Το τελευταίο επίσημο παιχνίδι της Γαλανόλευκης κόντρα στην Αγγλία και ο στόχος της πρώτης φοράς.

Την προετοιμασία της για το σπουδαίο παιχνίδι με την Αγγλία στο Γουέμπλεϊ συνεχίζει η Ελλάδα (10/10), για την 3η αγωνιστική της League B του Nations League. Οι δύο ομάδες είναι ισόβαθμες στην κορυφή του δεύτερου ομίλου, με την Εθνική μας να είναι πρώτη, λόγω των πέντε τερμάτων που έχει σκοράρει, εν αντιθέσει με τα τέσσερα των προσεχών αντιπάλων της.

Το κίνητρο των παικτών του Ιβάν Γιοβάνοβιτς να συνεχίσουν στην κορυφή είναι ισχυρό και κάτι το οποίο μπορεί να επιτευχθεί ακόμη και με ισοπαλία μέσα στη «Μέκκα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου». Άλλωστε στο τελευταίο ματς που έδωσε στο Νησί η Γαλανόλευκη (έχει μεσολαβήσει και ένα φιλικό 16/08/2006, ήττα με 4-0) είχε αναδειχτεί ισόπαλη 2-2 στο Όλντ Τράφορντ, στις 6 Οκτωβρίου του 2001, σε αναμέτρηση για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2002.

Οι Άγγελος Χαριστέας (36′) και Ντέμης Νικολαΐδης (69′) είχαν φέρει την Ελλάδα μια ανάσα από την παρθενική της νίκης κόντρα στους Άγγλους, όμως το τέρμα του Σέριγχαμ (68′) και φυσικά το διάσημο σε όλους απευθείας φάουλ του Μπέκαμ στις καθυστερήσεις (90+3′) στέρησε από την ομάδα του Ότο Ρεχάγκελ το… ακατόρθωτο και παράλληλα έδωσε στα «Τρία Λιοντάρια» το εισιτήριο για το Μουντιάλ της Άπω Ανατολής.

Συνολικά, στα έξι επίσημα και τα τρία φιλικά που έχουν δώσει οι δύο χώρες μεταξύ τους, η παράδοση είναι συντριπτικά υπέρ της Αγγλίας με επτά νίκες και δύο ισοπαλίες. Αξιοσημείωτο είναι και το ότι η Εθνική μας έπαιξε τελευταία φορά απένατί της στο Γουέμπλεϊ πριν από 30 και χρόνια, σε φιλικό, στις 17 Μαΐου του 1994.

Τότε η Ελλάδα είχε ηττηθεί με 5-0, δίχως να είναι ανταγωνιστική, στον δρόμο για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Αμερικής. Προπονητής τότε ήταν ο Αλκέτας Παναγούλιας, με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να ευελπιστεί φυσικά σε καλύτερη παρουσία στο ιστορικό γήπεδο του Νησιού.

Ακόμη και στην «έκπληξη» της νίκης, την οποία θα προσπαθήσει να πάρει, αλλάζοντας ακόμη και το σύστημα αν χρειαστεί…