Μια άγνωστη ιστορία για το μεγαλείο ψυχής του αδικοχαμένου Τζορτζ Μπάλντοκ ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Η είδηση του αιφνίδιου θανάτου του Τζορτζ Μπάλντοκ έχει σοκάρει τον κόσμο του ποδοσφαίρου και όχι μόνο. Από την Ελλάδα μέχρι την Αγγλία, χιλιάδες κόσμος θρηνεί την απώλεια του διεθνή μπακ του Παναθηναϊκού, που έφυγε άδικα από τη ζωή.

Στην Αγγλία ο Μπάλντοκ έζησε το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του, εκεί «έχτισε» το όνομα του, αγωνιζόμενος στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και όπως φαίνεται προσέφερε απλόχερα βοήθεια σε όσους είχαν ανάγκη.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η ιστορία του Χάρβεϊ, ενός μικρού φίλου της Σέφιλντ, που διαγνώστηκε με σοβαρή ασθένεια στην καρδιά του (πρόβλημα στις βαλβίδες). Όταν ο Τζορτζ Μπάλντοκ έμαθε για το πρόβλημα και τη σοβαρότητα της κατάστασης, ήταν εκεί να βοηθήσει.

gzhin92weagcxho

Ο διεθνής μπακ αγόρασε έναν αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή, μηχάνημα που ήταν αναγκαίο για την κατάσταση του μικρού Χάρβεϊ – μέχρι τότε δανειζόταν το μηχάνημα καθώς οι γονείς του δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να το αποκτήσουν και είχαν ξεκινήσει καμπάνια για να συγκεντρώσουν τα χρήματα – και το προσέφερε στην οικογένεια του. Μάλιστα, είχε ζητήσει να μην μαθευτεί αυτή η κίνηση, όμως έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, η μητέρα του Χάρβεϊ λίγες ώρες μετά τον θάνατο του Μπάλντοκ, την έφερε στη δημοσιότητα, αποκαλύπτοντας το μεγαλείο ψυχής του 31χρονου.

Αναλυτικά το μήνυμα της μητέρας του μικρού Χάρβεϊ:

«Για εκείνους που δεν το ξέρουν, ο Χάρβεϊ διαγνώστηκε με μια καρδιακή πάθηση ελαττωματικής βαλβίδας πριν κάποια χρόνια. Ήταν κάτι εντελώς ξαφνικό, ήρθε από το πουθενά, ένα τεράστιο σοκ για εμάς.

Εγχειρίστηκε επιτυχώς και ευτυχώς είναι καλά. Από εδώ και στο εξής θα κάνεις διαρκώς εξετάσεις μέχρι να χρειαστεί κι άλλη επέμβαση. Ως γονιός αυτό μας προκαλεί μια συνεχή ανησυχία και είναι κάτι που πρέπει να ελέγχουμε.

Στην παλιά μας ομάδα κουβαλούσαμε έναν φορητό απινιδωτή, τον οποίο έπρεπε να επιστρέφουμε κάθε φορά όταν φεύγαμε από το γήπεδο, οπότε ξεκινήσαμε μια καμπάνια για να συγκεντρώσουμε χρήματα.

Ο Τζορτζ Μπάλντοκ της Σέφιλντ έσπευσε αμέσως, όταν άκουσε για τον Χάρβεϊ και του αγόρασε έναν απινιδωτή την επόμενη μέρα. Ήταν ένα προσωπικό δώρο από εκείνον, όχι κάτι που έκανε για δημοσιότητα ή μέσω του συλλόγου. Το έκανε από τη δική του τσέπη. Όπως βλέπετε, ήταν Χριστούγεννα και ο Τζορτζ μάς ζήτησε να μη δημοσιεύσουμε κάτι, για αυτό το κρατήσαμε κρυφό μέχρι τώρα.

Ο Τζορτζ δεν θα μάθει ποτέ πόσα σημαίνει αυτό για εμάς και τι ηρεμία μας προσφέρει, ενώ επιτρέπει στον Χάρβεϊ να συνεχίσει να παίζει ποδόσφαιρο, γιατί ξέρουμε πως αν συμβεί κάτι, έχουμε τον απινιδωτή πάντα μαζί μας».

baldock