Νίκη - ανάσα για την Γκλάντμπαχ στο Μπορούσια Παρκ με σκορ 3-2 επί της Χάιντενχαϊμ σε ένα ματς απιθέωσης του δημιουργικού ταλέντου και της ανασταλτικής αφέλειας. Oi Ιτακούρα (21'), Κλάιντιστ (62', 75' πεν) τα γκολ των γηπεδούχων και Λέο Σιένζα (12'), Πιέριγκερ (80' πεν) των φιλοξενούμενων.

Ήταν ένα ματς όπως περίπου το περίμεναν οι φίλαθλοι των δύο ομάδων σύμφωνα με τα όσα έχουν δειξει, η Μπορούσια και η Χάιντενχαϊμ έως τώρα τη φετινή σεζόν. Καλή επιθετική διάθεση, δημιουργικός οίστρος – κατά διαστήματα – πίεση σε μεγάλο μέρος του γηπεδου και μπόλικη… αμυντική ανασφάλεια ένθεν κι ένθεν!

Η Χάϊντενχαϊμ προηγήθηκε στην πρώτη της καλή προσπάθεια με τον Βραζιλιάνο Λέο Σιένζα έπειτα από ασθενή απόκρουση του τερματοφύλακα σε σουτ – όχι ιδιαίτερα δυνατό – του Σόπνερ στο 12′. Η Γκλάντμπαχ ευτύχησε να “απαντήσει” σχετικά νωρίς με τον Ιάπωνα αμυντικό Ιτακούρα στο 21′ και σε μια φάση από τις πολλές που η άμυνα των φιλοξενούμενων δυσκολεύονταν αρκετά να απομακρύνει τη μπάλα δίνοντας μια και δύοι ευκαιρίες παραπάνω στους αντίπαλους επιθετικούς να τελειώσουν την πίεσή τους!

Ακολούθησε ένα ματς ενδιαφέρον διότι αμφότεροι έψαχναν το κάτι παραπάνω. Η Χάϊντενχαϊμ μπήκε πιο δυνατά στο β’ μέρος αλλά σε άλλη μια στιγμή αμυντικού “πανικού” έδωσε την ευκαιρία στον πρώην επιθετικό της, τον Κλάινιτιστ με ωραίο τακουνάκι να κάνει το 2-1. Στο 75′ ο ίδιος με πέναλτι έκανε το 3-1 αλλά τέσσερα λεπτά πιο μετά με πέναλτι που “πρόσφεραν” οι γηπεδούχοι ο Πιέριγκεν μείωσε σε 3-2 συνεχίζοντας το εντυπωσιακό σερί της ομάδας του σε όλα (6) τα επίσημα εκτός έδρας παιχνίδια της (Μπουντεσλίγκα, κύπελλο, Κόνφερφενς Λιγκ) όπου έχει σημειώσει από δύο γκολ σε καθένα από αυτά!