Στις θέσεις 9-16 του διπλού ανδρών στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης της Αυστρίας πλασαρίστηκε σήμερα 18/10 ο Κωνσταντίνος Αγγελάκης με τον Σλοβάκο συμπαίκτη του Βανγκ Γιανγκ.


Στην πολύ δύσκολη αποστολή που ανέλαβαν κόντρα στο 7ο φαβορί, τους Σεντρίκ Νούτινκ/Λούμπομιρ Πίστεϊ από το Βέλγιο και τη Σλοβακία αντίστοιχα, τα έδωσαν όλα για την είσοδο στα προημιτελικά, ώσπου αποκλείστηκαν με σκορ, που δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του ματς (3-0 σετ). Πάλεψαν με όλα τους τα ατού μέχρι το τέλος, είναι ενδεικτικό ότι στην παράταση κρίθηκε το 2ο και το 3ο σετ, απλά «έπεσαν» και σε αθλητές, οι οποίοι επέδειξαν μεγάλες ικανότητες απέναντι στην άμυνα και εφάρμοσαν εξαιρετική τακτική.

Με αυτό το ματς κι έπειτα από τέσσερις ημέρες δράσης η ελληνική αγωνιστική παρουσία στο Λιντς ολοκληρώθηκε. Με τον Αγγελάκη να κάνει πραγματικότητα την επιθυμία για μία υψηλή θέση, να προχωρά και στο ταμπλό του απλού ανδρών στο παρθενικό του Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ατομικών και γενικά να βγάζει καλύτερη προοπτική για το μέλλον. Με θετικά επίσης, σημάδια την είσοδο στα κεντρικά ταμπλό του απλού από τον Γιάννη Σγουρόπουλο και την Κατερίνα Τόλιου, με τη διεκδίκηση μέχρι το τέλος ανάλογου βήματος από τον Γιώργο Σταματούρο και την Ελισάβετ Τέρπου και στην εκπροσώπηση επίσης τη Μαλαματένια Παπαδημητρίου.

Στην τεχνική καθοδήγηση ήταν οι ομοσπονδιακοί προπονητές Κώστας Βατσακλής και Γιώργος Καρύτσας, ενώ από την Τετάρτη ήταν στο Λιντς και ο πρόεδρος της ΕΦΟΕπΑ Κώστας Παπαγεωργίου για το συνέδριο και τις αρχαιρεσίες της ETTU.

Από το νούμερο 17 των seeding και τα προκριματικά άρχισαν την πρώτη συνεργασία τους ο Αγγελάκης και ο Βανγκ. Έκαναν δύο βήματα παραπάνω με την πρόκριση στον γύρο των «16», είχαν σταθερά πολύ καλή απόδοση κι ετοιμάστηκαν για μεγάλη αναμέτρηση τους Σεντρίκ Νούτινκ/Λούμπομιρ Πίστεϊ. Αριστερόχειρας ο μεν, δεξιόχειρας ο δε και με αξιοσημείωτα αποτελέσματα στο αγώνισμα, επέδειξαν αρετές κι απέναντι στην άμυνα κι έβγαλαν ποικιλία χτυπημάτων.

Ο Αγγελάκης και ο πολύπειρος παρτενέρ του χρησιμοποίησαν φυσικά τα δικά τους ατού μέχρι το τέλος, πάλεψαν με πείσμα και αδιάκοπο «τρέξιμο» στο τραπέζι. Αν ισοφάριζαν σίγουρα θα είχε άλλη τροπή το ματς, ενώ είναι ενδεικτικό ότι στην παράταση κρίθηκε το 2ο και το 3ο σετ.  

Πέρα από την άριστη γνώση του Πίστεϊ στο παιχνίδι του συμπαίκτη του στην εθνική ομάδα Σλοβακίας, μέτρησε η ευχέρεια των επιθέσεων του ίδιου και του Νούτινκ σε καίρια σημεία. Κυρίως με τα σπιν στο κέντρο και στα πλάγια πήραν γρήγορα διαφορά στο 1ο σετ και την αξιοποίησαν.

Το τελευταίο κομμάτι στο 2ο σετ αποδείχτηκε το πιο κρίσιμο. Το ελληνοσλοβακικό ζευγάρι κατάφερε αρχικά να καλύψει χάντικαπ τεσσάρων πόντων και να ισοφαρίσει σε 7-7. Στα σερβίς του έπαιξε άριστα και μεγάλωσε το σερί για το 9-7. Δέχτηκε την ισοφάριση, απέκτησε σετ πόιντ κι εκεί στάθηκε πολύ άτυχο όχι μόνο γιατί είδε «σόρι» από τους αντιπάλους στο 10-9 (με τον Αγγελάκη να σώζει στα πλάγια με «βουτιά», αλλά να μην προλαβαίνει μετά την μπάλιά του συμπαίκτη του να πάει στην άλλη πλευρά) και χαμένα δύο «δικά» του χτυπήματα στην παράταση.

Με ακόμα πιο δυνατή ψυχολογία οι αντίπαλοι απέκτησαν αμέσως προβάδισμα στο 3ο σετ, μετά έφτασαν στις πολλές ευκαιρίες να κλείσουν τον αγώνα κι εκεί καταγράφηκε εντυπωσιακή εξέλιξη, που ανανέωσε το ενδιαφέρον στο ματς. Από 10-5 πίσω το ελληνοσλοβακικό δίδυμο ισοφάρισε (προηγήθηκε στο 10-9 τάιμ άουτ της άλλης πλευράς) και διεκδίκησε δυναμικά το σετ στην παράταση. Έσωσε κι άλλο ματς μπολ, όμως η ήττα δεν απεφεύχθη (6-11, 10-12, 11-13).

Αγγελάκης και Βανγκ κρατούν ότι έβγαλαν χημεία και απέδωσαν πολύ καλά, μάλιστα ο Έλληνας «χρυσός» Βαλκανιονίκης πετυχαίνει μέσα σε δέκα μήνες κι άλλη διάκριση στο αγώνισμα σε μεγάλης εμβέλειας τουρνουά. Τον Δεκέμβριο στην Μπιέλα είχε προηγηθεί η 2η θέση στο WTT Feeder της Ιταλίας με παρτενέρ τον Παναγιώτη Γκιώνη.