Απίθανο ματς, απίθανη ανατροπή!

Η Ζάλγκιρις έφερε τα πάνω – κάτω στο Μιλάνο και κατάφερε να ανατρέψει το +27 της Αρμάνι, κάνοντας μια επική ανατροπή.  Τελικά επικράτησε με 85-82 στην 4η αγωνιστική της Ευρωλίγκας και έφερε το ρεκόρ της στο 3-1.  

Οι Ιταλοί (που «έπεσαν» στο 1-3) ξεκίνησαν πολύ καλά το ματς και πάτησαν… γκάζι στο δεύτερο δεκάλεπτο, «απογειώνοντας» τη διαφορά πάνω απ’ τους 20. Διατήρησαν τον ίδιο ρυθμό και στο τρίτο δεκάλεπτο και κάπου εκεί πίστεψαν πως το ματς είχε τελειώσει χωρίς να λογαριάζουν όμως την αντίδραση της Ζάλγκιρις.

Οι Λιθουανοί έκαναν «μαγικό» τελευταίο δεκάλεπτο σημειώνοντας 37 πόντους ενώ δέχθηκαν μόλις 16 κάνοντας το μεγάλο come back. Η Ζάλγκιρις μείωσε στα τρία λεπτά πριν το φινάλε στους 3 πόντους μετά από τρία σερί τρίποντα απ’ τους Ουλανόβας (2) και Φρανσίσκο, οι γηπεδούχοι συνέχισαν να είναι άστοχοι και οι βολές των Μπουτκεβίτσιους και Γκεντράιτις ολοκλήρωσαν τη μεγάλη ανατροπή.

Με 21 πόντους (3/4 τρίπ.) ο Γκεντράιτις «υπέγραψε» τη μεγάλη νίκη της ομάδας του Αντρέα Τρινκιέρι, έχοντας ως άξιο συμπαραστάτη τον Φρανσίσκο που ολοκλήρωσαν τον αγώνα με 17 πόντους. Την ίδια ώρα η Αρμάνι τα περίμενε όλα απ’ τον Νίκολα Μίροτιτς (17π., 11ρ.) όμως «ξέμεινε» από λύσεις στο φινάλε.

Τα δεκάλεπτα: 24-17, 49-31, 66-48, 82-85