Από το Περίπτερο 2 της Δ.Ε.Θ. η διάθεση των τελευταίων θέσεων!

Η διοργάνωση που έβαλε τη Θεσσαλονίκη στον παγκόσμιο δρομικό χάρτη, το μεγαλύτερο νυχτερινό πάρτυ δρόμου, επιστρέφει δυνατά και τρέχει φέτος δυτικά! Ο 12ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης – ZeniΘ του Σαββάτου 19 Οκτωβρίου θα μετατρέψει για άλλη μια χρονιά τη Θεσσαλονίκη σε ένα εντυπωσιακό ανθρώπινο ποτάμι, με 11.000 δρομείς και με εκπληκτικές παράλληλες εκδηλώσεις, που θα έχουν ως αποκορύφωμα την συναυλία των ONIRAMA!

Η διάθεση των τελευταίων θέσεων για τον αυθεντικό «Νυχτερινό» συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς στο Κέντρο Εγγραφών, στο Περίπτερο 2 της ΔΕΘ-HELEXPO (ώρες λειτουργίας Παρασκευή 18/10: 10:00-19:00, Σάββατο 19/10: 10:00-12:00), με σειρά προτεραιότητας και μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων.

Ο παγκόσμιος χαρακτήρας της φετινής διοργάνωσης αποτυπώνεται μέσα από την παρουσία δρομέων από 56 χώρες και πέντε ηπείρους, με συμμετέχοντες ακόμα και από μακρινά μέρη όπως η Χιλή, ο Καναδάς, η Βενεζουέλα και η Αυστραλία!

Το αγωνιστικό πρόγραμμα περιλαμβάνει, κατά χρονολογική σειρά, τον Δρόμο Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 10.000μ. (ώρα έναρξης 16:45) με αφετηρία από το Δημοτικό Στάδιο Αμπελοκήπων «Κωνσταντίνος Καραμανλής», τον Δρόμο Ενός Μιλίου – FamilyMile (ώρα έναρξης 16:50) με αφετηρία από το Δημαρχείο Παύλου Μελά, τον Δρόμο Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ. (ώρα έναρξης 18:15) με αφετηρία από το Δημαρχείο Κορδελιού-Ευόσμου στην Πλατεία Ευόσμου. Η αυλαία του αγωνιστικού προγράμματος πέφτει με τον Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο δρόμο (ώρα έναρξης 19:30) με αφετηρία από το Δημοτικό Στάδιο Αμπελοκήπων «Κωνσταντίνος Καραμανλής».

Κοινό σημείο τερματισμού όλων των δρόμων του αγωνιστικού προγράμματος είναι το Δημοτικό Στάδιο Αμπελοκήπων «Κωνσταντίνος Καραμανλής».

Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκινούν από απόψε, Παρασκευή 18 Οκτωβρίου, ώρα 20:30 στην πλατεία του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου, μπροστά από το Δημαρχείο, όπου ο όμιλος Metromedia θα προσφέρει DJParty προς τιμήν των συμμετεχόντων δρομέων, καθώς και των τριών Δήμων που φιλοξενούν φέτος το κορυφαίο νυχτερινό αθλητικό γεγονός της χώρας μας.

Επιπλέον, οι δρομείς, οι συνοδοί τους και οι θεατές θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν δωρεάν την συναυλία του δημοφιλούς συγκροτήματος ONIRAMA το Σάββατο 19 Οκτωβρίου στις 21:00 στο Δημοτικό Στάδιο Αμπελοκήπων «Κωνσταντίνος Καραμανλής», αμέσως μετά την ολοκλήρωση του αγωνιστικού προγράμματος!

Στη διοργάνωση θα συμμετάσχουν πολλοί πρωταθλητές, που υπόσχονται δυνατές μάχες και σπουδαίες επιδόσεις.

Στον Ημιμαραθώνιο των 21,1 χλμ., τη νίκη στην κατηγορία ανδρών θα διεκδικήσουν μεταξύ άλλων ο Γιώργος Σίκαλος, o Γιάννης Κρέκας, ο Δημήτρης Κορολόγος και ο Γιώργος Παπαϊωάννου. Εξίσου μεγάλο ενδιαφέρον και έντονος ανταγωνισμός αναμένεται στις γυναίκες, όπου στην αφετηρία θα βρεθούν πρωταθλήτριες όπως η Σόνια Τσεκίνι, νικήτρια το 2015 και 2016, που αποτελεί πάντοτε φωτεινό παράδειγμα θέλησης, η περσινή θριαμβεύτρια Αναστασία Μαρινάκου, καθώς και η Ντενίζ Δημάκη.

Στον Δρόμο Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 10.000 μ. θα πάρουν μέρος σπουδαίοι αθλητές όπως ο Ιάσων Ιωαννίδης, ο 3ος στον αντίστοιχο προηγούμενο αγώνα Γιάννης Καλογερόπουλος, ο Νέστορας Κολιός και η Ματίνα Νούλα, 2η πέρσι στην Ημιμαραθώνια διαδρομή της διοργάνωσης.

Στον Δρόμο Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 5.000 μ. που έχει και την πολυπληθέστερη συμμετοχή, τη διάκριση θα κυνηγήσουν, μεταξύ άλλων, στους άνδρες ο περσινός θριαμβευτής Ορφέας Ιωάννου, ο Διονύσης Καψάλης και ο 2ος στον αντίστοιχο αγώνα του 2021 Ορφέας Γιαννάτης, ενώ στις γυναίκες θα πάρουν μέρος ξανά η ομογενής Μελίσα-Έλενα Αναστασάκης και η Βασιλική Καλλιμογιάννη, οι οποίες είχαν τερματίσει 1η και 2η στο αγώνισμα, αντίστοιχα, τόσο στην περσινή όσο και στην προπέρσινη διοργάνωση.

Επιπλέον, στα 5.000 μ. θα συμμετάσχει για πρώτη φορά ο Παραολυμπιονίκης Στέλιος Μαλακόπουλος, ο οποίος θα επιδιώξει να πετύχει την καλύτερη παγκόσμια επίδοση όλων των εποχών στην κατηγορία Τ62, η οποία αφορά αθλητές που έχουν υποστεί διπλό ακρωτηριασμό κάτω από το γόνατο.

Το δικό τους ξεχωριστό μήνυμα θα στείλουν μέσα από την προσπάθειά τους ο Παραολυμπιονίκης Μάκης Καλαράς που θα τρέξει στον Ημιμαραθώνιο με χειρήλατο αγωνιστικό αμαξίδιο, καθώς και δρομείς που θα αγωνιστούν συνοδεύοντας συρόμενο αμαξίδιο, όπως η ομάδα της NeverGiveUp με τρία αμαξίδια, τα οποία φέτος θα συνοδεύσουν έφηβοι αθλητές-μέλη του Α.Σ. Ο Ποδηλάτης, προσφέροντας σε ισάριθμους ανθρώπους με αναπηρία τη χαρά της συμμετοχής.

Επιπρόσθετα, ο Νίκος Τουλίκας, αθλητής με νοητική υστέρηση και αυτισμό, ο οποίος έχει αναδειχθεί πρωταθλητής κόσμου στο σκι αντοχής και είναι εθελοντής δότης μυελού των οστών, συμμετέχει για άλλη μια χρονιά στον «Νυχτερινό».

Με τα δικά τους running teams θα τρέξουν αρκετοί από τους συνολικά 84 υποστηριζόμενους φορείς κοινωνικής προσφοράς, οι οποίοι υποστηρίζουν αλλά και υποστηρίζονται από το Πρόγραμμα Κοινωνικής Ευθύνης της διοργάνωσης. Επιπλέον, χορηγοί της διοργάνωσης θα προβούν σε ανάλογες ενέργειες κοινωνικής ευθύνης, υποστηρίζοντας τους Φορείς της επιλογής τους. Παράλληλα στο πλαίσιο του προγράμματος περιβαλλοντικής ευθύνης θα διεξαχθεί ανακύκλωση όλων των υλικών που θα χρησιμοποιηθούν από τη διοργάνωση, καθώς έχει ληφθεί ιδιαίτερη μέριμνα για την ελαχιστοποίηση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος.

Ο 11ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης – ZeniΘ θα έχει ζωντανή διαδικτυακή κάλυψη από τη LIVEMEDIA – https://www.livemedia.gr.

Σε ό,τι αφορά τις θέσεις στάθμευσης για τους δρομείς, σε περίπτωση χρήσης ΙΧΕ αυτοκινήτου, οι προτεινόµενοι χώροι στάθµευσης οι οποίοι βρίσκονται πλησίον του ∆ηµοτικού Σταδίου Αµπελοκήπων είναι:

1. Πρώην Στρατόπεδο Μέγας Αλέξανδρος. Είσοδος επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου, Αµπελόκηποι.

2. Σχολικό Συγκρότηµα 2ου Λυκείου Αµπελοκήπων & ΕΠΑΛ. Είσοδος επί της οδού Νικολάου Πλαστήρα 54, Αµπελόκηποι.

3. Πάρκινγκ Κέντρου Υγείας Ευόσμου, Τεγοπούλου Χρήστου 2 & Περικλέους, όπισθεν Γηπέδου Αγροτικού Αστέρα, Εύοσμος.

4. Αθλητικό Πάρκο Ευόσμου, Αριστοτέλους και Ιπποδρομίου, Εύοσμος.

Σηµείωση: Οι τρόποι µετακίνησης, χώροι στάθµευσης, οι κυκλοφοριακές ρυθµίσεις της Τροχαίας, καθώς και τα νέα τροποποιηµένα δροµολόγια του ΟΑΣΘ αναφέρονται στην επίσηµη ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.thesshalfmarathon.org.

Σε περίπτωση µετακίνησης µε ΟΑΣΘ. Η Οργανωτική Επιτροπή στο πλαίσιο του προγράµµατος περιβαλλοντικής ευθύνης της διοργάνωσης συστήνει προς τους δροµείς, τους συνοδούς και τους θεατές για τις µετακινήσεις τους τη χρήση των αστικών λεωφορείων του ΟΑΣΘ ως εξής:

• Ηµιµαραθώνιος (∆ηµοτικό Στάδιο Αµπελοκήπων): Γραµµή Νο 32, Νο 34, Νο 20, Νο 21.

• 10.000µ (∆ηµοτικό Στάδιο Αµπελοκήπων): Γραµµή Νο 32, Νο 34, Νο 20, Νο 21.

• 5.000µ (∆ηµαρχείο Ευόσµου): Γραµµή Νο 21, Νο 32.

• Μίλι (∆ηµαρχείο Παύλου Μελά): Γραµµή Νο 27, στάση ∆ΗΜΑΡΧΕΙΟ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ, Γραµµή Νο 38, στάση ∆ΗΜΑΡΧΕΙΟ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ, Γραµµή Νο 83 (express), στάση ΤΑΧΥ∆ΡΟΜΕΙΟ.

Ο Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης αποτελεί τακτικό μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μαραθωνίων AIMS και οι διαδρομές των δρόμων του αγωνιστικού προγράμματος φέρουν την επίσημη πιστοποίηση World Athletics. Διοργανώνεται από τον ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ με τη θεσμική συνεργασία των Δήμων Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Κορδελιού-Ευόσμου και Παύλου Μελά, με τη θεσμική υποστήριξη του ΣΕΓΑΣ και της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης, καθώς και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, την αιγίδα της οποίας φέρει. Τελεί επίσης υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, του Υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού – Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, του Υπουργείου Τουρισμού – Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Παράλληλα υποστηρίζεται από πλήθος Θεσμικών Φορέων, Φορέων Υποστήριξης και Εθελοντικών Φορέων, όπως φαίνεται στον επίσημο δικτυακό τόπο www.thesshalfmarathon.org.

Τρέχουμε… Δεν κοιμόμαστε!