Η ποιοτική ανωτερότητα των φιλοξενούμενων είχε αποτελέσματα σε Κύπρο, Βοσνία και Τσεχία όπου έφυγαν με αυτό που ήθελαν η Χάιντενχαϊμ, η Λέγκια Βαρσοβίας και η Λουγκάνο. Μικρές υπερβάσεις από αουτσάιντερς στη Σεβίλλη, τη Λιουμπλιάνα και το Σριούσμπερι

Πάφος – Χάιντενχαϊμ  0-1

Θα μπορούσε να αποφύγει την ήττα η Πάφος στην Κύπρο όπου προσπάθησε να φανεί ανταγωνιστική κόντρα στη Γερμανική Χάιντενχαϊμ. Ως ένα σημείο δεν τα πήγε κι άσχημα. Οι φιλοξενούμενοι πήραν τη νίκη με γκολ του αμυντικού Μάινκα στο 25’.

Μλάντα Μπόλεσλαβ – Λουγκάνο 0-1

Ένα γκολ στο πρώτο ημίχρονο ήταν αρκετό και για την Ελβετική Λουγκάνο στο Μπόλεσλαβ. Ο Στέφεν στο 35’ άνοιξε το σκορ ενώ οι Τσέχοι που προσπάθησαν να πιέσουν στο 2ο μέρος, είχαν την μεγάλη ευκαιρία τουλάχιστον για τον βαθμό της ισοπαλίας αλλά στο 81’ κέρδισε πέναλτι όπου ο Πάτρικ Βίντρα εκτέλεσε και ο γκολκίπερ Τιρμάλ απέκρουσε!

Μπάτσκα Τόπολα – Λέγκια Βαρσοβίας  0-3

Με σοβαρότητα και αποτελεσματικότητα η Λέγκια πήρε αυτό που ήθελε στη Σερβία νικώντας σχετικά εύκολα την Μπάτσκα Τόπολα. Κομβικό το γρήγορο γκολ του Καπούτσκα στο 11ο λεπτό για να ακολουθήσουν αυτά των Λουκίνιας στην αρχή του 2ου μέρους και του Τσοντίνα στο 62’.

Ελσίνκι – Ντιναμό Μινσκ  1-0

Θρίλερ είχαμε στο παγωμένο Ελσίνκι όπου η… μόνιμη πρωταθλήτρια Φινλανδίας, που είχε στη σύνθεσή της τους Έλληνες Αντζουλά και Κανελλόπουλο προηγήθηκε με γκολ Μέλερ στο 32’ αλλά δεν μπόρεσε να «κλειδώσει» τη νίκη στο 82’ όταν κέρδισε πέναλτι – και συνάμα την αποβολή του Μελνισένκο – αλλά ο Λευκορώσος γκολκίπερ Λαπούκοφ απέκρουσε την εκτέλεση του Πλάγκε! Στην εκπνοή ο Ραϊ Λόπες της Ντιναμό Μινσκ σκόραρε, έπειτα από ασίστ του τερματοφύλακα της ομάδας του που είχε προωθηθεί, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιτ!




Ολίμπια Λιουμπλιάνας – ΛΑΣΚ Λίντσερ  2-0

Μια μικρή έκληξη είχαμε στην Σλοβενία όπου η Ολίμπια πήρε τη νίκη με σκόρερς τον Ισπανό Μπλάνκο στο 14’ και τον Βραζιλιάνο Πέδρο Λούκας στο 81’

Μπέτις – Κοπεγχάγη  1-1

Η μεγάλη έκπληξη έγινε στην Ανδαλουσία όπου η Μπέτις σε άλλο ένα Ευρωπαϊκό παιχνίδι ξέμεινε από σοβαρότητα και ουσία! Παρότι προηγήθηκαν νωρίς οι γηπεδούχοι από το θεαματικό γκολ του Ελζαλουλί στο 8ο λεπτό δεν μπόρεσαν να αξιοποιήσουν και το ψυχολογικό αβαντάζ καθώς στην πορεία έδωσαν θάρρος στους Δανούς, που είχαν στο κέντρο της άμυνας τον Έλληνα διεθνή Χατζηδιάκο. Στο 80’ οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι που μετέτρεψε σε γκολ ο Ντικς!




Δε Νιού Σάιντς – Αστάνα  2-0

Άλλη μια μικρή έκπληξη είχαμε στο Σριούσμπερι της Αγγλίας, όπου βρέθηκε ως γηπεδούχος η Δε Νιού Σέιντς.

Η ομάδα της Ουαλίας με γκολ του Χόλντεν στο 40’ και του Σκωτσέζου Μακ Μάνους με πέναλτι στο 78’ πέτυχε την πρώτη της νίκη σε αυτή τη φάση της διοργάνωσης, απέναντι στην Αστάνα από το Καζακστάν