Κάθε εντός έδρας αγώνας του Παναθηναϊκού, πλέον, αποτελεί πρόσκληση σε πάρτι με τα facilities που προσφέρονται στους επισκέπτες του.

Τα αποκαλυπτήρια (άνευ εισαγωγικών) του πλήρως ανακαινισμένου κλειστού γηπέδου των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων και στην πιο μικρή…γωνιά του, από την ΚΑΕ Παναθηναϊκός, στο σημερινό, πρώτο εντός έδρας παιχνίδι με την Μπάγερν στην Euroleague, αποτελεί το επιστέγασμα της ιδιωτικής πρωτοβουλίας σε ανακαινίσεις κατασκευών που αδυνατεί και ουσιαστικά δεν επιθυμεί να κάνει η Πολιτεία.

Είκοσι χρόνια μετά την τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων και 29 χρόνια μετά την κατασκευή του κλειστού σταδίου, ο Παναθηναϊκός ανοίγει τον δρόμο για τον τρόπο διαχείρισης που επιβάλλεται νομοτελειακά, σχεδόν, να έχουν όλες οι εγκαταστάσεις που κατασκευάστηκαν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά στερούνται εκ τότε συντήρησης από την Πολιτεία, με τα γνώριμα αποτελέσματα εγκατάλειψης τους.

Σε προσωπικό επίπεδο, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είναι απόλυτα δικαιωμένος σε διτή κατεύθυνση. Πρώτον, γιατί ενώ ήταν ο υπέρμαχος της Παναθηναϊκής πολιτείας στο ΟΑΚΑ για την παραχώρηση του ποδοσφαιρικού σταδίου στην ΠΑΕ και του κλειστού της ΚΑΕ, δεν βρήκε ανοιχτά «αυτιά» από τον ιδιοκτήτη και ομόλογο του στην «πράσινη» ποδοσφαιρική εταιρία και η έτοιμη λύση και επιλογή του ΟΑΚΑ, αξιοποιήθηκε μόνο από τον ίδιο και την παραχώρηση των 49 ετών.

Πρώτο εμπόδιο και σε καλό…

Δεύτερον, γιατί ενώ ο ερασιτεχνικός Παναθηναϊκός σε συνεργασία με την ΠΑΕ, επίλεξαν το σχέδιο της  διπλής ανάπλασης του Δήμου Αθηναίων, με την παραχώρηση του γηπέδου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, στην περιοχή του Βοτανικού, το μπάσκετ δεν…χώρεσε κατασκευαστικά. Έμεινε εκτός και «ορφανό» από στέγη.

Δηλαδή, ο «πράσινος» οργανισμός μπάσκετ που είναι ο ενδοξότερος του συλλόγου, με 7 ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και ο πολυνίκης του αθλήματος στην Ελλάδα με πρωταθλήματα και κύπελλα, έχουν φορέσει την φανέλα του, παίκτες παγκόσμιας αξίας, δεν θα είχε δικό του γήπεδο στον Βοτανικό

Σε σύγκριση με την πορεία των μελετών, των έργων, της οικονομικής αυτάρκειας του μεγαλόπνοου σχεδίου της διπλής ανάπλασης, η ομάδα μπάσκετ, μαζί με τις χιλιάδες φίλους της της, εγκαινιάζουν σήμερα το απόγευμα ένα υπερσύγχρονο κλειστό γήπεδο, εφάμιλλο γηπέδων του ΝΒΑ που αποτελεί από…μόνο του, αξιοθέατο και «μαγνήτη» επίσκεψης του, αλλά και σε συνδυασμό με την αξία της ομάδας που θα έχουν κάθε σεζόν, οι πρωταθλητές Ευρώπης και Ελλάδας 2024.

Στον Βοτανικό δουλεύουν ακόμα οι μπουλντόζες, το έργο είναι στα «σπάργανα» και η ποδοσφαιρική ομάδα για μια ακόμα φορά, χρησιμοποιεί την έδρα του ΟΑΚΑ.

Δεύτερο εμπόδιο και σε καλό…

Από τον «Τάφο του Ινδού», την Γλυφάδα και το κλειστό του Σπόρτιγκ στο glass floor

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός και προσωπικά ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, δικαιώθηκαν απόλυτα στο «my way» και αφήνοντας πίσω τους, τις «αποβολές» και διαχωρισμούς της παναθηναϊκής οικογένειας, γιορτάζουν σε διάστημα ενός χρόνου, την έδρα που «ζηλεύει» κάθε αντίπαλος και θα χαίρεται να βρίσκεται εκεί, κάθε πιστός οπαδός της.

Γιατί, ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ, μετά την επίμονη και πολύμηνη διαδικασία παραχώρησης του ΟΑΚΑ, με τίμιους εμπορικούς όρους για την εκμετάλλευση και των πάρκινγκ, από τα έσοδα των οποίων θα έχει ποσοστιαία, οικονομικά οφέλη και η Πολιτεία, έκανε πράξη την επένδυση των 10 εκ. ευρώ, plus στο γήπεδο που παίζει από το 1996-97. Πέραν της συνέχισης του οράματος των Παύλου και Θανάση Γιαννακόπουλου για έναν κραταιό, αγωνιστικά, Παναθηναϊκό, ο γιός και ανιψιός των αειμνήστων προέδρων του Παναθηναϊκού, έδωσε τη κατάλληλη συνέχεια και στην έδρα των «πρασίνων» που είχαν επιλέξει, μετά τον Τάφο του Ινδού και το κλειστό της Γλυφάδας.

glass floor

Αλλά και σε προσωπικό επίπεδο, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, στην περίπτωση που κρίνει ότι θα «κλείσει ο κύκλος του στην ιδιοκτησία και την προεδρία της ΚΑΕ, αισθανθεί ότι κορέσθηκε μετά από ανάλογες επιτυχίες, όπως την φετινή, με αποτέλεσμα να θέλει να πουλήσει την ΚΑΕ, θα έχει πολύ διαφορετική αποδοχή στην ελληνική κα διεθνή αγορά για το «πακέτο» ομάδας και έδρας. Σε καμία περίπτωση, δεν θα υπάρχει σύγκριση με το πωλητήριο της διετίας που είχε θέσει και το ύψος πώλησης στα 25 εκ. ευρώ. Γιατί, πλέον, διαθέτει γήπεδο που προσθέτει υπεραξίες στην ΚΑΕ, πέραν των αγωνιστικών επιτυχιών και του πανίσχυρου brand name και know how στην Ευρώπη και παγκοσμίως για τα πολυεθνικά funds.

Πιο νωπό και χαρακτηριστικό παράδειγμα από την πώληση της ΠΑΕ ΑΕΚ, από τον Δημήτρη Μελισσανίδη στον Μάριο Ηλιόπουλο, μαζί με την έδρα της ΟΠΑΠ Αρένα, δεν υπάρχει για το «πακέτο» πώλησης ομάδας και ιδιόκτητης έδρας.

Κάθε εντός έδρας αγώνας του Παναθηναϊκού, πλέον, αποτελεί πρόσκληση σε πάρτι με τα facilities που προσφέρονται στους επισκέπτες του και πόλος έλξης για να βρεθούν οικογένειες Παναθηναϊκών, περισσότερων των 2 ωρών που διαρκεί ένας αγώνας, με όσα θα προσφέρονται, μελλοντικά, στον περιβάλλοντα χώρο και σε μια «πολιτεία» με πολλά events

Κάθε εμπόδιο και σε καλό, λοιπόν. Και στα… «δικά» τους, των άλλων ομάδων.