Ο Ντάνιελ Ποντένσε, δύο μήνες πριν, πήρε την απόφαση να συνεχίσει την καριέρα του στην Αλ Σαμπάμπ, ομάδα του Κατάρ, απορρίπτοντας την πρόταση του Ολυμπιακού για να παραμείνει στην Ελλάδα.

Παρά τις ισχυρές σχέσεις που είχε με την ομάδα και τον κόσμο του Ολυμπιακού, ο Ποντένσε επέλεξε να δοκιμάσει μια νέα πρόκληση στη Μέση Ανατολή. Ωστόσο, η πορεία του εκεί δεν ξεκίνησε όπως θα ήθελε, καθώς ένας μυικός τραυματισμός έχει καθυστερήσει το ντεμπούτο του με τη νέα του ομάδα, κρατώντας τον μακριά από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις.

Στις 21 Οκτωβρίου, ο Πορτογάλος εξτρέμ γιόρτασε τα 29α γενέθλιά του, και πολλοί πρώην συμπαίκτες του από τον Ολυμπιακό δεν παρέλειψαν να του ευχηθούν μέσω των social media. Οι ευχές τους εξέφραζαν την εκτίμησή τους για τον ποδοσφαιριστή και τη φιλία που έχουν αναπτύξει μαζί του. Εκτός από τους συμπαίκτες του, και αρκετοί φίλαθλοι του Ολυμπιακού εξέφρασαν την υποστήριξή τους, ευχόμενοι να επανέλθει σύντομα στα γήπεδα. Μάλιστα, υπήρξαν και κάποιοι που εξέφρασαν την επιθυμία τους να δουν τον Ποντένσε ξανά να φοράει τη φανέλα του Ολυμπιακού στο μέλλον, κάτι που δείχνει το πόσο αγαπητός είναι από την ερυθρόλευκη εξέδρα.

Παρά την τρέχουσα αναποδιά, ο Ποντένσε παραμένει σημαντικός για όσους έχουν συνδεθεί μαζί του, και όλοι περιμένουν να δουν πότε θα επιστρέψει στη δράση και αν θα καταφέρει να αφήσει το στίγμα του και στο Κατάρ, όπως έκανε με τον Ολυμπιακό, όπου πανηγύρισε πρωταθλήματα και φυσικά την κατάκτηση του Conference League.