Η πρώτη αποβολή του Σαλιμπά στην καριέρα του, στοίχισε στην Άρσεναλ την πρώτη της εφετινή ήττα σε όλες τις διοργανώσεις, με το 2-0 να "σφραγίζει" την προσπάθεια της Μπόρνμουθ στον αγωνιστικό χώρο.

Μέτριο ποιοτικά ήταν το πρώτο ημίχρονο στο “Ντιν Κορτ”, με τις δύο ομάδες να παίζουν πολύ κλειστά και να αλληλοεξουδετερώνονται. όλα αυτά μέχρι το 30ο λεπτό, όταν σε μία αμφισβητούμενη φάση, ο διαιτητής Ρόμπερτ Τζόουνς έδωσε αρχικά κίτρινη κάρτα στον Σαλιμπά για τράβηγμα στον Εβανίλσον, αλλά μετά από εξέταση της φάσης, άλλαξε την απόφαση του και απέβαλε τον Γάλλο αμυντικό.

Οι γηπεδούχοι ήταν πιο απειλητικοί στη συνέχεια και “άγγιξαν” το γκολ στο 41ο λεπτό, όταν μετά από τη σέντρα του Σεμένιο, η μπαλα έφυγε από τα χέρια του Ράγια, ο Ταβερνίερ πλάσαρε, αλλά με γρήγορη κίνηση ο Ισπανός γκολκίπερ έδιωξε με το πόδι σε κόρνερ. Μοναδική φάση σε αυτό το διάστημα για τους “κανονιέρηδες”, ένα σουτ από καλή θέση μέσα από την περιοχή του Μερίνο που δεν βρήκε στόχο.

Στην επανάληψη η Άρσεναλ δεν μπόρεσε να διαχειριστεί το αριθμητικό μειονέκτημα, η Μπόρνμουθ κυνήγησε με πάθος τη νίκη και την κατέκτησε με δύο γκολ από αλλαγές του Ιραόλα. Στο 70ο λεπτό με πολύ ωραίο αριστερό πλασέ ο Κρίστι άνοιξε το σκορ και 9 λεπτά αργότερα έγραψε το τελικό 2-0 ο Κλάιφερτ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι που κέρδισε ο Εβανίλσον σε ανατροπή του από τον Ράγια.

Από τότε που η Μπόρνμουθ επέστρεψε στην Πρέμιερ Λιγκ το 2022, η Άρσεναλ έχει κερδίσει και τα 4 παιχνίδια της εναντίον της με συνολικό σκορ 13-2, αλλά απόψε η Μπόρνμουθ κατάφερ να πετύχει μία σημαντική νίκη που την απομακρύνει από τη διακεκαυμένη ζώνη.