Πιστή στην... παράδοση που χτίζει εις βάρος της ομάδας της Σαρδηνίας η αντίστοιχη του Ρούνιαϊτς

Αυτήν τη φορά η Ουντινέζε αξιοποίησε το αριθμητικό μειονέκτημα του αντιπάλου της κι εν προκειμένω της Κάλιαρι επικρατώντας 2-0, στην αναμέτρηση που άνοιξε την αυλαία της 9ης Αγωνιστικής για τη Serie A.

Το μίνι αήττητο σερί για την ομάδα του Ντάβιντε Νίκολα έλαβε τέλος στο «Φρίουλι», εκεί όπου η ομάδα του μετράει μόλις δύο νίκες στις τελευταίες δέκα έξι επισκέψεις της. Σ΄αυτό καταλυτικό ρόλο έπαιξε η αποβολή με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Μακούμπου με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα. Εξέλιξη που αλλοίωσε τα σχέδια του 51χρονου Ιταλού τεχνικού καθώς αναγκάστηκε ν’ αποσύρει τον Γκαετάνο για να περάσει στη θέση του τον Νταϊόλα σε έναν σχηματισμό 3-5-1.

Ωστόσο, δεν κατάφερε πολλά καθώς δύο λεπτά μετά ο Καμαρά έβγαλε τη σέντρα, ο Λούκα πήρε την κεφαλιά για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Πέμπτη φορά που σκοράρουν οι ποδοσφαιριστές των «μπιανκονέρι» με τον συγκεκριμένο τρόπο ενώ ως τώρα δεν έχουν δεχθεί τέρμα με κεφαλιά!

Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα η Κάλιαρι δεν κλείστηκε παρουσιάζοντας μια ισορροπημένη εικόνα της αναμέτρησης. Ο Ρούνιαϊτς στον πάγκο της Ουντινέζε φαινόταν αρκετά προβληματισμένος, την ίδια ώρα που ο ομόλογός του στον αντίπαλο πάγκο έψαχνε λύσεις, ανακατεύοντας την τράπουλα σε μια προσπάθεια να φέρει το ματς στα ίσια.

Στο 73′ πέρασε ταυτόχρονα στον αγώνα τους Ζαράγκα, Μοντέστο, Μπράβο, άλλαξε τον σχηματισμό σε 3-4-1-1 αλλά πριν προλάβουν να δει την εφαρμογή όλων αυτών στην πράξη, ο Κέιναν Ντέιβις με ένα… σεντερφορίσιο γκολ, καθώς πήρε την μπάλα στη γωνία της περιοχής και παρά το έντονο μαρκάρισμα εκτέλεσε δυνατά όντας εκτός ισορροπίας νικώντας τον Σκουφέτ για το τελικό 2-0.