Η μονομαχία των δύο Ελλήνων αμυντικών δεν είχε νικητή! Σπουδαίες εμφανίσεις απ' τους πορτιέρε Βασίλιε και Γκραμπάρα.

H Ζανκτ Πάουλι υποδέχτηκε τη Βόλφσμπουργκ για την 8η αγωνιστική της Bundesliga και οι δύο ομάδες ήρθαν ισόπαλες χωρίς τέρματα (0-0). Για τους γηπεδούχους αγωνίστηκε ολόκληρο το 90λεπτο ο Μανώλης Σάλιακας, ενώ για τους φιλοξενούμενους αντίστοιχα ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης. Οι “πειρατές” πρωταγωνίστησαν στο ξεκίνημα του αγώνα, καθώς παίζοντας έξυπνα το επιθετικό transition, δημιούργησαν σημαντικές ευκαιρίες για το πρώτο γκολ του αγώνα, με εκφραστή τον Εγκστάιν. Ο πορτιέρε της Βόλφσμπουργκ, Καμίλ Γκραμπάρα, ήταν σε σπουδαία μέρα και κράτησε με ωραίες επεμβάσεις το “μηδέν παθητικό”. Ο Σάλιακας είχε ένα καλό σουτ στο 36΄, αλλά τη σημαντικότερη ευκαιρία των γηπεδούχων στο πρώτο μέρος σπατάλησε ο αρχηγός Τζάκσον Ιρβάιν με σουτ μέσα απ’ την περιοχή, το οποίο εξουδετέρωσε ο Γκραμπάρα. Η Βόλφσμπουργκ είχε σημαντική στιγμή στο φινάλε του πρώτου μέρους με τον Βιντ, αλλά και ο Βασίλιε ήταν σε εγρήγορση απ’ την άλλη πλευρά του γηπέδου κι έτσι το 0-0 ήταν το αποτέλεσμα του πρώτου μέρους.

Το δεύτερο 45λεπτο άνηκε σαν εικόνα στη Βόλφσμπουργκ, η οποία φάνηκε να υπερνικά την αντίπαλο της σε φυσικές δυνάμεις κι έτσι κέρδισε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και δημιούργησε περισσότερες ευκαιρίες. Στο 48′ έχασε ευκαιρία με τον Αμούρα, ενώ στο 52′ ακυρώθηκε οριακά, αλλά ορθώς γκολ της Ζανκτ Πάουλι. Στο 58′ ο Κουλιεράκης πήρε την μπουκιά απ’ το στόμα του Εγκστάιν πριν εκτελέσει για το 1-0. Από εκεί και πέρα μόνο οι “λυκοι” έψαξαν το γκολ με τους Τομάς και Μπέρενς, αλλά η συμπαγής αμυντική γραμμή της Ζανκτ Πάουλι και ο σπουδαίος Βασίλιε διατήρησαν το 0-0! Μετά από 8 αγωνιστικές η Ζανκτ Πάουλι έχει μόλις 5 βαθμούς, ενώ η Βόλφσμπουργκ είναι οριακά ψηλότερα στη βαθμολογία με 8.

Η Ζανκτ Πάουλι έχει μπροστά της τη μονομαχία με τη Λειψία (29/10) για τον δεύτερο γύρο του Κυπέλλου Γερμανίας, ενώ η Βόλφσμπουργκ θα υποδεχτει αντίτσοιχα την Μπορούσι Ντόρτμουντ.