Το μήλο έπεσε κάτω από τη μηλιά!

Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς και Όλοφ Μέλμπεργκ, υπήρξαν για χρόνια συμπαίκτες στην Εθνική Σουηδίας. Tώρα ήρθε η ώρα για τους γιους τους να εκπροσωπήσουν τη Σκανδιναβική χώρα!

Οι δύο παλαίμαχοι άσοι, αγωνίστηκαν αμφότεροι πάνω από 100 φορές με τη φανέλα με το εθνόσημο, έχοντας παίξει μαζί σε 68 ματς. Ο Ιμπραΐμοβιτς, έγραψε ιστορία με την Εθνική ομάδα, καθώς πέτυχε 62 γκολ σε 121 συμμετοχές και είναι ο πρώτος σκόρερ της όλων των εποχών. Ο Μέλμπεργκ, αγωνίστηκε 117 φορές με την Εθνική, από το 2000 έως το 2012.

Πλέον, τόσο ο μύθος του σουηδικού ποδοσφαίρου, όσο και ο παλαίμαχος αμυντικός που πέρασε με μεγάλη επιτυχία από τον Ολυμπιακό, την περίοδο 2009-12, υπηρετούν το ποδόσφαιρο από άλλα πόστα. Ο Ιμπραΐμοβιτς, είναι σύμβουλος της διοίκησης της Μίλαν, της τελευταίας ομάδας που αγωνίστηκε, ενώ ο Μέλμπεργκ, είναι προπονητής στην Μπρομαποϊκάρνα.

Αμφότεροι, έχουν πια δώσει τη σκυτάλη στους γιους τους όσον αφορά την εκπροσώπηση της Σουηδίας στον αγωνιστικό χώρο και σήμερα θα έχουν την ευκαιρία να τους δουν να παίζουν μαζί!

Ο γιος του Όλοφ Μέλμπεργκ, Τζον, είναι στα 18 και αγωνίζεται στη θέση του αριστερού μπακ, με την Ζάλτσμπουργκ, από το καλοκαίρι του 2023, προερχόμενος από την ακαδημία της Μπρομαποϊκάρνα. Στη φετινή σεζόν, έχει ήδη πάρει το βάπτισμα του πυρός στην πρώτη ομάδα, έχοντας 2 συμμετοχές στην αυστριακή Bundesliga και 1 στην League Phase του Τσάμπιονς Λιγκ, κόντρα στην Σπάρτα Πράγας. Είναι ήδη βασικό στέλεχος της Κ18 της Σουηδίας, με 6 συμμετοχές και 1 γκολ.

Από σήμερα, θα έχει συμπαίκτη του εκεί τον έναν από τους δύο γιους του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, Μαξιμίλιαν.

Ο 18χρονος αριστερός εξτρέμ, ξεκίνησε την καριέρα του από την Χάμαρμπι και το 2022 εντάχθηκε στις Ακαδημίες της Μίλαν, μαζί με τον μικρότερο αδελφό του, Βίνσεντ. Έχει ξεχωρίσει φέτος με την ομάδα Νέων των «ροσονέρι», με 4 γκολ σε 6 συμμετοχές, στο τοπικό πρωτάθλημα Primavera.

Αυτό, του έδωσε το εισιτήριο συμμετοχής στην Κ18 της Σουηδίας, με τον ομοσπονδιακό τεχνικό Βίκτορ Έρικσον, να τον επιλέγει για τα φιλικά του Οκτωβρίου στην Ισπανία, κόντρα σε Ιαπωνία και HΠΑ.

Σήμερα, οι Σκανδιναβοί δίνουν το πρώτο φιλικό απέναντι στους Σαμουράι και οι δύο παλιοί διεθνείς, θα έχουν την ευκαιρία να δουν τα παιδιά τους να αγωνίζονται μαζί, 23 ολόκληρα χρόνια μετά τη δική τους πρώτη κοινή παρουσία στην Εθνική ομάδα, τον Απρίλιο του 2001, σε μία φιλική νίκη επί της Ελβετίας με 2-0!