Οι συμπτώσεις που πρέπει να προσέξει ο Ολυμπιακός εν όψει της επανέναρξης του πρωταθλήματος.

Εντός έδρας ματς του Ολυμπιακού, αμέσως μετά από διακοπή για Εθνικές ομάδες, απέναντι σε ομάδα με την οποία οι «ερυθρόλευκοι» έχουν ισχυρή παράδοση. Κι όμως ήρθε…γκέλα!

Είναι μία εικόνα από το πολύ πρόσφατο παρελθόν και οι «ερυθρόλευκοι» θα πρέπει να φροντίσουν την Κυριακή να μην επαναληφθεί, αν θέλουν να μην χάσουν κι άλλο έδαφος στη μάχη του τίτλου.

Ήταν συγκεκριμένα, η 15η Σεπτεμβρίου του 2024, όταν οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχτηκαν τον Παναιτωλικό για την 4η Αγωνιστική της Stoiximan Super League, αμέσως μετά την πρώτη διακοπή του πρωταθλήματος για τη φετινή σεζόν. Οι Πειραιώτες, προέρχονταν από «τρία στα τρία» στο ξεκίνημα, ενώ ο αντίπαλός τους, δεν είχε πάρει ποτέ στο παρελθόν, ούτε πόντο σε αγώνα πρωταθλήματος σε εκτός έδρας παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες!

Κι όμως, αποδείχτηκε για άλλη μία φορά ότι οι παραδόσεις είναι για να σπάνε και ο Ολυμπιακός, με μία «ασύνδετη» εμφάνιση, έμεινε στο 0-0 με την ομάδα του Γιάννη Πετράκη και άφησε τους πρώτους βαθμούς στο πρωτάθλημα, σε ιστορικό αποτέλεσμα για την ομάδα του Αγρινίου.

Τα…προεόρτια του προσεχούς ματς πρωταθλήματος, απέναντι στον Λεβαδειακό για την 8η Αγωνιστική, θυμίζουν αρκετά το παιχνίδι του Σεπτεμβρίου.

Όπως και τότε, έτσι και τώρα, ο αγώνας έρχεται αμέσως μετά από διακοπή του πρωταθλήματος, πάλι εντός έδρας, ξανά με αντίπαλο που συνήθως δεν απειλεί στην έδρα των «ερυθρόλευκων».

Οι αριθμοί είναι…συντριπτικοί: οι Βοιωτοί, σε 19 προηγούμενες επισκέψεις τους για το πρωτάθλημα στην έδρα των Πειραιωτών, δεν έχουν φύγει ποτέ νικητές, με τον Ολυμπιακό να έχει 16 νίκες και τον Λεβαδειακό να μετρά μόλις δύο ισοπαλίες.

  • Η πρώτη, στην παρθενική συνάντηση των δύο ομάδων, στις 18 Οκτωβρίου 1987, όταν ο νεοφώτιστος στην Α’ Εθνική τότε Λεβαδειακός, είχε πάρει ισοπαλία με 1-1 ((16’ Αλεξίου – 59’ Κάβουρας).
  • Η δεύτερη, ήταν στις 12 Δεκεμβρίου 1993, με σκορ 2-2. Οι Μητσιμπόνας και Καραπιάλης είχαν σκοράρει τότε για τον Ολυμπιακό, ενώ για τον Λεβαδειακό δίχτυα βρήκαν οι Κρύος και Λουκάς.

Έκτοτε, ο Ολυμπιακός μετρά 14 συνεχόμενες νίκες σε εντός έδρας παιχνίδια με τους Βοιωτούς. Η τελευταία μάλιστα, στις 5 Μαρτίου 2023, με 6-0 (κεντρική φωτό), αποτελεί τη βαρύτερη ήττα όλων των εποχών για τον Λεβαδειακό, στην ιστορία του στα «σαλόνια», με την ομάδα του Μίτσελ τότε, να σκοράρει με τους Μπιέλ (2 γκολ), Χουάνγκ, Μπακαμπού και Κανός (2 γκολ). Προπονητής τότε του Λεβαδειακού, ο Γιάννης Πετράκης!

Κανείς από τους τότε «ερυθρόλευκους» σκόρερ, δεν είναι πλέον κάτοικος Πειραιά. Μάλιστα, απ’ όσους ξεκίνησαν εκείνο το παιχνίδι και όσους ήταν στον πάγκο, βρίσκονται σήμερα στον Ολυμπιακό μόλις πέντε. Οι Πασχαλάκης, Ντόη, Ανδρούτσος και Μασούρας είχαν ξεκινήσει, ενώ ο Τζολάκης, ήταν αναπληρωματικός γκολκίπερ.

Οι αριθμοί και η προϊστορία λοιπόν δείχνουν νίκη Ολυμπιακού, αλλά όπως έμαθαν καλά τον Σεπτέμβρη οι «ερυθρόλευκοι», τα στατιστικά δεν παίζουν μπάλα.

Πόσο μάλλον από τη στιγμή, που οι Πειραιώτες, από το ξεκίνημα της περσινής σεζόν, έχουν κάκιστο ρεκόρ στα παιχνίδια που ακολουθούν αμέσως μετά από διακοπή. Στα τέσσερα τέτοια περσινά, είχαν κερδίσει μόνο ένα, ενώ φέτος έχουν ήδη μία γκέλα, κόντρα στον Παναιτωλικό.

Την ίδια στιγμή, ο Λεβαδειακός, μπορεί να μην έχει ακόμα νίκη στο πρωτάθλημα, αλλά στο τελευταίο του παιχνίδι…έβγαλε την ψυχή του ΠΑΟΚ και θα πάει στο «Γ. Καραϊσκάκης» έτοιμος για μάχη.