Mετά από εξήντα έξι χρόνια παρουσίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο και λίγους μήνες μετά το χαμό του ιστορικού διοικητικού παράγοντα, Σάκη Σταυρόπουλου, η φλόγα του Πανηλειακού έσβησε…

Mετά από εξήντα έξι χρόνια παρουσίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο και λίγους μήνες μετά το χαμό του ιστορικού διοικητικού παράγοντα, Σάκη Σταυρόπουλου, η φλόγα του Πανηλειακού έσβησε…

Η ομάδα του Πύργου δεν δήλωσε συμμετοχή στην τρίτη κατηγορία της ΕΠΣΗ, μένει ανενεργός και στο τέλος της σεζόν θα αρθεί η Ειδική Αθλητική Αναγνώριση. Κάτι που σημαίνει ότι θα πάψει να υφίσταται ως αθλητικό ποδοσφαιρικό σωματείο.

paniliakos

Η νεοσύστατη ομάδα του ΠΑΣ Πύργου 2023 (συμμετέχει στη δεύτερη τοπική κατηγορία) φιλοδοξεί να διαδεχθεί τον Πανηλειακό και την κληρονομιά που έχει αφήσει στο ηλειακό ποδόσφαιρο, καθώς θα μετονομαστεί σε Πανηλειακός Α.Σ. Πύργος.

paniliakos 1

Μάλιστα η συγκεκριμένη ομάδα ήδη χρησιμοποιεί το αθλητικό κέντρο του Πανηλειακού στη Συντριάδα, ενώ ο πρόεδρος του ΠΑΣ Πύργου, Βαγγέλης Σαμαράς είχε δηλώσει πρόσφατα:

«Είναι μια σημαντική μέρα για μας που έχουμε ξεκινήσει μια προσπάθεια εδώ κι ένα χρόνο, πάντα στο πλαίσιο πως θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα νέο Πανηλειακό. Σήμερα, η ευθύνη του Πανηλειακού περνά εξ ολοκλήρου στην κοινωνία και πρέπει όλοι να καταλάβουμε πως η ομάδα είναι η σημαντικότερη στην πόλη και ο καθένας από το μετερίζι του να βοηθήσει ώστε να προχωρήσουμε όσο πιο μπροστά μπορούμε.

Θέλουμε να καλέσουμε την κοινωνία και τον κόσμο να ακολουθήσει το όραμά μας, που δεν είναι τίποτε άλλο από το να γυρίσουμε πίσω στο γήπεδο, να ξαναδούμε τον Πανηλειακό ψηλά, όσο μπορούμε, με οποιοδήποτε τρόπο και μέσο».

giannakopoulos 17

Τα αστέρια που φόρεσαν τη φανέλα του Πανηλειακού

Σημαντικές μορφές του ελληνικού ποδοσφαίρου αγωνίστηκαν με τη φανέλα του Πανηλειακού. Ανάμεσα τους οι Πρωταθλητές Ευρώπης με την Εθνική ομάδα, Στέλιος Γιαννακόπουλος και Βασίλης Λάκης, ο σπουδαίος Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, καθώς και οι Χουάν Ραμόν Ρότσα, Μαρίνος Ουζουνίδης, Νίκος Κυζερίδης, Λουκάς Βύντρα, Μίλτος Σαπάνης και Κώστας Νεμπεγλέρας.

Στον πάγκο του Πανηλειακού βρέθηκαν σπουδαίες προσωπικότητες όπως ο Αντώνης Γεωργιάδης, ο Άρι Χάαν, ο Γιάννης Κυράστας και ο Βασίλης Δανιήλ.