Η Εσθονία επικράτησε του Αζερμπαϊτζάν με 3-1 πετυχαίνοντας την πρώτη της νίκη στον πρώτο όμιλο του League C στο UEFA Nations League.

Η Εσθονία σε δύο ματς κόντρα στους Αζέρους μετρούσε μια ήττα και μια ισοπαλία. Οι γηπεδούχοι ήθελαν δύο πράγματα από το ματς. Αφενός την πρώτη τους νίκη κόντρα στο Αζερμπαϊτζάν και παράλληλα πρώτη νίκη στον όμιλο, καθώς μετρούσαν δύο ήττες από Σουηδία και Σλοβακία.

Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος, ο οποίος είχε γενέθλια στις 10 Οκτωβρίου, αντίστοιχα, έψαχνε τόσο την πρώτη νίκη στο Nations League, όσο και την πρώτη νίκη του Σάντος ως προπονητής της ομάδας.

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν καλά, είχαν δοκάρι στο 17 και καλή ευκαιρία ένα λεπτό αργότερα με τον Νταντάσοφ, ενώ δημιούργησαν και άλλες καλές στιγμές στην εστία του Χέιν.

Κόντρα στη ροή του αγώνα, η Εσθονία πήρε κεφάλι στο σκορ με τον Γιαόβλεφ, ο οποίος βγήκε στην κόντρα, πέρασε και τον τερματοφύλακα και σε κενή εστία έκανε το 1-0 στο 32!

Όλα συνηγορούσαν πως αυτό θα ήταν το αποτέλεσμα του ημιχρόνου, όμως ο Ταμ στο 44 ανέτρεψε τον Τσαφαργκουλίεφ με τον διαιτητή να δείχνει πέναλτι. Από τα έντεκα μέτρα ο Μπαϊράμοφ ήταν εύστοχος για το 1-1!

Αν και το γκολ ήρθε στο καλύτερο δυνατό σημείο για τους φιλοξενούμενους, δεν κατάφεραν να κρατήσουν το 1-1 και να πάνε με αυτό στα αποδυτήρια. Με 4 μπαλιές μετά τη σέντρα, η Εσθονία πήρε εκ νέου κεφάλι στο σκορ με τον Σινιάφσκι!

Το Αζερμπαϊτζάν είχε την κατοχή και στο δεύτερο ημίχρονο, όμως έκανε αρκετά λάθη και δεν μπορούσε ν΄απειλήσει. Η Εσθονία έφτασε στο 3-1 με τον Σέιν που πέτυχε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της χώρας του!

Εσθονία : Χέιν, Πάσκοτσι(29΄Πέτσον), Ταμ, Μετς, Λάρσεν, Αϊνσαλου, Σέιν(84΄Βέτκαλ), Γιακόβλεφ(68΄Ζενιόφ), Κάιτ(84΄Πόουμ), Σινιάφσκι, Άνιερ(68΄Σόργκα)

Αζερμπαϊτζάν: Τζενέτοφ, Κριβοτσιουκ, Χουσεϊνοφ, Μαμάντοφ, Χουσεϊνοφ(76΄Αλίγιεφ), Ισάεφ(76΄Μαχμούντοφ), Ντινίγιεφ(64΄Νουρίγιεφ), Τσαφαργκουλίεφ, Σεινάγιεφ, Νταντάσοφ(82΄Αχματζάντα), Μπαιράμοφ(64΄Έμρελι)