Με νίκη προχώρησαν στην Ligue 1, Μπρεστ και Ρενς, ενώ χωρίς νικήτρια ομάδα ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση της Στρασμπούρ με τη Λανς.

Στην τρίτη θέση της Ligue 1 σκαρφάλωσε η Ρενς, η οποία επικράτησε 4-2 της Μονπελιέ για την 7η αγωνιστική.

Ρενς-Μονπελιέ 4-2

Η Ρενς μετά από 25 λεπτά παιχνιδιού είχε αποκτήσει προβάδισμα δύο τερμάτων με τον Μουνέτσι στο 6′ να ανοίγει το σκορ και τον Νακαμούρα να πετυχαίνει το 2-0. Η Μονπελιέ επέστρεψε στο ματς με τον Νόρντιν να μειώνει σε 2-1, όμως ο Ντιακιτέ στο 57′ έδωσε ξανά προβάδισμα δύο τερμάτων στους γηπεδούχους.

Στο πρώτο λεπτό του εξτρά χρόνου η Μονπελιέ μείωσε ξανά στο γκολ με τον Νόρντιν να σκοράρει για δεύτερη φορά, ενώ το τελικό 4-2 σημειώθηκε στο 93′ με πέναλτι του Τεουμά. Μετά απ’ αυτό το αποτέλεσμα η Ρενς έφτασε τους 14 βαθμούς, όσους και η Μαρσέιγ και μοιράζονται την 3η θέση, ενώ η Μονπελιέ έμεινε στην προτελευταία θέση με 4.

Μπρεστ-Χάβρη 2-0

Στο “Σταντ Φρανσίς Λε-Μπλε”, η Μπρεστ με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο επικράτησε 2-0 της Χάβρης. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 12ο λεπτό με τον Λουντοβίκ Αζόρκ μετά από ασίστ του Μαμά Μπαλντέ και στο 92′ ο Μαροκινός, Ιμπραϊμ Σαλάχ έκανε το 2-0. Με τη νίκη αυτή η Μπρεστ απομακρύνθηκε από τη ζώνη του υποβιβασμού φτάνοντας τους 9 βαθμούς με την Χάβρη να μένει στους 6.

Στρασμπούρ-Λανς

Η Λανς προηγήθηκε δύο φορές στο “Σταντ ντε λα Μενό”, αλλά η Στρασμπούρ είχε ισάριθμες απαντήσεις με τον αγώνα να ολοκληρώνεται στο ισόπαλο 2-2.

Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ μόλις στο 5ο λεπτό με τον Εμπαλά Ενζολά να βρίσκει δίχτυα, για να έρθει ο Σιλά στο 18′ και να ισοφαρίσει σε 1-1.

Η Λανς πήγε στα αποδυτήρια με το προβάδισμα στο σκορ χάρη σε τέρμα που σημείωσε στο 44′ ο Ντιούφ, όμως η Στρασπούρ είχε και πάλι απάντηση, αυτή τη φορά με τον Μοχαμαντού Ντιαρά ο οποίος σκόραρε από το σημείο του πέναλτι. Με την ισοπαλία παρέμεινε η διαφορά του ενός βαθμούς μεταξύ των δύο ομάδων, με την Λανς να έχει 11 και την Στρασμπούρ 10.