Χάρη σε ένα εντυπωσιακό πρώτο ημίχρονο, η Ζάλκγιρις επιβλήθηκε με το άνετο 78-63 της Μακάμπι στο Κάουνας και έφτασε τις τέσσερις νίκες στη EuroLeague, που τη διατηρούν στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας.

Η ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι μετά τη σπουδαία πρώτη διπλή εβδομάδα, όπου νίκησε Βίρτους και Αρμάνι, κατάφερε να ξεπεράσει και το εμπόδιο της Μακάμπι, η οποία ταξίδεψε με σημαντικές ελλείψεις στο Κάουνας και να βελτιώσει το ρεκόρ της σε 4-1.

Για να φτάσει σε αυτή τη νίκη η Ζάλγκιρις χρειάστηκε απλά ένα καλό ημίχρονο. Οι Λιθουανοί μπήκαν φουριόζοι στο ματς, προηγήθηκαν με 12-0 και λίγο αργότερα με 19-7, την ίδια στιγμή που η Μακάμπι έμοιαζε… χαμένη και έκαναν ξεκάθαρες τις προθέσεις τους. Η διαφορά συνέχισε να μεγαλώνει στη δεύτερη περίοδο, έφτασε ακόμη και τους 25 πόντους (32-7) και η Ζάλγκιρις δεν κοίταξε ξανά πίσω, έχοντας βάλει – από το πρώτο κιόλας ημίχρονο – πολύ γερές βάσεις νίκης (42-22).

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Τρινκιέρι σίγουρα δεν σκόραρε με τη συχνότητα του πρώτου μισού, όμως διαχειρίστηκε εξαιρετικά το προβάδισμα. Η Μακάμπι είχε κάποιες καλές στιγμές, «ροκάνισε» τη διαφορά (58-46), όμως επί της ουσίας δεν κατάφερε να βάλει πίεση στον αντίπαλο. Ακόμη κι όταν οι Ισραηλινοί έριξαν τη διαφορά κάτω από τους 10 πόντους (64-55), η απάντηση της Ζάλγκιρις ήταν ακαριαία. Δύο τρίποντα από Ουλάνοβας και Γκεντράιτις, μεγάλες άμυνες από Ντάνστον και η «σεμνή τελετή» έλαβε τέλος (78-63).

Πρώτος σκόρερ ο Ουλάνοβας με 14 πόντους και μεγάλα καλάθια στην τέταρτη περίοδο, ακολούθησε ο Γκεντράιτις με 13 πόντους. Πολύ καλή δουλειά από τον MVP Ντάνστον με 8 πόντους, 4 ριμπάουντ. Από τη Μακάμπι πάλεψε ο Σέιμπεν Λι (17π.), αλλά δεν ήταν αρκετός.

Τα δεκάλεπτα: 26-7, 44-24, 59-46, 78-63

Αναλυτικά τα στατιστικά του αγώνα