Σεφτέ στη φετινή Basket League έκανε ο Άρης, καθώς επικράτησε 86-75 του Προμηθέα στο «Nick Galis Hall», με πρωταγωνιστή τον Λάντερς Νόλεϊ, που άγγιξε το triple double (21π., 7ρ., 7α.).

Η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη χρειαζόταν όσο τίποτε άλλο αυτή τη νίκη, αφενός γιατί είχε ξεκινήσει πολύ άσχημα το πρωτάθλημα, αφετέρου για ψυχολογικούς λόγους. Κάτι που φρόντισε να δείξει από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης.

Με τον κόσμο στο πλευρό τους, οι «κιτρινόμαυροι» παρουσιάστηκαν αποφασισμένοι και έτοιμοι να παλέψουν γι’ αυτή τη νίκη απέναντι στον Προμηθέα που είχε κάνει το 2/2 στο ξεκίνημα της Basket League. Οι γηπεδούχοι επέβαλαν από πολύ νωρίς τον ρυθμό τους, προηγήθηκαν 11-1, χάρη σε ένα εκρηκτικό ξεκίνημα και έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο με διψήφια διαφορά (23-11).

Ο Προμηθέας έβγαλε αντίδραση στη δεύτερη περίοδο, ισορρόπησε σε μεγάλο βαθμό τον ρυθμό και με «όπλο» την εξαιρετική επιθετική λειτουργία του, «ροκάνισε» τη διαφορά (32-31), όμως δεν κατάφερε να προσπεράσει. Ο Άρης βρήκε τρόπο να ανταπεξέλθει στην πίεση του αντιπάλου και δεν απώλεσε το προβάδισμα (43-37).

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν πιο ισορροπημένο, με τον Άρη να συντηρεί σταθερά διαφορά της τάξης των 8-9 πόντων, αφού ο Προμηθέας δεν έδειχνε ικανός να τον απειλήσει. Μάλιστα, στα μέσα της τέταρτης περιόδου η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη χάρη σε ένα «ξέσπασμα» αποσπάστηκε με +15 (75-60) και κάπου εκεί τελείωσαν τα πάντα. Ο Άρης διαχειρίστηκε το προβάδισμα, δεν απειλήθηκε επ ουδενί και έφτασε δίκαια στην πρώτη νίκη με το τελικό 86-75.

MVP και πρώτος σκόρερ ο Νόλεϊ, ο οποίος άγγιξε το triple double με 21 πόντους, 7 ασίστ και ισάριθμα ριμπάουντ. Πολύ καλή εμφάνιση από τον Ντε Τζούλιους με 15 πόντους και 6 ασίστ, ακολούθησε ο Τολιόπουλος με 13 πόντους. Για τον Προμηθέα ξεχώρισε ο Λούντζης με 16 πόντους, 6 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 23-11, 43-37, 62-53, 86-75

Αναλυτικά τα στατιστικά του αγώνα