Κάποτε ο μεγάλος Αμερικανός ηθοποιός και κινηματογραφιστής, Ρόμπερτ Ρέντφορντ είχε πει: «Τα προβλήματα μπορούν να γίνουν ευκαιρίες, όταν συναντηθούν οι κατάλληλοι άνθρωποι».

Αυτή η δήλωση ταιριάζει γάντι στον επιθετικό της Στουτγκάρδης Ντένις Ούνταφ. Με μια πληθώρα συμπαικτών του στην Εθνική να απουσιάζουν λόγω τραυματισμού, η Γερμανία χρειαζόταν κάποιον να αναλάβει το ρόλο του βασικού σκόρερ, έναν ρόλο που έφερε εις πέρας με απόλυτη επιτυχία ο Ούνταφ. Μετά το γκολ που είχε πετύχει απέναντι στην Ολλανδία, τη 2η αγωνιστική στο Nations League, συνέχισε «καυτός», σκοράροντας και τα δύο τέρματα στη νίκη 2-1 επί της Βοσνίας στη Ζένιτσα την Παρακευή.

Έχει ξεκινήσει τη σεζόν με εκπληκτική φόρμα, καθώς σε 12 ματς σε όλες τις διοργανώσεις με τη Στουτγκάρδη και την Εθνική, μετράει 9 γκολ και 2 ασίστ.
H ιστορία του έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς μιλάμε για έναν παίκτη 28 χρόνων, που μόλις μέσα στο 2024 πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με τη Γερμανία και ενώ δεν είχε παίξει ποτέ στο παρελθόν για τη χώρα του, ούτε καν σε επίπεδο Νέων. Όταν ο Ούνταφ εντάχθηκε στην Μπράιτον το 2022, μετρούσε μόλις δύο σεζόν ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής (με Σεν Ζιλουάζ)!

«Αν δεν παίζω βασικός για έξι μήνες ή τον πρώτο χρόνο, δεν είναι κάτι για το οποίο πρέπει να ντρέπομαι», είχε πει τότε στην Athletic. «Προσπαθώ να κάνω κάτι που είναι πραγματικά δύσκολο. Από το Βέλγιο στην Premier League, ανεβαίνω πέντε, έξι επίπεδα πιο ψηλά».

Στη μοναδική του σεζόν στην Αγγλία σκόραρε 5 φορές στο πρωτάθλημα και στη συνέχεια δόθηκε δανεικός πέρυσι στη Στουτγκάρδη. Στην ομάδα της Βάδης-Βυρτεμβέργης, ήρθε η καταξίωση. Έστω και αργοπορημένα. Αναδείχτηκε 4ος σκόρερ στη Bundesliga, με 18 τέρματα (είχε και 9 ασίστ), βοηθώντας τα μέγιστα στην εκπληκτική πορεία της ομάδας του που τερμάτισε δεύτερη, εξασφαλίζοντας ένα εισιτήριο για το Champions League, για πρώτη φορά από το 2009-10.

Το καλοκαίρι η Στουτγκάρδη έσπευσε να τον κάνει δικό της με τριετές συμβόλαιο. Ο Ούνταφ είχει δικαίωμα να εκπροσωπήσει είτε τη Γερμανία είτε την Τουρκία. Αρνήθηκε να παίξει για την εθνική ομάδα της Τουρκίας και τελικά διακαιώθηκε με την κλήση του στη «Mannschaft».

Είπαν για τον Ούνταφ
«Είναι ένας γνήσιος επιθετικός που έχει την αίσθηση ότι βρίσκεται στο σωστό μέρος». – Ο αθλητικός διευθυντής της Στουτγάρδης, Φαμπιάν Βόλγκεμουτ.

«Είχε μια πραγματικά ενδιαφέρουσα καριέρα. Χρειάστηκε να παλέψει πολύ για να φτάσει εκεί που βρίσκεται τώρα και αυτό δείχνει πολλά για τον χαρακτήρα του. Είναι ένας σκόρερ που κάνει τους παίκτες γύρω του, καλύτερους». – Πρώην προπονητής της Μπράιτον, Γκρέιαμ Πότερ

«Είναι ένας θετικός για τη ζωή τύπος, που μας κάνει καλό εντός και εκτός γηπέδου. Είναι κάποιος που είμαστε πολύ χαρούμενοι που τον έχουμε μαζί μας. Τα πηγαίνει πολύ καλά στη Στουτγκάρδη και είναι η εγγύησή της ομάδας του, ότι θα πετύχει πολλά γκολ». – Ο προπονητής της Γερμανίας Γιούλιαν Νάγκελσμαν εκθειάζει τον Ουντάβ μετά τα δύο τέρματα που πέτυχε κόντρα στη Βοσνία.