Οι απίστευτες επιδόσεις του Μοχάμεντ Σαλάχ απέναντι στους μεγάλους αντιπάλους της Λίβερπουλ.

Ο Μοχάμεντ Σαλάχ συνεχίζει να μεγαλώνει τον μύθο του, στη Λίβερπουλ και την Πρέμιερ Λιγκ.

Ο Αιγύπτιος επιθετικός, μπορεί να έχει φτάσει τα 32 και ίσως διανύει τους τελευταίους μήνες της παραμονής του στο «Άνφιλντ», αλλά δεν δείχνει διατεθειμένος να σταματήσει να «φορτώνει» τα αντίπαλα δίχτυα.

Ο «Φαραώ» του Μέρσεϊσαϊντ, ήταν καθοριστικός για την ομάδα του Άρνε Σλοτ και στο ματς της 8ης Αγωνιστικής, κόντρα στην Τσέλσι.

Αρχικά, άνοιξε το σκορ στο 29ο λεπτό, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι και στο 51′, βρήκε τον Κέρτις Τζόουνς με μία εκπληκτική μπαλιά, για το νικητήριο γκολ, που διατήρησε τη Λίβερπουλ στην κορυφή της βαθμολογίας.

Ο Σαλάχ, είτε φύγει από το «Άνφιλντ» στο τέλος της σεζόν, είτε όχι, έχει καθιερωθεί ανάμεσα στους θρύλους της εποχής της Πρέμιερ Λιγκ.

Έφτασε πλέον τα 162 γκολ στο πρωτάθλημα και μπήκε στο Top – 10 των σκόρερ, ισοφαρίζοντας τον Τζερμέιν Ντεφό. Θέλει άλλο ένα γκολ, για να φτάσει τον «Θεό» των φίλων της Λίβερπουλ, Ρόμπι Φάουλερ, στη σχετική λίστα και άλλα 13 για να πιάσει έναν από τους καλύτερους παίκτες όλων των εποχών, τον Τιερί Ανρί.

Επίσης, ο Σαλάχ, για 34η φορά στην καριέρα του στην Πρέμιερ Λιγκ, σκόραρε και έδωσε ασίστ στο ίδιο ματς. Μόνο άλλος ένας παίκτης έχει κάνει τέτοιο περισσότερες φορές, ο Γουέιν Ρούνι, με 36.

Εκπληκτικές, είναι και οι επιδόσεις του και απέναντι στις ομάδες του παραδοσιακού «Big – 6» της κατηγορίας, ως απόδειξη ότι είναι γεννημένος για τα μεγάλα παιχνίδια.

Συγκεκριμένα, έχει 43 γκολ και 18 ασίστ, κόντρα σε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Άρσεναλ, Τότεναμ, Μάντσεστερ Σίτι και Τσέλσι.

Ήδη έχει «βομβαρδίσει» φέτος την…αγαπημένη του Γιουνάιτεντ (2 ασίστ και 1 γκολ στη νίκη της Λίβερπουλ με 3-0 στο «Ολντ Τράφορντ»), ενώ στη συνέχεια φιλοδώρησε με γκολ και ασίστ την Τσέλσι.

Επόμενος αντίπαλος των «ρεντς» στο πρωτάθλημα, η Άρσεναλ στο Emirates, με τον Σαλάχ να έχει μέχρι στιγμής 10 γκολ και 2 ασίστ, στις αναμετρήσεις του με τους «κανονιέρηδες»…

ΓΚΟΛ + ΑΣΙΣΤ ΤΟΥ ΣΑΛΑΧ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ BIG – 6 ΤΗΣ PREMIER LEAGUE

AντίπαλοςΓκολΑσίστΣύνολο
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ12618
Άρσεναλ10212
Τότεναμ9211
Μάντσεστερ Σίτι7411
Τσέλσι549
ΣΥΝΟΛΟ431861