Τι πρέπει να αποφύγουν οι Ιρλανδοί εν όψει του ματς του «Γ. Καραϊσκάκης».

Η Ελλάδα, υποδέχεται την Ιρλανδία την Κυριακή για το Nations League στην έδρα του Ολυμπιακού και η ομοσπονδία της χώρας, ανάρτησε στην ιστοσελίδα της, ανακοίνωση με οδηγίες προς τους φιλάθλους της που θα ταξιδέψουν στην Ελλάδα για το ματς.

Ανάμεσα στις συστάσεις, αναφέρεται το γεγονός ότι λόγω της τέλεσης του ματς στο «σπίτι» των «ερυθρόλευκων», οι Ιρλανδοί φίλαθλοι θα πρέπει να είναι προσεκτικοί στις κινήσεις τους στην περιοχή του Πειραιά, λόγω ομοιότητας της φανέλας της Ιρλανδίας με αυτή του «αιώνιου αντίπαλου», Παναθηναϊκού, σε χρώμα και έμβλημα.

Αναλυτικά:

«Παρακαλούμε σημειώστε, ότι η ελληνική οπαδική κουλτούρα είναι ιδιαίτερα ”φυλετική” και η Ελληνική Ομοσπονδία, αναμένει ότι οι περισσότεροι οπαδοί των γηπεδούχων στο ματς, θα είναι του Ολυμπιακού. Ο μεγάλος αντίπαλός τους, Παναθηναϊκός, παίζει με πράσινα και θα θεωρούνταν ιδιαίτερα προκλητικό από κάποιους ντόπιους, αν κάποιος περπατούσε στην περιοχή του Πειραιά, φορώντας τη φανέλα ή το έμβλημα των αντιπάλων. Παρ’ όλο που θεωρούμε ότι αυτό είναι απίθανο, η ΕΠΟ ζήτησε να το τονίσουμε αυτό στους φιλάθλους μας».