Σπουδαίο διπλό για τον Πανσσερραϊκό στο Πανθεσσαλικό Στάδιο επί του Βόλου, τα «λιοντάρια» επιστρέφουν στις Σέρρες με το «τρίποντο» χάρη το μοναδικό γκολ του Χεφτέ Μπετανκόρ.

Επιστροφή στα «τρίποντα» για τον Πανσσεραϊκό, τα «λιοντάρια» επικράτησαν 1-0 του Βόλου στο Πανθεσσαλικό Στάδιο για την 8η Αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης πέτυχε ο Χεφτέ Μπετανκόρ στο 63ο λεπτό και «καθάρισε» το ματς.

Ο Πανσερραϊκός ανέβηκε στην 10η θέση της βαθμολογίας με επτά βαθμούς. Πίσω από την ομάδα των Σερρών ο Βόλος και εκείνος με επτά.

ΤΑ ΠΛΑΝΑ ΤΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ

Σύστημα 4-2-3-1 ο Βόλος του Σάββα Πουρσαϊτίδη και τον Κόβατς κάτω από τα δοκάρια. Τετράδα στην άμυνα με τους Σούντγκρεν, Καλογερόπουλο, Κορέα και Φεράρι από τα αριστερά προς τα δεξιά. Αμυντικά χαφ οι Τσοκάνης και Μπερναντού. Στις πτέρυγες ο Κόμπα δεξιά και ο Άλτμαν στα αριστερά. Στην κορυφή της επίθεσης ο Κόσζτα, ενώ πίσω του ο Μεντιέτα.

Σταθερά σύστημα 3-5-2 από τον Χουάν Φεράντο για τον Πανσερραϊκό. Στα γκολπόστ ο Γκουγκεσασβίλι και τριάδα στην άμυνα με τους Χαντάκια, Μπέργκστρομ και Νταβίντσον από τα αριστέρα στα δεξιά. Τετράδα στη μεσαία γραμμή με τους Δεληγιαννίδη, Λιάσο, Περούτσι και Φαρές. Δίδυμο στη γραμμή κρούση με τους Μπετανκόρ και Ντέλετιτς, ενώ πίσω από τους δύο φορ ο Τομάς.

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΧΩΡΙΣ ΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΓΚΟΛ

Ανώτερος ο Βόλος στα πρώτα λεπτά του αγώνα με τον Πανσερραϊκό στο «Πανθεσσαλικό Στάδιο». Όμως η πρώτη καλή στιγμή στο ματς ήρθε από τα «λιοντάρια» στο 10ο λεπτό, ο Φαρές με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή των γηπεδούχων ανάγκασε τον Κόβατς σε απόκρουση. Η «απάντηση» του Βόλου ήρθε στο 19‘ ο Κόμπα απείλησε τον Γκουγκεσασβίλι, αλλά ο κίπερ του Πανσερραϊκού έδιωξε την μπάλα και κράτησε το μηδέν.

Στο 28ο λεπτό νέα καλή στιγμή για τους γηπεδούχους, η ομάδα του Πουρσαϊτίδη κέρδισε φάουλ σε καλό σημείο. Ο Καλογερόπουλος μέσα από την περιοχή του Πανσερραϊκού, πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ χωρίς να ανησυχεί ο Γκουγκεσασβίλι.

Λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου στο 41ο λεπτό ο Ντέλετιτς έφτασε στην περιοχή του Κόβατς, πλάσαρε τον κίπερ του Βόλου και την τελευταία στιγμή οι παίκτες έδιωξαν την μπάλα πριν καταλήξει στα δίχτυα. Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο μηδέν

«ΤΡΙΠΟΝΤΟ» ΜΕ ΜΠΕΤΑΝΚΟΡ

Δυναμικό ξεκίνημα για τον Πανσερραϊκό στο δεύτερο ημίχρονο, τα «λιοντάρια» στο 60ο λεπτό απείλησαν για πρώτη φορά. Ο Ντέλετιτς μπήκε στη μικρή περιοχή και βρέθηκε απέναντι στον Κόβατς, ο Σέρβος με δυνατό σουτ ανάγκασε τον κίπερ του Βόλου σε δύσκολη επέμβαση.

Τρία λεπτά μετά ο Πανσερραϊκός άνοιξε το σκορ με τον Μπετανκόρ. Τρεις ποδοσφαιριστές του Φεράντο συνεργάστηκαν εξαιρετικά, ο Τομάς έδωσε στον Ντέλετιτς και εκείνος με κάθετη έβγαλε τον σέντερ φορ των φιλοξενούμενων μπροστά, ο οποίος με πλασέ νίκησε τον Κόβατς για το 0-1.

Στη συνέχεια έπεσε το ρυθμό και από τις δύο ομάδες. Μάλιστα στο 80ο λεπτό υπήρξε μια πτώση του Κόμπα εντός περιοχής, αλλά δεν υπήρξε παράβαση. Στο 83ο λεπτό ο Καλογερόπουλος απείλησε με κεφαλιά τον τερματοφύλακα του Πανσερραϊκού αλλά ο Γκουγκεσασβίλι από καλή θέση μπλόκαρε με ευκολία την μπάλα.

Οι φιλοξενούμενοι άγγιξαν το 0-2 στο 86ο λεπτό, ο Μπετανκόρ έφυγε στην κόντρα, μοίρασε στον Σαλαζάρ και εκείνος με μακρινό σουτ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Κόβατς.

Τρία λεπτά αργότερα ο Πέδρο Κόντε έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Πανσερραϊκού από κοντά, αλλά το τέρμα δεν μέτρησε ως οφσάιντ στην αρχή της φάσης. Στο 90+3′ ο Γκουγκεσασβίλι απέκρουσε το σουτ του Μεντιέτα, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Ασεχνούν τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι. Τίποτα άλλο δεν άλλαξε μέχρι τη λήξη του αγώνα και οι φιλοξενούμενοι επέστρεψαν στις νίκες.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΜΑΤΣ

Βόλος – Πανσερραϊκός, 8η Αγωνιστική Σουπερ Λιγκ.

Γήπεδο: Πανθεσσαλικό Στάδιο.
Διαιτητής: Αλέξανδρος Κατσικογιάννης.
Βοηθοί: Ιωάννης Μηνούδης, Νικόλαςο Τοροσιάδης.
Τέταρτος
: Βασίλειος Φίτσας.
VAR: Στέφανος Κουμπαράκης.
AVAR: Κωνσταντίνος Στάικος

Γκολ: 63′ Μπετανκόρ
Κίτρινες
: 44′ Κορέα, 90+5′ Μεντιέτα, 90+6′ Κόμπα – 12′ Λιάσος, 90+2′ Σαλαζάρ, 90+5′ Γκουγκεσασβίλι, 90+6′ Χατζηστραβός
Κόκκινες: –

Βόλος (Σάββας Πουρσαϊτίδης, 4-2-3-1): Κόβατς, Σούντγκρεν, Κορέα, Καλογερόπουλο, Φεράρι, Τσοκάνης (73′ Πέδρο Κόντε), Μπερνάντου, Μεντιέτα, Κόμπα, Άλτμαν (57′ Βιγιαφάνιες), Κόσζτα (87′ Ασεχνούν).

Στον πάγκο έμειναν οι: Σιαμπάνης, Μύγας, Τάχατος, Μιλέτιτς, Σμέουλερς, Δόσης.

Πανσερραϊκός (Χουάν Φεράντο, 3-5-2): Γκουγκεσασβίλι, Δεληγιαννίδης, Μπέργκστρομ, Ντάβιντσον, Φαρές, Περούτσι, Λιάσος (59′ Ζελέν), Χαντάκια (82′ Καρασαλίδης), Ντέλετιτς (74′ Σαλαζάρ), Τομάς (82’Χατζηστραβός), Μπετανκόρ.

Στον πάγκο έμειναν οι: Κατσίκας, Τέρζιτς, Κουτσογούλας, Πεταυράκης, Γκίγκιτς.