Απολογήθηκαν στον αθλητικό δικαστή της Stoiximan Super League ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, για τα όσα συνέβησαν μετά τη λήξη του ντέρμπι.

Στην απολογία τους μπροστά στην πειθαρχική επιτροπή προχώρησαν την Πέμπτη (24/10) οι ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, για τα όσα έλαβαν χώρα στην OPAP Arena μετά τη λήξη του ντέρμπι (1-1).

Σε απολογία είχαν κληθεί ο Έρικ Λαμέλα, ο συνεργάτης του Ματίας Αλμέιδα, Ντάνιελ Βέγκα, ο Ραζβάν Λουτσέσκου και δύο άτομα που είχαν δηλωθεί ως φροντιστές.

Η πλευρά του ΠΑΟΚ υποστήριξε ότι δόθηκε μεγαλύτερη διάσταση στα περιστατικά απ’ ότι πρέπει και η πλευρά της Ένωσης ότι υπάρχει μόνο λεκτική αντιπαράθεση, ενώ κατατέθηκε ένσταση για την κλήση του Λαμέλα από τον δικηγόρο της ΑΕΚ, Αλέξη Αλεξίου.

«Η φετινή χρονιά από πλευράς συμπεριφορών είναι εξαιρετική. Προφανώς και θα υπάρχουν κάποιες εντάσεις. Εδώ δόθηκε μεγαλύτερη διάσταση απ’ ότι πρέπει πλην της χειρονομίας του Γιαντσίδη που θα ζητήσει συγγνώμη. Δόθηκε μεγαλύτερη βαρύτητα απ’ ότι πρέπει, μεγαλοποιήσαμε μια ιστορία. Ο Λουτσέσκου κατηγορείται για τα περιστατικά μόνο με Βέγκα και Λαμέλα. Υπάρχει εσφαλμένη καταγραφή στο φύλλο αγώνα, γράφει ότι σπρώχτηκαν ο Λουτσέσκου με τον Βέγκα που δεν ισχύει.

Έχω βίντεο από ερασιτέχνη φίλαθλο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο. Οι παρατηρητές είναι άνθρωποι, είναι κάποια πράγματα δεν τα γράφουν σωστά. Ο Λουτσέσκου μόλις τελειώνει ο αγώνας είναι ήρεμος προς τους παίκτες, ξαφνικά τον πλησιάζει κάποιος και του λέει κάτι, διαφωνεί, υπάρχει μόνο λεκτική αντιπαράθεση», υποστήριξε για τον Ρουμάνο προπονητή ο δικηγόρος του ΠΑΟΚ, Αχιλλέας Μαυρομμάτης.

Στο σημείο αυτό, ο αθλητικός δικαστής είπε στους ανθρώπους του ΠΑΟΚ να συστήσουν στον Ραζβάν Λουτσέσκου να ηρεμήσει.

«Να του πείτε του προπονητή να ηρεμήσει, είναι κρίμα. Μην φτάσουμε στο σημείο να κριθεί ο αγώνας στα χαρτιά. Στο χέρι σας είναι, ο προπονητής πρέπει να είναι ήρεμος, ψύχραιμος και να μη δημιουργεί θέματα».

Για το επεισόδιο Λαμέλα – Λουτσέσκου στα αποδυτήρια. «Πήρα το επίσημο βίντεο από τα αποδυτήρια, δείτε το. Κρατάει κάτι στα χέρια του ο Λαμέλα και του το πετάει στο πρόσωπο. Ο Λουτσέσκου δεν τον φτύνει. Προφανώς κάτι λέει, αλλά δεν κατηγορείται γι’ αυτό. Μας είπε ότι του είπε «ντροπή σου». Σε περίπτωση που θεωρείται ότι κάτι έκανε, να θεωρήσετε ότι είναι δικαιολογημένη η πράξη μετά τα όσα προηγήθηκαν».

Το συγκεκριμένο περιστατικό πάντως, προκάλεσε την «έκρηξη» της προέδρου. «Απαράδεκτο και για τους δύο εντελώς. Αν δεν ήταν τα άλλα άτομα να τους απομακρύνουν θα είχαν πλακωθεί. Αν δεν υπήρχε ο κλοιός των αστυνομικών τα πράγματα θα ήταν χειρότερα».

Ως μάρτυρας κατέθεσε ο υπεύθυνος ασφαλείας της ΠΑΕ κ. Πλιάτσικας. «Όλοι οι προπονητές έχουν ένταση. Ο Λουτσέσκου μπήκε στον αγωνιστικό χώρο να συγχαρεί τους παίκτες, τον πλησίασε κάποιος από την ΑΕΚ, κάτι του είπε, ήταν εκνευρισμένος. Τους χωρίσαμε, μπήκαν μέσα, ήμουν παρών, ο Λουτσέσκου δεν έφτυσε, κάτι του είπε. Μας είπε ότι του είπε «ντροπή σου». Ο παρατηρητής που λέει ότι τον έφτυσε, δεν ήταν παρών. Όρμησε η διμοιρία και μας χτυπούσε με τις ασπίδες. Πρώτη φορά είδα άνθρωπο να έχει την ασπίδα και να μας χτυπάει και μόλις ηρέμησαν τα πράγματα άλλαξαν τη διμοιρία».

Η πρόεδρος του Πειθαρχικού Οργάνου τάχθηκε υπέρ της παρουσίας της διμοιρίας στα αποδυτήρια. «Αν δεν ήταν διμοιρία θα γινόταν χαμός. Κι εγώ θα έδινα εντολή να κατέβει η διμοιρία κάτω. Στο τέλος θα αναφέρουμε κατηγορούμενους τους αστυνομικούς».

Η απόφαση αναμένεται να βγει μέσα στην ημέρα…