Πώς επηρεάζει τον Χάαλαντ η απουσία του Ρόδρι.

Ο Ρόδρι τα τελευταία χρόνια αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο για την Μάντσεστερ Σίτι και ειδικότερα τα τελευταία δύο χρόνια, είναι ο πιο σημαντικός ποδοσφαιριστής της ομάδας του. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα που αποδεικνύει το πόσο πολύτιμος είναι αποτελεί το γεγονός, ότι την περσινή σεζόν ο Ισπανός απουσίασε από πέντε παιχνίδια και η Σίτι έχασε τα τέσσερα από αυτά.

Ο ποδοσφαιριστής που έστω και έμμεσα δείχνει να ταλαιπωρείται περισσότερο από αυτήν την απουσία είναι ο Χάαλαντ. Ο Νορβηγός έχει να σκοράρει στην Premier League από το παιχνίδι με την Άρσεναλ, όσο ακόμα αγωνιζόταν ο Ρόδρι. Δήλαδή σε 340’ λεπτά απουσίας του Ισπανού μέσου, ο Χάαλαντ αδυνατεί να σκοράρει, και μάλιστα στο τελευταίο κόντρα στους Γουλβς έμοιαζε τελείως αποκομμένος από την υπόλοιπη ομάδα.

Πόσο τυχαίο μπορεί να είναι το γεγονός αυτό λοιπόν;

Με τον Ρόδρι στην εντεκάδα ο Νορβηγός στράικερ είχε δέκα γκολ σε τέσσερα και κάτι παιχνίδια και στα υπόλοιπα κανένα. Μόνο κόντρα σε υποδεέστερες ομάδες (Σλόβαν Μπρατισλάβας και Σπάρτα Πράγας) στο Champions League έχει σκοράρει ο Χάαλαντ. Ενάντια στις σκληρές και καλά οργανωμένες άμυνες της Premier League δυσκολεύεται. Έχει την ευκαιρία αυτή την αγωνιστική κόντρα στη Σαουθάμπτον να σπάσει την “κατάρα” που τον έχει βρει. Εκτός και αν δεν πρόκειται για “κατάρα”. Σίγουρα πάντως ο Γκουαρντιόλα θα πρέπει να βρει τρόπους να τροφοδοτήσει τον Νορβηγό, όπως όταν βρισκόταν ο Ρόδρι στο γήπεδο.