Με ένα απίστευτο σερί στο φινάλε και πρωταγωνιστή τον Μαλεντόν, η Βιλερμπάν επέστρεψε από την... κόλαση και επικράτησε 76-69 της Μπασκόνια για την 4η αγωνιστική της EuroLeague.

Σε παιχνίδι γεμάτο συγκινήσεις και ανατροπές, η Βιλερμπάν επιβλήθηκε της Μπασκόνια με 76-69 και την έπιασε στο 2-2.

Τίποτε δεν προμήνυε τις…συγκινήσεις του παιχνιδιού όταν στο πρώτο ημίχρονο η γαλλική ομάδα κυριαρχούσε πλήρως και στις δύο πλευρές του παρκέ, η Μπασκόνια αστοχούσε από…παντού και με κάθε τρόπο, με αποτέλεσμα η ομάδα του Πουπέ να πάει στα αποδυτήρια με προβάδισμα 12 πόντων (38-26) ενώ δύο φορές μέσα στο παιχνίδι είχε βρεθεί στο +14 με πυλώνες τους Μαλεντόν και Σακό.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Λάσο έβγαλε αντίδραση, πέτυχε 28 πόντους στο 3ο δεκάλεπτο και συνεχίζοντας το σερί της με μπροστάρη τον Μονέκε βρέθηκε στο +11 με τρίποντο του Λουαού-Καμπαρό 5 λεπτά πριν από το τέλος!

Κι όμως η Βιλερμπάν δεν είχε πει την τελευταία λέξη της. Με επικό επιμέρους σκορ 20-2 (!) στο τελευταίο πεντάλεπτο επικράτησε με 76-69 επιτυγχάνοντας τη δεύτερη νίκη της στη Euroleague.

Mεγάλος πρωταγωνιστής και MVP της 4ης αγωνιστικής με αξιολόγηση στο 36 ο Μαλεντόν με 25 πόντους, 3 ασίστ, 6 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα και 2 κοψίματα, από κοντά ο Σακό με double double 14 πόντους και 12 ριμπάουντ.

Από τους ηττημένους ο Μονέκε είχε 18 πόντους (οι 16 στο δεύτερο μέρος) και 8 ριμπάουντ, 15 πόντους και 7 ριμπάουντ είχε ο Χολ, άστοχος ο Χάουαρντ έμεινε στους 7 πόντους με 3/11 σουτ. 

Εδώ η στατιστική της αναμέτρησης.