Ήταν ένα παιχνίδι που κυριολεκτικά τα είχε όλα, 7 γκολ, δοκάρια, πέναλτι, αποβολή, το γκολ της χρονιάς, την ευκαιρία της χρονιάς και MVP τον Βέγκχορστ για τον Άγιαξ.

Ήταν ένα παιχνίδι το οποίο από το πρώτο ως το τελευταίο δευτερόλεπτο κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον, με τρομερές εναλλαγές σε σκορ και συναισθήματα και τελικό νικητή τον Άγιαξ.

Η Χέρακλες άνοιξε το σκορ με τον Κουλένοβιτς στο 12ο λεπτό, τρία λεπτά μετά την ευκαιρία της χρονιάς από τον Μπρόμπι. Ο Άγιαξ ισοφάρισε με τον Κλάασεν στο 25ο λεπτό και τρία λεπτά μετά ο Ένγκελς πέτυχε το γκολ της χρονιάς πίσω από τη μεσαία γραμμή για το 2-1 της Χέρακλες.

Αυτό το προβάδισμα το κράτησε μόλις έξι λεπτά, καθώς ο Τραορέ έκανε το 2-2 φέρνοντας και πάλι το ματς στα ίσα. Στο δεύτερο μέρος, ο Ένγκελς είχε δοκάρι στο 50′ και στο 63′ ο Βέγκχορστ με κεφαλιά έδωσε προβάδισμα στον Άγιαξ για πρώτη φορά στο ματς.

Στο 65′ η Χέρακλες είχε δοκάρι με τον Ποντγκορεάνου, με τον Κουλένοβιτς να ισοφαρίσει για τους γηπεδούχους στο 77′ μετά από υπέροχη ομαδική προσπάθεια. Στο 80′ όμως ο Βέγκχορστ κέρδισε πέναλτι το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο ίδιος για το 3-4 κι ενώ δύο λεπτά αργότερα κέρδισε και την αποβολή από τον Ντε Κιέρσμακερ για να βοηθήσει τον Άγιαξ να φτάσει στο διπλό απέναντι στην πρώην ομάδα του.