Νέα σεζόν, ίδια... έθιμα!

Με τη νέα αλλαγή προπονητή στον Asteras AKTOR προ των πυλών, το Novasports.gr παρουσιάζει τις ομάδες που προχώρησαν στην αντικατάσταση του τεχνικού με τον οποίο μπήκαν στη σεζόν 2024-25. Την ίδια εποχή πέρυσι, μετά το πέρας της 7ης στροφής είχαν λάβει χώρα τρεις απολύσεις, με τον Ατρόμητο να διώχνει τον Κόουλμαν τελευταίος, αλλά να προσλαμβάνει τον Ίλιτς έπειτα την 8η αγωνιστική…

Ακόμη, εκείνοι που είχαν προχωρήσει σε αλλαγή ήταν οι Άρης (Τερζής-Μάντζιος) και Παναιτωλικός (Σούρερ-Πετράκης).

Η πρωτιά των Αρκάδων

Asteras AKTOR: 7η θέση, 9 βαθμούς

Κοντά στην αντικατάσταση και του Κλοντ Μακελελέ βρίσκεται ο Asteras AKTOR, καθώς οι δύο πλευρές είναι μια… ανάσα από το να λύσουν τη συνεργασία τους. Ο Γάλλος θρύλος του ποδοσφαίρου ήρθε στα μέσα Σεπτεμβρίου στην Τρίπολη, ως αντικαταστάτης του Μίλαν Ράσταβατς, όμως όπως φαίνεται η θητεία του στα ελληνικά γήπεδα δεν θα κρατήσει ούτε μήνα! Παρά το γεγονός πως είναι αήττητος στα τρια παιχνίδια του στο πρωτάθλημα, με μία νίκη και δύο ισοπαλίες, οι διαφορές του με τη διοίκηση του συλλόγου φέρνουν το «διαζύγιο». Κάπως έτσι, οι Αρκάδες αναμένεται να γίνουν η πρώτη ομάδα που θα ψάξει να βρει τον τρίτο της «πρώτο» προπονητή για να συνεχίσει τη σεζόν…

Από Ισπανό σε Έλληνα

Βόλος: 10η θέση, 7 βαθμούς

Μία ομάδα που μας έχει συνηθίσει σε αλλαγές προπονητών τα τελευταία χρόνια είναι ο Βόλος. Οι Θεσσαλοί δεν ικανοποίησαν τις πρώτες αγωνιστικές, με τον Χοακίν Γκόμεζ να ολοκληρώνει πρόωρα τη συνεργασία του με τον σύλλογο. Αντικαταστάτης του, ο Έλληνας, Σάββας Πουρσαϊτίδης, ο οποίος μετά τη θητεία του στην Κύπρο, αποφάσισε να κάνει το βήμα παραπάνω και να μετακομίσει στην Stoiximan Super League στις 26 Σεπτεμβρίου. Σε δύο ματς είναι αήττητος, με μία ισοπαλία και μία νίκη, με το 2-1 επί του Ατρόμητου στο Περιστέρι το Σάββατο (05/10).

Το «πείραμα» του Σατσιά και η σταθερά… Βόκολος

Λαμία: 12η θέση, 5 βαθμούς

Μετά την περσινή πορεία ως τα Playoffs της Stoiximan Super League, Λαμία και Λεωνίδας Βόκολος τράβηξαν χωριστούς δρόμους. Η ομάδα της Φθιώτιδας αποφάσισε να δώσει το χρίσμα στον Μαρίνο Σατσιά, περιμένοντας από τον Κύπριο να έχει παρόμοια αποτελέσματα με του προκατόχου του. Όμως, τα πράγματα δεν εξελίχτηκαν όπως θα ήθελαν και το «διαζύγιο» ήρθε φυσιολογικά, για τα ελληνικά δεδομένα. Έτσι, ο Βόκολος ανέλαβε ξανά τον σύλλογο στις 2 Οκτωβρίου, αλλά στο πρώτο του ματς στην έδρα του Άρη, ηττήθηκε (μάλλον) εύκολα με 2-0 στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Στη διακοπή πάντως, θα δουλέψει αυτά που θέλει προκειμένου να παρουσιάσει εικόνα, ανάλογη της προηγούμενης σεζόν.

Από Έλληνα σε Ισπανό

Πανσερραϊκός: 14η θέση, 4 βαθμούς

Την εμπιστοσύνη της στον Μιχάλη Γρηγορίου έδειξε στην αρχή της σεζόν ο Πανσερραϊκός, ο οποίος αποφάσισε να προσλάβει τον Έλληνα προπονητή, προκειμένου να τον οδηγήσει στη δεύτερη σεζόν της στη Stoiximan Super League. Αλλά κι εδώ, τα πράγματα δεν εξελίχτηκαν όπως ήθελαν οι δύο πλευρές, με το «διαζύγιο» να έρχεται ύστερα από τέσσερις αγωνιστικές, στις οποίες οι Σερραίοι μέτρησαν μόλις ένανα βαθμό. Κάπως έτσι, στις 17 Σεπτεμβρίου ο Χουάν Φεράντο πήρε το χρίσμα από τη διοίκηση του συλλόγου και ως τώρα μετράει δύο ήττες και μία νίκη, με την ομάδα του να είναι στην τελευταία θέση και να προσπαθεί να βγει από τον «πάτο» της βαθμολογίας.