγελματική “λίγκα” για 22η σεζόν, αδιαλείπτως και παρά τις αρκετές αλλαγές παικτών που έκαναν, αξιοποίησαν την εμπειρία τους στην κατηγορία, ενώ οι “κυανέρυθροι”, χωρίς να έχουν άσχημες ή βεβιασμένες επιλογές στην επίθεση, ήταν άστοχοι, σκοράροντας μόλις 25 πόντους στο πρώτο ημίχρονο. O Πανιώνιος είχε ευστοχία 30% στα δίποντα, έναντι 52% του Κολοσσού και μόλις ένα εύστοχο τρίποντο από τον Ρίο Μπράουν.

Στον αντίποδα, ο Γκάουντλοκ πέτυχε 14 πόντους στο πρώτο 20σάλεπτο και ο Κολοσσός προηγήθηκε ακόμα και με διαφορά 15 πόντων (19-34). Ο Κολοσσός διατήρησε τον ρυθμό του αγώνα και στο τρίτο δεκάλεπτο, παρά την αμυντική προσπάθεια του Πανιωνίου που δεν είχε διάρκεια και αλληλεγγύη στις βοήθειες που έπρεπε να δώσουν οι παίκτες του. Oι γηπεδούχοι μείωσαν με ξέσπασμα δυο λεπτών, τρείς φορές στους 6 πόντους (41-47, 43-49 και 45-51), χάριν στους Νόκο και Σμιθ, ενώ ο Κάναντι που ήταν… “αόρατος” στο πρώτο ημίχρονο, επέστρεψε δριμύτερος στο παρκέ. Το προβάδισμα του Κολοσσού μειώθηκε στους 4 πόντους (47-51) στο τέλος της 3ης περιόδου, με τον Λιθουανό Παούλιους Ντανουσεβίτσιους να αποτελεί τον δεύτερο “πυλώνα” στην επίθεση των φιλοξενούμενων.

Ο Πανιώνιος έμεινε με ένα εύστοχο τρίποντο και στο 3ο δεκάλεπτο, ενώ ο Κολοσσός έπρεπε να καλύψει και την απουσία του τραυματία, Περάντες από το πρώτο ημίχρονο. Στο 32′, ο Πανιώνιος ισοφάρισε στους 52 πόντους, γιατί είχε διάρκεια στην δυνατή άμυνα του και προκάλεσε λάθη στον αντίπαλο του, ενώ μή έχοντας άλλη επιλογή ασφαλείας για το σκορ, βρήκε εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό και προηγήθηκε με 59-51, κάνοντας σερί 12-0. Ο Κολοσσός δεν είχε άλλες αξιόπιστες επιλογές στην επίθεση και πέτυχε 14 πόντους στα 14 πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου, ενώ έφτασε τα 13 λάθη. Οι συνεργασίες απουσίασαν από την επίθεση του Κολοσσού και με ατομικές ενέργειες, προσπάθησε να σταματήσει την αντεπίθεση του Πανιωνίου, χωρίς να τα καταφέρουν οι παίκτες του Σιγάλα. Ο Πανιώνιος προηγήθηκε με 64-55, αλλά ο Ντανουσεβίτσιους με δυο τρίποντα μείωσε στον πόντο (64-63 στο 38′). Το τρίποντο του Τόνι στα 32” διαμόρφωσε το ισόπαλο σκορ στους 65 πόντους, ακολούθησαν οι δυο βολές του Λάντρι Νόκο στα 12” (67-65). Στην τελευταία επίθεση ο Γκάουντλοκ και Τόνι αστόχησαν εκτός της γραμής του τριπόντου.

Δεκάλεπτα: 13-20, 25-37, 47-51, 67-65

Η στατιστική του αγώνα εδώ