Δεύτερη ήττα για τον Παναθηναϊκό στην πρώτη «διαβολοβδομάδα» της σεζόν. Στο 2-2 οι δύο ομάδες, με τη Ρέαλ να παίρνει... μίνι-εκδίκηση για τον χαμένο περσινό τελικό.

Το κακό του αμυντικό πρόσωπο «πλήρωσε» και στη Μαδρίτη ο Παναθηναϊκός, ο οποίος γνώρισε την ήττα από τη Ρεάλ με 90-86. Οι «πράσινοι» ήταν καλοί στην μπροστά πλευρά του παρκέ, αλλά κακοί στην πίσω και τελείωσαν την πρώτη «διαβολοβδομάδα» της σεζόν με 0/2.

Τέσσερις παίκτες των φιλοξενούμενων είχαν διψήφιο αριθμό πόντων. Ναν (23π.), Χουάντσο (16π. – ρεκόρ με το «τριφύλλι»), Όσμαν (13π.) και Παπαπέτρου (12π.) προσπάθησαν, αλλά δεν κατάφεραν να οδηγήσουν την ελληνική ομάδα στο «διπλό».

Από την απέναντι πλευρά, κορυφαίος των Μερένχες ήταν ο Καμπάσο (19π.-6.ασίστ), με τους Μούσα (15π.), Αμπάλδε (13π.) και Ντεκ (11π.) να βοηθούν τη «βασίλισσα» στο να φτάσει στο 2-2, «πιάνοντας» τον Παναθηναϊκό.

Κακή περιφερειακή άμυνα

«Καυτή» άρχισε η Ρεάλ Μαδρίτης το παιχνίδι, παίρνοντας προβάδισμα 8-0! Ο Παναθηναϊκός «απάντησε» με τον Όσμαν για το 8-3 (2΄), αλλά η κακή του περιφερειακή άμυνα δεν του επέτρεπε να «κόψει» τον ρυθμό των γηπεδούχων. Οι παίκτες του Ματέο ευστόχησαν σε έξι τρίποντα στην πρώτη περίοδο και πήραν διψήφια διαφορά. Όμως οι Χουάντσο και Παπαπέτρου κράτησαν το «τριφύλλι» κοντά και σε μονοψήφια τιμή το σκορ στο δεκάλεπτο, 28-19.

Επέστρεψε στο ματς     

Η αμυντική εικόνα των «πράσινων» άρχισε να βελτιώνεται στο δεύτερο κομμάτι του αγώνα, κάτι που τους έβαλε ξανά στην αναμέτρηση. Η «κοκορομαχία»  των Ιμπάκα-Γιούρτσεβεν έβαλε λίγο… αλατοπίπερο στη νωθρή εικόνα του πεντάλεπτου.

Οι Χουάντσο και Παπαπέτρου ήταν εξαιρετικοί και στις δύο πλευρές του παρκέ, φτάνοντας στους 11 και 9 πόντους αντίστοιχα πριν την ανάπαυλα. Ο Ναν… αφυπνίστηκε, έφτασε τους έξι πόντους και ο Παναθηναϊκός πήγε στο μείον πέντε στην ανάπαυλα του ημιχρόνου, 43-38.

Ξέφυγε η Ρεάλ – Πάλευε ο Ναν

Ναν και Μούσα «αντάλλασαν» καλάθια στην έναρξη του τρίτου δεκαλέπτου, με τον Παναθηναϊκό να μειώνει ακόμη και στο καλάθι, 50-48 (24’). Αλλά σε εκείνο το σημείο η Ρεάλ αντέδρασε, ο Αμερικανός σταρ του «τριφυλλιου» χρεώθηκε με αντιαθλητικό φάουλ και οι Μερένχες «έτρεξαν» επιμέρους 16-1, για το 66-49 (28’). Ο Ναν πάλευε με 10 πόντους στην περίοδο, ο Όσμαν ευστόχησε σε τρίποντο πριν το τέλος της και η διαφορά έπεσε στους 12, 70-58 (30’).

Προσπάθησε, αλλά… 0/2

Ίδια εικόνα και στο τέταρτο δεκάλεπτο, με τον Ναν να κρατάει κοντά την ομάδα του στο σκορ. Μετά το 78-62 υπέρ της Ρεάλ, με τη φανταστική συνεργασία των Καμπάσο-Χεζόνια, ο Παναθηναϊκός «έτρεξε» ένα δικό του 9-0 σερί και ανάγκασε τον Ματέο να καλέσει τάιμ άουτ με 5:41 για το τέλος.

Παρά την προσπάθειά τους οι «πράσινοι» δεν μπορούσαν να πλησιάσουν περισσότερο, με την κακή άμυνά τους να είναι η αιτία. Έτσι, έφτασαν και στη δεύτερη ήττα τους στη «διαβολοβδομάδα», με τους Μερένχες να επικρατούν τελικά, 90-86 .

Τα δεκάλεπτα: 28-19, 43-38, 70-58, 90-86

Η στατιστική του ματς ΕΔΩ.