Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, έστειλε συλλυπητήρια επιστολή στον Μάκη Γκαγκάτση για τον χαμό του Τζορτζ Μπάλντοκ.

Σοκ στην ποδοσφαιρική σκήνη για τον χαμό του Τζορτζ Μπάλντοκ. Ο Έλληνας διεθνής άφησε την τελευταία του πνοή το βράδυ της Τετάρτης στην πισίνα του σπιτιού του.

Η είδηση έχει κάνει τον γύρο του διαδικτύου, ομάδες και ποδοσφαιριστές στέλνουν συλληπητήριες ευχές.

Επιστολή στον Μάκη Γκαγκάτση έστειλε ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν. Μάλιστα ο ισχυρός άνδρας της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας απάντησε άμεσα στα συλλυπητήρια του.

Αναλυτικά η συλλυπητήρια επιστολή του:

Με βαθιά θλίψη και βαριά καρδιά, σας γράφω για να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου για τον τραγικό θάνατο του ποδοσφαιριστή της εθνικής σας ομάδας, Τζορτζ Μπάλντοκ. Η είδηση αυτής της απίστευτης απώλειας έχει επηρεάσει βαθιά τον κόσμο του ποδοσφαίρου και μπορώ να φανταστώ το σοκ και την αίσθηση θλίψης που νιώσατε οι συνεργάτες και φίλοι του Τζορτζ.

Αν και η καριέρα του διακόπηκε αναπάντεχα, ο Τζορτζ πρόλαβε να αφήσει το αποτύπωμά του στις ομάδες που αγωνίστηκε, με τη σκληρή δουλειά του, την ευγένεια και το θετικό του πνεύμα.

Σε τέτοιες στιγμές, τα λόγια συχνά δεν φτάνουν, ωστόσο να ξέρετε ότι οι σκέψεις μας είναι στην οικογένειά του και στην ελληνική ποδοσφαιρική κοινότητα. Συμμεριζόμαστε τη θλίψη σας και είμαστε μαζί σας καθώς τιμάτε και θυμάστε τη ζωή και την κληρονομιά του George Baldock.

Εκ μέρους της UEFA και από εμένα προσωπικά, παρακαλώ δεχθείτε τα πιο ειλικρινή μας συλλυπητήρια.

Με βαθύτατη συμπάθεια

Alexander Ceferin

Η απάντηση του Γκαγκάτση:

Θα ήθελα να εκφράσω τις ειλικρινείς ευχαριστίες μου για το βαθιά συγκινητικό μήνυμά σας και τα συλλυπητήρια σας για τον τραγικό θάνατο του George Baldock. Η είδηση ήταν πράγματι ένα καταστροφικό πλήγμα για όλους μας στο ελληνικό ποδόσφαιρο -και όχι μόνο. Ο Τζορτζ δεν ήταν απλώς ένας ταλαντούχος αθλητής, αλλά και ένα αξιόλογο άτομο που άσκησε βαθιά επίδραση τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου.

Το θετικό του πνεύμα και η αφοσίωσή του θα λείψουν σε όλους όσοι είχαν το προνόμιο να τον γνωρίσουν. Όπως αναφέρατε, τα λόγια μπορεί συχνά να μην είναι αρκετά σε τέτοιες στιγμές τεράστιας θλίψης. Ωστόσο, είναι πραγματικά παρήγορο να γνωρίζουμε ότι η UEFA στέκεται δίπλα μας καθώς θρηνούμε για τον πρόωρο θάνατο του Τζορτζ. Τα αφιερώματα από όλο τον ποδοσφαιρικό κόσμο σημαίνουν πολλά για τους συμπαίκτες, τους φίλους και την οικογένειά του. Η έκρηξη στήριξης μας θυμίζει πώς ο Τζορτζ άγγιξε τόσες ζωές, τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς, κατά τη διάρκεια της καριέρας του.

Παρακαλούμε δεχθείτε τις θερμότερες ευχαριστίες μας εκ μέρους της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και της ελληνικής ποδοσφαιρικής κοινότητας. Εκτιμούμε βαθύτατα την υποστήριξη της UEFA αυτή τη δύσκολη στιγμή και παρηγορούμαστε γνωρίζοντας ότι η κληρονομιά του Τζορτζ θα ζήσει στις καρδιές τόσων πολλών.

Με θερμούς χαιρετισμούς και ευγνωμοσύνη,

Μάκης