Ο Χάνσι Φλικ  εμφανίστηκε πεπεισμένος για την καλή απόδοση της Μπαρτσελόνα (26/10) στο Clasico με τη Ρεάλ στη Μαδρίτη.

Οι δηλώσεις του Γερμανού:

«Για να είμαι ειλικρινής, δεν το σκέφτομαι πολύ. Αλλά θέλουμε να παίξουμε. Θα είναι ένα υπέροχο παιχνίδι. Έχουμε την προσέγγισή μας. Την είχαμε κόντρα στην Μπάγερν και είδαμε ότι έπρεπε να βελτιωθούμε. Σε κάθε παιχνίδι, προσαρμόζεσαι. Και τώρα θα προσαρμοστούμε στη Ρεάλ Μαδρίτης. Όπως σε όλα τα ματς. Υπάρχουν πάντα γρήγοροι αντίπαλοι παίκτες. Έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα μου, τα πάει περίφημα. Με την Μπάγερν βελτιώσαμε τους συνδυασμούς, τα πήγαμε καλά με την μπάλα και χωρίς μπάλα. Γνωρίζουμε ότι πρέπει να βελτιωθούμε. και πρέπει να προσαρμοστούμε σε διαφορετικές καταστάσεις», τόνισε ο Γερμανός προπονητής της Μπαρτσελόνα.

«Η ιδέα μας είναι να πιέζουμε όσο το δυνατόν περισσότερο. Πρέπει να πλησιάζουμε όλο και πιο κοντά, πρέπει να είμαστε μια συμπαγής μονάδα και να μην αφήνουμε κενά μεταξύ των γραμμών. Ότι κάναμε στο δεύτερο ημίχρονο κόντρα στην Μπάγερν Πιστεύω στην ομάδα και έχουμε πολλές ιδιότητες ξέρει τι πρέπει να κάνει και ότι η μεγαλύτερη δύναμή μας είναι να είμαστε ενωμένοι. Όλοι οι παίκτες πηγαίνουν προς τον καλό δρόμο. Η δουλειά μας είναι όλοι οι παίκτες να βελτιώνονται κάθε μέρα».

Για τη διαιτησία:

«Οι διαιτητές έχουν πολύ δύσκολη δουλειά. Δεν είναι δική μου δουλειά, η δική μου είναι να προετοιμάζω τους παίκτες. Έχω καλή εμπειρία με τους διαιτητές. Δεν έχω κανένα πρόβλημα. Το είπα η ομάδα μου ότι πρέπει να  επικεντρωθεί στην απόδοση και όχι στον διαιτητή. Δεν κοιτάμε την απόδοση του διαιτητή. Έπαιζα ήδη εκεί στο “Μπερναμπέου” ως παίκτης και δεν έγινε τίποτα με τους διαιτητές».

Το βράδυ της Τετάρτης ήταν μία φανταστική ατμόσφαιρα. Γι’ αυτό και παίζουμε ποδόσφαιρο, για να κερδίζουμε. Και στο Clasicο. Όταν όλοι παίζουν, το κάνουν για τους οπαδούς. Το να παίζεις το Clasicο είναι αυτό που θέλει ο καθένας. Αυτό είναι το Clasicο με κεφαλαία γράμματα. Εκείνα στη Γερμανία δεν είναι οι ίδιοι».