Με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Βαγγέλη Ζούγρη, ο οποίος έκανε τρομερή εμφάνιση, το Περιστέρι πανηγύρισε το πρώτο «διπλό» στη φετινή Basket League, καθώς επιβλήθηκε 79-73 του Αμαρουσίου στην έδρα του.

Η ομάδα των δυτικών προαστίων, με… φόρα από τη νίκη επί του Πανιωνίου, πανηγύρισε ένα σπουδαίο «διπλό», έχοντας σε φοβερό βράδυ τον νεαρό σέντερ, ο οποίος σταμάτησε στους 24 πόντους με 10/11 σουτ.

Το Περιστέρι, μετά από ένα ισορροπημένο πρώτο δεκάλεπτο, στο οποίο πάντως είχε το προβάδισμα (16-19), βελτίωσε αισθητά την απόδοση του, είχε πολύ καλή επιθετική λειτουργία και σταδιακά εδραίωσε την κυριαρχία του, ολοκληρώνοντας το ημίχρονο στο +9 (34-43).

Το Μαρούσι έβγαλε αντίδραση, βελτιώνοντας την εικόνα του στην άμυνα και κατάφερε να εξαλείψει τη διαφορά, ισοφαρίζοντας σε 43-43 στις αρχές της τρίτης περιόδου. Η συνέχεια, ωστόσο, δεν ήταν ανάλογη. Το Περιστέρι απάντησε με ένα εκκωφαντικό 20-4 και στο φινάλε της τρίτης περιόδου αποσπάστηκε με διαφορά 16 πόντων (47-63), βάζοντας πολύ γερές βάσεις για τη νίκη.

Αυτή τη φορά το Μαρούσι δεν είχε απάντηση, αφού σε όλη την τέταρτη περίοδο η ομάδα του Γιώργου Λημνιάτη διαχειρίστηκε εξαιρετικά τη διαφορά που είχε «χτίσει» και δεν απειλήθηκε. Το μόνο που άλλαξε ήταν η τελική διαφορά, με τους γηπεδούχους να μειώνουν στο τελικό 73-79.

Τα δεκάλεπτα: 16-19, 34-43, 47-63, 73-79

Αναλυτικά τα στατιστικά του αγώνα