Ο Πανιώνιος με αντεπίθεση στην τέταρτη περίοδο νίκησε τον ΠΑΟΚ σε μια βραδιά που ο Πανιώνιος απέσυρε τη φανέλα με το Νο4

Ένα συναρπαστικό παιχνίδι έγινε στο ΔΑΚ Γλυφάδας “Μ.Λιούγκας” με Πανιώνιο και ΠΑΟΚ να είναι κοντά στο σκορ στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού.

Οι “κυανέρυθροι” στο πρώτο πεντάλεπτο της τέταρτης περιόδου με δύο σερί τρίποντα (από Σαλούστρο και Κάναντι) και με υπέρ τους σκορ 11-4 σε εκείνο το διάστημα πήραν προβάδισμα με διψήφια διαφορά και επί της ουσίας ώθηση για τη νίκη. 

Ήταν ένα παιχνίδι στο οποίο ο Πανιώνιος τίμησε τη μνήμη του Μάκη Δενδρινού.

Όπως είχαν ανεφέρει οι Νεοσμυρνιώτες σε ανακοίνωσή τους… “Το νούμερο «4» στην «κυανέρυθρη» φανέλα το τίμησε ο Μάκης Δενδρινός ακολούθως το «παρέδωσε» στον Φάνη Χριστοδούλου και πλέον αυτός ο αριθμός ανήκει στην αιωνιότητα, στην Ιστορία του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ και δε θα φορεθεί ποτέ από κανέναν”. 

Δυνατό παιχνίδι 

Ο ΠΑΟΚ άρχισε καλύτερα το παιχνίδι και με σκοράρισμα από Απσον και Παπιδάκη προηγήθηκε με 7-0. Ο Πανιώνιος άργησε να σκοράρει και πέτυχε το πρώτο του καλάθι (τρίποντο με τον Γκίκα) λίγο πριν συμπληρωθεί το πεντάλεπτο. Ο ΠΑΟΚ διατήρησε το προβάδισμα, είχε το 7-13 στα 3’30’’ πριν το τέλος της περιόδου. Ο Πανιώνιος έκανε ένα σερί 6-0 και ισοφάρισε με τον Μπράουν στο 1’46’’ πριν το τέλος της περιόδου. Ο ΠΑΟΚ έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο με προβάδισμα, 20-15 με καλάθι του Μπάρτλεϊ. 

Μικρές διαφορές 

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο ΠΑΟΚ διατήρησε το προβάδισμα μέχρι το 14’ όταν και ο Μιλεντίγεβιτς ισοφάρισε με τρίποντο για το 24-24 και ο Πανιώνιος μετά, με Μπράουν πήρε το προβάδισμα για πρώτη φορά στο παιχνίδι με 26-24 στο 15’. Ο ΠΑΟΚ πήρε και πάλι το προβάδισμα και με σκοράρισμα από Απσον και Μπάρτλεϊ πήγε στο 27-30, στα 2’26’’ πριν το τέλος του ημιχρόνου. Ο Πανιώνιος με σκορ 7-1 και με καλάθι του Σαλούστρου στο τέλος, έκλεισε το ημίχρονο υπέρ του, με 34-31. 

Η τρίτη περίοδος άρχισε με τρίποντο του Μπάρτλεϊ που ισοφάρισε για τον ΠΑΟΚ σε 34-34. Ακολούθησε ένα σερί 7-0 για τον Πανιώνιο που με σκοράρισμα από Ντέιβις και Νόκο έκανε το 41-34 στο 22’ και το +7 ήταν η μεγαλύτερη διαφορά που είχε πάρει μέχρι τότε. Ο ΠΑΟΚ επέστρεψε και με τρίποντο του Κρούζερ ισοφάρισε στο 25’ σε 43-43 για να κλείσει το τρίτο δεκάλεπτο με προβάδισμα ο Πανιώνιος με 54-50.

Ο Πανιώνιος στο +11

Η τέταρτη περίοδος βρήκε τον Πανιώνιο να μπαίνει πιο δυνατά. Με τα τρίποντα από Σαλούστρο και Κάναντι πήγε στο 60-50, με τη διαφορά να πηγαίνει και στο +11 και στο 63-52 με τον Σμιθ και στο 65-54 με τον Μπράουν στο 25’. Ο ΠΑΟΚ πλησίασε με τρίποντο του Χέντερσον, 67-61 στα 2’16’’ πριν το τέλος, ο Πανιώνιος διαχειρίστηκε το προβάδισμα και έφτασε στη νίκη με 73-62.