Ο πρώτος «εμφύλιος» της Euroleague για την φετινή σεζόν ανήκει στο παρελθόν, με την Φενέρμπαχτσε να χαμογελά στη Πόλη και να κάνει το 2/2, όμως ένα λεπτό πριν το τέλος του ματς και με το σκορ στο 74-75, υπάρχει μία φάση που σηκώνει πολύ συζήτηση.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή ή τελοσπάντων σχεδόν από την αρχή: Η Φενερμπαχτσέ έχει κυριαρχήσει στο παρκέ του νέου γηπέδου της Εφές και μετά το ισορροπημένο πρώτο οκτάλεπτο, έχει δημιουργήσει απόσταση. Με 06:30 λεπτά στο ρολόι ο Μέλι βάζει πανδύσκολο σουτ για το +14 (56-70). Κάπου εκεί όμως Νουόρα, Λάρκιν και Μπομπουά εμφανίζονται και μέχρι να πεις… κύμινο ισοφαρίζουν για τους γηπεδούχους (74-74, 02:00 πριν το τέλος).

Ο Ζάγκαρς βάζει 1/2 βολές και με 01:20 στο χρονόμετρο ο Λάρκιν πηγαίνει σε ένα δικό του συνηθισμένο λέι-απ για να ολοκληρώσει την ανατροπή. Η μπάλα φεύγει από τα χέρια του όπως πρέπει αλλά όταν αναπηδά στη στεφάνη παίρνει περίεργη τροχιά και ένα χέρι φαίνεται από την κανονική λήψη να ξεπροβάλλει και να κουνάει το διχτάκι. Οι διαιτητές δεν σταματάνε το παιχνίδι, με όλο το πάγκο της Εφές να διαμαρτύρεται, και στην άλλη πλευρά ο Μάρκο Γκούντουριτς ουσιαστικά τελειώνει το παιχνίδι με τρίποντο για το 74-78.

Ρίπλεϊ δεν είδαμε ποτέ για μία φάση που η Εφές πιθανότατα θα προηγούταν με 76-75 και τελικά βρέθηκε στο -5 με ένα λεπτό στο ρολόι. 

Στην Τουρκία έχει αρχίσει το debate αν θα έπρεπε να μετρήσει το καλάθι ή όχι. Αν είχε γίνει η φάση αυτή σε ελληνικό “εμφύλιοτα Social Media θα είχαν γεμίσει με αναλύσεις!

Δείτε στο σχετικό video τη φάση!