Στο Βελιγράδι πραγματοποιήθηκε η Σύνοδος Κορυφής κατά του ντόπινγκ για τις χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης.

Τον Εθνικό  Οργανισμό Καταπολέμησης Ντόπινγκ(ΕΟΚΑΝ) εκπροσώπησαν ο Διοικητής του Οργανισμού, ιατροδικαστής Δρ.Γρηγόρης Λέων και ο νομικός σύμβουλος του ΕΟΚΑΝ Γιώργος Πανουργιάς.

Στην ατζέντα της Συνόδου ήταν μεταξύ άλλων η συνεργασία χωρών και Οργανισμών, ο παγκόσμιος κώδικας αντιντόπινγκ 2027 και η βελτίωση των προγραμμάτων πρόληψης. Στη Σύνοδο Κορυφής του Βελιγραδίου συμμετείχαν 60 στελέχη από Εθνικούς Οργανισμούς αντιντόπινγκ από 26 ευρωπαϊκές χώρες, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος της WADA Witold Banka , με τον οποίο o δρ. Γρηγόρης Λέων είχε μια εποικοδομητική συζήτηση για την ενισχυμένη διεθνή παρουσία του ΕΟΚΑΝ.

image

Ο Διοικητής του ΕΟΚΑΝ ιατροδικαστής δρ. Γρηγόρης Λέων δήλωσε «Η συνεργασία των χωρών είναι πολύ κρίσιμη και καθοριστική  για την καταπολέμηση του ντόπινγκ. Αυτό επιβεβαιώθηκε στη Σύνοδο Κορυφής του Βελιγραδίου, όπου είχα την τιμή να εκπροσωπώ τον ΕΟΚΑΝ και να απευθυνθώ ως ομιλητής στους ομολόγους μου από τις χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης. Η συνεργασία  εθνικών οργανισμών, επιστημόνων, έμπειρων στελεχών γύρω από το αντιντόπινγκ είναι θεμελιώδης για την προαγωγή ενός καθαρού και δίκαιου αθλητισμού σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο Εθνικός Οργανισμός Καταπολέμησης Ντόπινγκ  στα πρώτα βήματα οργάνωσης τους δέχτηκε την εμπιστοσύνη και την υποστήριξη άλλων χωρών ώστε να φτάσει τώρα στη διεθνή αναγνώριση και να  προσφέρει εκείνος την τεχνογνωσία του. Ο ΕΟΚΑΝ με υψηλή επιστημονική γνώση και επενδύοντας στην εκπαίδευση αγωνίζεται καθημερινά  για ένα καθαρό αθλητισμό»