Πέρασαν 15 χρόνια από τη μέρα που επιτεύχθηκε ένα από τα πιο περίεργα γκολ στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ!

Στις 17 Οκτωβρίου 2009, η Σάντερλαντ υποδέχτηκε τη Λίβερπουλ στο «Στάδιο του Φωτός», για την Πρέμιερ Λιγκ.

Το ματς, είχε μόλις ξεκινήσει, όταν ο οπαδός των φιλοξενούμενων, Κάλουμ Κάμπελ, μόλις 16 ετών τότε, είχε τη φαεινή ιδέα να …απελευθερώσει μία μπάλα παραλίας, στο «πέταλο» που βρίσκονταν οι οπαδοί της ομάδας του Ράφα Μπενίτεθ.

Που να ήξερε, ότι η έμπνευσή του, θα οδηγούσε, σε ένα από τα πιο περίεργα γκολ που έχουν επιτευχθεί ποτέ στα αγγλικά γήπεδα!

Στο 5ο λεπτό, ο Στιντ Μαλμπράνκ μπήκε στην περιοχή των φιλοξενούμενων από δεξιά, γύρισε την μπάλα και ο Άντι Ριντ την «έστρωσε» με τακουνάκι για τον επερχόμενο Ντάρεν Μπεντ.

Ο δεινός στράικερ, έπιασε το σουτ, οι …πλανήτες ευθυγραμμίστηκαν και η κανονική μπάλα βρήκε την μπάλα παραλίας, που είχε μείνει…κολλημένη μπροστά στο οπτικό πεδίο του τερματοφύλακα των «ρεντς», Πέπε Ρέινα!

Ο Ισπανός, δεν ήξερε καν ποια από τις δύο μπάλες να αποκρούσει και τελικά δεν απέκρουσε καμία! Η ποδοσφαιρική μπάλα, κατέληξε στα δίχτυα του, το γκολ μέτρησε κανονικά και η Σάντερλαντ κέρδισε το παιχνίδι με 1-0!

Ο Κάμπελ, δέχτηκε αρκετές διαδικτυακές επιθέσεις τις ημέρες που ακολούθησαν το ανεπανάληπτο γκολ, ενώ ο Μπεντ, σήμερα σχολιαστής στο Talk Sport, στα 40 του χρόνια, έμεινε γνωστός γι’ αυτό το τέρμα περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο από τα 221 που σημείωσε στην καριέρα του!

«Μιλάω συνεχώς γι’ αυτό το γκολ, γιατί ήταν μία απίστευτη συγκυρία. Ποιες ήταν οι πιθανότητες, ένας οπαδός να πετάξει μία μπάλα παραλίας στον αγωνιστικό χώρο και αυτή να μείνει εκεί, παρά τον άνεμο και να έρθει σε επαφή με την μπάλα την ώρα που σούταρα; Νομίζω ότι θα ήταν πιο πιθανό να έπιανα τα έξι νούμερα της λοταρίας. Ήταν κάτι μοναδικό, ένα απομεινάρι μίας εποχής που έχει περάσει. Σήμερα, με το VAR, το γκολ δεν θα είχε μετρήσει ποτέ. Τη στιγμή που είδα την μπάλα να αλλάζει πορεία και να μπαίνει στα δίχτυα, ξεκίνησα να πανηγυρίζω, ενώ οι παίκτες της Λίβερπουλ διαμαρτύρονταν στον διαιτητή Μάικ Τζόουνς. Τον λυπήθηκα, γιατί την επόμενη εβδομάδα υποβιβάστηκε στην Τσάμπιονσιπ. Δεν είχε καταλάβει τι έγινε και δεν μπορούσε να δει το replay σε κάποια οθόνη. Λυπήθηκα και τον οπαδό, που δέχτηκε τόσες επιθέσεις. Το χειρότερο, ήταν ότι θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει άνετα 2-0 ή 3-0, με τις τόσες ευκαιρίες που έχασα!», είπε ο Μπεντ σε αγγλική εφημερίδα.

Όσο για την περίφημη μπάλα παραλίας, φήμες λένε ότι εκτίθεται, στο National Football Museum του Μάντσεστερ!

«Έτσι μου έχουν πει, αλλά άλλοι λένε ότι την έχει ενας οπαδός της Σάντερλαντ στα Βορειοανατολικά, οπότε δεν είναι σίγουρο», σχολίασε ο Μπεντ…