Χωρίς γκολ ολοκληρώθηκε το ντέρμπι "αιωνίων". Από ένα ημίχρονο για τις δύο ομάδες!

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός έμειναν “άσφαιροι” στο ντέρμπι της 7ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League, μοιράζοντας στα δύο εντυπώσεις, ημίχρονα και συγκομιδή βαθμών. Τραυματίας αποχώρησε ο Ιωαννίδης στο 44′.

Πως ξεκίνησαν

Ο Ντιέγκο Αλόνσο είδε τον Ντραγκόφσκι να μένει εκτός λόγω ενοχλήσεων και ξεκίνησε με Λοντίγκιν, Μπάλντοκ, Γεντβάι, Ίνγκασον, Μλαντένοβιτς. Τα αμυντικά χαφ ήταν οι Τσέριν και Αράο, ενώ Τζούρισιτς, Μπακασέτας και Τετέ, στάθηκαν πίσω απ’ τον Ιωαννίδη.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ πήγε σε ένα σχήμα κατά 10/11 ίδιο με αυτό του ματς κόντρα στην Μπράγκα. Ο Ολιβέιρα πήρε τη θέση του τραυματία Τσικίνιο. Έτσι ο Τζολάκης ήταν στην εστία, στην άμυνα οι Κοστίνια, Ρέτσος, Κάρμο και Ορτέγκα, αμυντικά χαφ οι Έσε και Μουζακίτης, ενώ η τριάδα πίσω απ’ τον Ελ Κααμπί απαρτίστηκε απ’ τους Ζέλσον Μαρτίνς, Ολιβέιρα και Ροντινέι.

“Πράσινη” υπεροχή χωρίς ουσία

Ο Παναθηναϊκός μπήκε αρκετά δυναμικά στο ματς και είχε καλές στιγμές για το πρώτο γκολ της βραδιάς, ωστόσο οι προσπάθειες των παικτών του Αλόνσο, δεν είχαν ουσία. Στο 11′ ο Γεντβάι απείλησε με κεφαλιά από κόρνερ, η μπάλα ψηλά άουτ. Στο 15′ ο Ολυμπιακός έχασε την πρώτη ευκαιρία.

Ο Ζέλσον Μαρτίνς έκανε την προσπάθεια από αριστερά, έστρωσε για τον Μουζακίτη, ο οποίος σούταρε με ανοικτό κοντρόλ, η μπάλα κατέληξε στον Λοντίγκιν. Δύο λεπτά αργότερα ο Τζούρισιτς έψαξε εντυπωσιακό γκολ. Έπιασε βολέ από πλάγιο και απείλησε για πρώτη φορά την εστία του Τζολάκη! Η μπάλα λίγο πάνω απ’ το οριζόντιο δοκάρι! Στο 21′ ο Μπακασέτας εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, ο Ίνγκασον έπιασε αφύλακτος κεφαλιά στην περιοχή, η μπάλα πέρασε άουτ.

Καλό φινάλε Ολυμπιακού και νοκ-άουτ Ιωαννίδη!

Ο Ολυμπιακός μετά το 20λεπτο έδειξε μεγάλη άνεση στην αναχαίτιση των προσπαθειών των παικτών του Παναθηναϊκού, ενώ πραγματοποίησε και τις πρώτες αξιόλογες προσπάθειες επιθετικά. Στο 26′ ο Ζέλσον ταλαιπώρησε για άλλη μια φορά τους αμυντικούς του Παναθηναϊκού από αριστερά, η μπάλα κατέληξε στον Έσε, ο οποίος σούταρε, αλλά δεν ευστόχησε! Στο ημίωρο ο Μπακασέτας ελευθέρωσε για τον Τζούρισιτς και εκείνος πάσαρε κάθετα για τον επερχόμενο Μλαντένοβιτς, ο οποίος σούταρε, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 35′ οι “ερυθρόλευκοι” έχασαν τη μεγαλύτερη ευκαιρία τους στο ντέρμπι μέχρι εκείνη τη στιγμή!

Ο Ελ Κααμπί πίεσε, ο Λοντίγκιν οδηγήθηκε σε λάθος και ο Ζέλσον άμεσα επέστρεψε στον Μαροκινό, ο οποίος πέρασε τον πορτιέρε του Παναθηναϊκού και πλάσαρε, αλλά ο Ίνγκασον έδιωξε στη γραμμή! Στο 43′ ο Ιωαννίδης αποχώρησε τραυματίας και τη θέση του πήρε ο Σπόραρ. Το “τριφύλλι” είδε τον Τζολάκη να λέει διπλό “στοπ” στον Σπόραρ σε φάση διαρκείας μετά από εκτέλεση φάουλ του Μπακασέτα από δεξιά. Ο Παναθηναϊκός διαμαρτυρήθηκε έντονα για χέρι του Ρέτσου στη συγκεκριμένη φάση.

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός έμειναν στο 0-0 στο πρώτο 45λεπτο, χάνοντας εκατέρωθεν ευκαιρίες. Ο Παναθηναϊκός είχε σπουδαίες στιγμές με Τζούρισιστς, Μλαντένοβιτς, Ίνγκασον, Σπόραρ! Ο Ολυμπιακός απάντησε με ευκαιρίες των Ελ Κααμπί, Έσε. Η κατοχή της μπάλας στο 54-46% υπέρ του Παναθηναϊκού που είχε 11 σουτ συνολικά, έναντι 7 του Ολυμπιακού.

“ΣΚΑΚΙ” ΤΟΥ ΜΕΝΤΙΛΙΜΠΑΡ ΚΑΙ ΦΡΕΣΚΑΔΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο με τον Ολιβέιρα εκτός και τον Κωστούλα στη θέση του, με τον Μεντιλίμπαρ να προσθέτει δυνάμεις στη μεσοεπιθετική γραμμή της ομάδας του. Οι Πειραιώτες έγιναν άμεσα επιθετικοί. Στο 55′ ο Ζέλσον Μαρτίνς βρέθηκε με την μπάλα στα αριστερά της περιοχής, ύστερα απ’ το κόρνερ του Μουζακίτη και δοκίμασε σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Ένα λεπτό αργότερα ο υπερδραστήριος Ζέλσον σένταρε από αριστερά και ο Ελ Κααμπί βρέθηκε αφύλακτος απέναντι απ’ τον Λοντίγκιν, αλλά έστειλε την μπάλα πάνω στον πορτιέρε του Παναθηναϊκού με κεφαλιά.

Στο 62′ Βέλντε και Γκαρθία αντικατέστησαν Κοστίνια και Ζέλσον Μαρτίνς. Πλέον ο Μουζακίτης έπαιζε μπροστά από Έσε και Γκαρθία, ενώ ο Κωστούλας πήρε θέση μπροστά απ’ τον Ροντινέι. Στο 65′ Πελίστρι και Μαξίμοβιτς πέρασαν στο ματς αντί Τσέριν και Τζούρισιτς. Στο 71′ ο Μουζακίτης δοκίμασε διαγώνιο σουτ, ο Λοντίγκιν απέκρουσε δύσκολα και Ελ Κααμπί και Κωστούλας δεν κατάφεραν να σκοράρουν από κοντά σε διπλή προσπάθεια! Πέντε λεπτά αργότερα Ουναί και Κώτσιρας μπήκαν στο ματς αντί Μπακασέτα και Μπάλντοκ.

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΜΑΣΟΥΡΑ ΣΤΟ ΦΙΝΑΛΕ

Στο 77′ ο Ουναΐ πίεσε τον Ορτέγκα και τον ανάγκασε σε λάθος. Στη συνέχεια έκανε το σουτ, και η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Τζολάκη. Ο Μασούρας πήρε θέση στο ματς αντί του Μουζακίτη στο 86′. Στο 90′ μετά από προσωπική ενεργεια και σουτ με το αριστερό του Ροντινέι, η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 90+3′ ο Κωστούλας έβγαλε με κάθετη μπαλιά τον Μασούρα απέναντι απ’ τον Λοντίγκιν, ο Έλληνας μέσος τσίμπησε την μπάλα, αλλά ο πορτιέρε του Παναθηναϊκού απέκρουσε!

Μετά τη διακοπή ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Λεβαδειακό (20/10) και ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται απ’ τον ΟΦΗ (20/10).

Παναθηναϊκός: Λοντίγκιν – Μπάλντοκ (75’ Κώτσιρας), Ίνγκασον, Γεντβάι, Μλαντένοβιτς – Αράο, Τσέριν (65’ Μαξίμοβιτς)- Τετέ, Μπακασέτας (75’ Ουναΐ), Τζούρισιτς (65’ Πελίστρι)– Ιωαννίδης (44’ Σπόραρ)

Ολυμπιακός: Τζολάκης – Κοστίνια (62’ Γκαρθία), Ρέτσος, Κάρμο, Ορτέγκα – Έσε, Μουζακίτης (86’ Μασούρας)– Ροντινέι, Ολιβέιρα (46’ Κωστούλας), Ζέλσον (62’ Βέλντε)– Ελ Κααμπί