Ο Πσνιώνιος έπαιξε άμυνα μόνο στο 3ο δεκάλεπτο, νίκησε στο επιμέρους σκορ, αλλά δεν είχε την απαραίτητη συνέχεια στην τελευταία περίοδο.

Το Περιστέρι πέτυχε την πρώτη νίκη του στην 2η αγωνιστική της Basket League και στο δεύτερο συνεχόμενο εντός έδρας παιχνίδι, κόντρα στον Πανιώνιο (82-72), παίζοντας αποτελεσματική άμυνα στην 4η περίοδο και με κορυφαίους τους Έντι και Αβδάλα.

Το Περιστέρι έπαιξε καλύτερα μετά το πρώτο πεντάλεπτο και η ευστοχία του Έντι, έβαλε τους γηπεδούχους στην θέση του οδηγού του αγώνα. Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο του ρυθμού από την επίθεση τους και απέναντι στον Πανιώνιο που είχε χαλαρότητα στην άμυνα του, πέτυχαν ντάμπλ σκορ στην πρώτη περίοδο και τελείωσαν το ημίχρονο, με παραγωγή 53 πόντων. Ο Έντι είχε 18 πόντους και συνολικά το Περιστέρι έφτασε στο 61% ευστοχία, εκτός της γραμής των 6.75μ, σε αντίθεση με τον Πανιώνιο που είδε τον Κάναντι να αφυπνίζεται στην επίθεση και να φτάνει τους 14 πόντους, χωρίς άλλο διψήφιο σκόρερ από τους συμπαίκτες του.

Στην 3η περίοδο, η ροή του αγώνα, ήταν αντίστροφη. Ο Πανιώνιος έπαιξε… λυσσαλέα στην άμυνα του, όπως έκανε και στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα της πρεμιέρας, κόντρα στον Κολοσσό και δέχτηκε μόλις οκτώ πόντους από το Περιστέρι που δεν είχε συνεργασίες και τρείς φορές η μπάλα έμεινε στην κατοχή των παικτών του Γιώργου Λιμνιάτη, χωρίς να προλάβουν να επιχειρήσουν σουτ. Ο Πανιώνιος προσπέρασε με τρίποντο του Σμιθ (58-59) και ανέκτησε την αυτοπεποίθηση στην διεκδίκηση της νίκης, ενώ παρά την απουσία του Κάναντι που τραυματίστηκε και πήγε στον πάγκο, η κατακόρυφη άνοδος της απόδοσης του Ντέβιν Ντέιβις, τον έχρισε δεύτερο διψήφιο σκόρερ των “κυανέρυθρων”.

Το Περιστέρι “απάντησε” με άμυνα στους φιλοξενούμενους. Μέχρι το 37′ δέχτηκε μόλις 4 πόντους, πέτυχε 14 και το τρίποντο του Αβδάλα που έγραψε το 75-67, καθώς και το τρίποντο του Έντι για το 79-68, ήταν καθοριστικά για την νίκη των γηπεδούχων. Η απουσία του Κάναντι αποδείχτηκε δυσαναπλήρωτη για τον Πανιώνιο. Το highlight του αγώνα ήταν το μπλοκ του Αβδάλα στον Μπράουν και με απόσταση τριών μέτρων πιο πίσω από τον επιτιθέμενο…

Δεκάλεπτα: 33-16, 53-40, 61-62,

Η στατιστική του αγώνα ΕΔΩ