Ο Τσους Ματέο ξεκαθάρισε πως η Ρεάλ Μαδρίτης δεν είναι ακόμα έτοιμη και πως θα χρειαστεί χρόνο για να φτάσει στα περσινά επίπεδα απόδοσης.

Ο Ισπανός κόουτς παραδέχτηκε πως οι «μερένχες» δεν έχουν παίξει ακόμα σύμφωνα με τις δυνατότητές τους και πως ελπίζει πως αυτό θα γίνει αργότερα μέσα στη σεζόν.

Αρχικά, ο Τσους Ματέο δήλωσε μετά το ματς με τη Σαραγόσα για το ισπανικό πρωτάθλημα: «Δεν πρόκειται να παίξουμε ακόμα τόσο καλά όσο πέρυσι, αν και ελπίζω ότι θα παίξουμε καλά και θα κερδίζουμε συχνά αργότερα. Θα υποφέρουμε και θα περάσουμε από έναν δύσκολο δρόμο που θα μας βοηθήσει να βελτιωθούμε, να ξέρουμε πώς να υποφέρουμε, να έχουμε νίκες που μερικές φορές φάνταζαν αδύνατες. Όλα αυτά σε κάνουν να βελτιώνεσαι και είμαι μέσα σε αυτό. Θέλω να δείξω στα παιδιά ότι πρέπει να είμαστε μαζί τώρα γιατί δεν έχουμε ξεκινήσει καλά. Κερδίσαμε ένα δύσκολο παιχνίδι και πρέπει να το απολαύσουμε».

Στη συνέχεια, ο Ισπανός κόουτς συμπλήρωσε: «Δεν έχουμε παίξει καλά ακόμα, αλλά το ελπίζω. Ελπίζω να κερδίζουμε πολύ συχνά, να μπορούμε να παίζουμε και να κερδίζουμε και να ευχαριστούμε. Το ψάχνουμε και ελπίζουμε να το πετύχουμε. Χάσαμε αμυντικά ριμπάουντ και ειδικά στο πρώτο ημίχρονο δώσαμε πολλά σουτ στα γκαρντ, που πέτυχαν οκτώ τρίποντα. Σίγουρα θα βελτιωθούμε, είμαι πολύ αισιόδοξος για αυτό. Θα υποφέρουμε και θα δυσκολευτούμε πολλές φορές, αλλά θα παλέψουμε και φέτος για να διεκδικήσουμε τους τίτλους».