Ξανά στο αγωνιστικό προσκήνιο οι αθλητές και οι αθλήτριες των μικρών ηλικιών.

Η «σκηνή» της δράσης πάει ψηλά στον χάρτη αυτή τη φορά, μεταφέρεται στην υπέροχη Κοζάνη, η οποία πήρε τη… σκυτάλη από το Ηράκλειο της Αττικής και το Σαββατοκύριακο 19 και 20/10 πραγματοποιεί το 5ο αναπτυξιακό τουρνουά της και το 2ο της περιόδου 2024-2025. Εκατόν εξήντα παιδιά από 35 σωματεία όλης της χώρας θα μοχθήσουν για την καλύτερη αγωνιστική εικόνα στο ευρύχωρο κλειστό γυμναστήριο Λευκόβρυσης και οι οικοδεσπότες από την άλλη πλευρά είναι έτοιμοι να πετύχουν οργανωτικά και να διαφημίσουν το άθλημα, που και οι ίδιοι με συνέπεια καλλιεργούν εδώ και πολλά χρόνια.

Το όπεν οργανώνει η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. (Τοπική Επιτροπή Β. Ελλάδας) σε συνεργασία με τον Σύλλογο Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Κοζάνης και συνδιοργανωτές επίσης τον δήμο Κοζάνης και την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Το κανάλι gre78.tv στο youtube του χορηγού της ελληνικής ομοσπονδίας, Ομίλου KOUSgroup, θα είναι κοντά και σε αυτή την αθλητική εκδήλωση. Τα συνεργείο του βρίσκεται ήδη στην Κοζάνη και θα καλύψει με μία ζωντανή ροή τις τελευταίες τρεις ώρες του προγράμματος κάθε ημέρα. Επιπλέον, ετοίμασε ελκυστικό βίντεο για το τουρνουά και οι φίλοι του αθλήματος μπορούν να το βρουν στο λινκ Το κανάλι gre78.tv στο 2ο αναπτυξιακό της νέας σεζόν στην Κοζάνη 16/10/2024.

Οι 160 τελικές δηλώσεις χωρίζονται σε 39 παίδες, 33 εφήβους, 32 παμπαίδες, 17 μίνι παγκορασίδες, 14 νεάνιδες, 13 παγκορασίδες και 12 μίνι παμπαίδες. Δυστυχώς δεν κατέστη δυνατό να σχηματιστεί και η κατηγορία των κορασίδων, λόγω ελάχιστης συμμετοχής.

Θα έχουν αθλητές σωματεία από την Αθήνα, την Πάτρα, τη Θεσσαλονίκη, τη Βέροια, την Κορινθία, την Καστοριά, την Αλεξανδρούπολη, Κεφαλονιά, τη Φλώρινα, την Ορεστιάδα, τα Χανιά, τη Χίο, τον Βόλο, τα Τρίκαλα, την Καβάλα και φυσικά την Κοζάνη.

Τα δύο πρώτα φαβορί ανά κατηγορία είναι: Ο Μάριος Κατσαπρακάκης και ο Κώστας Φάκαρος στους εφήβους, η Στέλλα Τζαρίδου και η Σωτηρία Νικολαΐδου στις νεάνιδες, ο Αναστάσιος Φουσέκης και ο Θεοφάνης-Φρίξος Μαρκουλάκης στους παίδες, ο Μάριος Σερίδης και ο Γιώργος Πετράκης στους παμπαίδες, η Ελπίδα Τασιού και η Αργυρώ Κουτρουμπά στις παγκορασίδες, ο Χρήστος Τσακαλίδης και ο Στέφανος Σκορδίλης στους μίνι παμπαίδες, η Μαρίνα Κατσαντώνη και η Μυρτώ-Γούλα Κοντοπούλου στις μίνι παγκορασίδες.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα ανοίγει στις 09:00 και τις δύο μέρες. Με γκρουπ το Σάββατο και με παιχνίδια διαβάθμισης μεθαύριο. Οι τελικοί έχουν προγραμματιστεί για τις 16:15 την Κυριακή. Οι αγώνες θα γίνουν σε 14 τραπέζια.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ

Το απόγευμα της Πέμπτης 17/10 ο Σ.Ε.Α. Κοζάνης οργάνωσε συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα εκδηλώσεων 4ου & 8ου Γυμνασίων Κοζάνης, όπου στεγάζεται. Μίλησαν ο πρόεδρος του σωματείου Κώστας Διδασκάλου, η αντιπεριφερειάρχης Παιδείας και Αθλητισμού Π.Δ.Μ. Όλγα Πουταχίδου και ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Πολιτισμού Δήμου Κοζάνης Γιάννης Ιωαννίδης.

Ο πρόεδρος του ΣΕΑ Κοζάνης αναφέρθηκε στη δραστηριότητα του σωματείου, έδωσε όλες τις βασικές πληροφορίες για το τουρνουά και κάλεσε τον κόσμο στο γυμναστήριο. Δεν παρέλειψε βεβαίως, να ευχαριστήσει την ομοσπονδία «για την τιμή, που μας έκανε με την ανάθεση ενός ακόμα αναπτυξιακού», όπως και τους συνδιοργανωτές και τους χορηγούς.   

«Ο δήμος και η Περιφέρεια έχουμε αποκτήσει μία πολύ καλή συνήθεια: να στηρίζουμε και να είμαστε δίπλα σε μεγάλες αθλητικές εκδηλώσεις. Έτσι και φέτος αποδεχτήκαμε με χαρά να είμαστε συνδιοργανωτές στο Πανελλήνιο αναπτυξιακό τουρνουά της πόλης μας», τόνισε από την πλευρά της η Πουταχίδου, ενώ ο Ιωαννίδης επισήμανε: «Πάντα επιδιώκουμε να φιλοξενούμε τέτοια events στην πόλη μας, δημιουργούν υπέροχη ατμόσφαιρα και βοηθούν τα παιδιά να αγαπήσουν γενικά τον αθλητισμό».

Επίσης σε ενημερωτικό του κείμενο ο τοπικός Σ.Ε.Α. υπογράμμισε ότι «το άθλημα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης είναι από τα πιο αναγνωρίσιμα και δημοφιλή παγκοσμίως και έχει χαρίσει πληθώρα διεθνών διακρίσεων στη χώρα μας», ενώ ευχαριστεί για τη σταθερή στήριξη τον δήμο και την Περιφέρεια: «Με δεδομένη τη στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, του Δήμου Κοζάνης, των τοπικών ΜΜΕ, πολλών επιχειρηματιών, καθώς και της τοπικής κοινωνίας, οι εθελοντές του Σ.Ε.Α. Κοζάνης θα κάνουν τα πάντα για την άψογη προετοιμασία και διοργάνωση του σπουδαίου αυτού πρωταθλήματος».

Το γυμναστήριο των αγώνων δίνεται σήμερα Παρασκευή 18/10 για προπόνηση στο διάστημα 18:00 – 20:00.

Το Σάββατο, σε μικρή διακοπή στη 1μ.μ., θα χαιρετίσουν οι επίσημοι και θα τιμηθεί η πολυμελής οικογένεια του Ιωάννη Χρυσοστομίδη από τη Φλώρινα, οικογένεια με τέσσερα παιδιά στην επιτραπέζια αντισφαίριση! Ο ΣΕΑ Κοζάνης τονίζει ότι «στο πρόσωπο του πατέρα Χρυσοστομίδη τιμά ουσιαστικά όλους τους «αφανείς ήρωες» γονείς, που επωμίζονται κόπο και κόστος για τα παιδιά τους.

Κυλικείο δεν θα υπάρχει στο γυμναστήριο, αλλά ο σύλλογος σημειώνει ότι θα εξυπηρετούνται όλοι με ντελίβερι από γνωστή εταιρία, που είναι και χορηγός των αγώνων.

ΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Οι οικοδεσπότες έχουν εξασφαλίσει σημαντική βοήθεια από χορηγούς. Δίπλα στον δήμο και την Περιφέρεια 20 εταιρείες της τοπικής κοινωνίας στηρίζουν το τουρνουά. Όλοι οι χορηγοί είναι οι εξής:

1.       ΔΗΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

2.       ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

3.       ΠΟΥΧΙΑΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

4.       ΑΝΔΡΟΝΙΚΙΔΗΣ Ν. ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

5.       ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΟΖΑΝΗΣ

6.       GIG ME UP ΗΧΗΤΙΚΗΚΑΛΥΨΗ

7.       ΝΑΝΑΚΙΑ ΨΗΣΤΑΡΙΑ

8.       ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ Π. ΨΗΣΤΑΡΙΑ

9.       TOP SYSTEM  ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

10.     COUS group – gre78.TV

11.     ΠΑΝΟΥΚΙΔΗΣ Γ. ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

12.     ΜΠΑΝΤΙΟΥΚΑΣ Σ.-ΝΤΑΓΚΑ Π. ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

13.     ΤΣΙΚΡΙΤΖΗΣ Ν. ΚΑΝΤΙΝΑ

14.     L’ amour crepa

15.     ΧΑΤΖΗΖΗΣΗ ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ

16.     ΖΕΡΒΑΝΤΑΡΙΔΗΣ food service 

17.     BRUNO ΚΑΦΕ-ΚΑΝΤΙΝΑ

18.     EN-TIPOSIS ΓΡΑΦΙΣΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ

19.     ΚΑΤΕΡΙΝΑΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ

20.     ΤΣΑΜΠΟΥΡΗΣ ΦΥΤΩΡΙΟ

21.     ΑΝΕΣΙΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ

22.     ΑΛΙΑΚΜΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ