Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2024, ο 28ος Ποδηλατικός Γύρος της Αθήνας, το κορυφαίο αθλητικό γεγονός της πόλης για το ποδήλατο, με μεγάλο χορηγό τη ΔΕΗ.

Περισσότεροι από 6.500 ποδηλάτες, εκ των οποίων 1.500 παιδιά, συμμετείχαν στη μεγάλη αθλητική γιορτή και διέσχισαν με τα ποδήλατά τους ιστορικούς και κεντρικούς δρόμους της Αθήνας για να διασκεδάσουν και να σκορπίσουν το μήνυμα για έναν οικολογικό μέσο μετακίνησης σε μια πόλη πιο βιώσιμη, αλλά και για να αναδείξουν την σημασία του αθλητισμού και του ευ ζην.

Το σύνθημα για την εκκίνηση της διαδρομής των 16km έδωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης, ενώ η Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων Ελένη Ζωντήρου μέτρησε αντίστροφα με τους συμμετέχοντες και έδωσε το έναυσμα της διαδρομής των 7 km. Η Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων με αγωνιστικούς ρυθμούς και η εκρηκτική ομάδα κρουστών Batala Atenas έντυσαν μουσικά τις εκκινήσεις και ανέβασαν την ενέργεια στα ύψη. 


Ο KissFM με τη μουσική του κράτησε συντροφιά στους συμμετέχοντες μέχρι και την εκκίνηση της δεύτερης διαδρομής, δίνοντας τη μουσική σκυτάλη στους JetLagThe Band, οι οποίοι με τα τραγούδια τους απογείωσαν το κοινό στην κορύφωση της μεγάλης αθλητικής φιέστας.

Οι συμμετέχοντες έλαβαν αναμνηστικά δώρα και μετάλλιο, ενώ πλούσια δώρα κληρώθηκαν από τους χορηγούς του αγώνα.

Η διοργάνωση ολοκληρώθηκε με την απονομή τιμητικής πλακέτας από την Πρόεδρο του ΟΠΑΝΔΑ Ελένη Ζωντήρου στη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, στην Υποδιεύθυνση Τροχαίας Αθηνών, στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) και στον Ελληνικό  Ερυθρό Σταυρό για την πολύτιμη συμβολή τους στη διεξαγωγή της.

Τέλος, και το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2024 στην Πλατεία Συντάγματος, σημείο αναφοράς του 28ου Ποδηλατικού Γύρου της Αθήνας, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε μία πληθώρα δράσεων που είχαν ως στόχο την ανάδειξη της αξίας του ποδηλάτου ως έναν εναλλακτικό και φιλικότερο προς το περιβάλλον τρόπο μετακίνησης, που παράλληλα βελτιώνει τη φυσική μας κατάσταση. Αξιοσημείωτη είναι η εκπαιδευτική δράση στην καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση που πραγματοποιήθηκε από έμπειρα στελέχη του ΕΚΑΒ, προσφέροντας πολύτιμες γνώσεις για τις πρώτες βοήθειες. Από την ημέρα δε μπορούσε να λείπει η μουσική, για αυτό και ο Kiss Fm ήταν παρών για να παρασύρει με τον dj του όλες και όλους σε ένα αναπάντεχο πάρτι.