Ο ΠΑΟΚ νίκησε την ΑΕΚ με 87-82 στο κλειστό της Πυλαίας, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Basket League, σε ένα παιχνίδι που κρίθηκε στις λεπτομέρειες.

Οι «ασπρόμαυροι» κατόρθωσαν έπειτα από ένα όμορφο και συγκλονιστικό παιχνίδι να «λυγίσουν» τους «κιτρινόμαυρους» και πλέον οι δύο ομάδες έχουν το ίδιο ρεκόρ (2-2) και με 6 βαθμούς έπειτα από τέσσερις «στροφές», συγκατοικούν στη βαθμολογία.

Ο άτυχος της αναμέτρησης δεν ήταν άλλος από τον Κουζέλογλου που αποχώρησε τραυματίας κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για διάστρεμμα.

Όσον αφορά την εξέλιξη του ντέρμπι, από την αρχή ήταν φανερό ότι οι δύο επιθέσεις βρίσκονταν σε καλό απόγευμα, με την ΑΕΚ να έχει περισσότερες λύσεις και πιο «καθαρές» ματιές προς το καλάθι, παίρνοντας από νωρίς το προβάδισμα και μάλιστα το φινάλε του εναρκτήριου κομματιού της αναμέτρησης τη βρήκε να είναι μπροστά με διαφορά πέντε πόντων (19-24) και να πατάει καλύτερα στο παρκέ.

Η αντίδραση του ΠΑΟΚ ήρθε όπως αναμενόταν στη δεύτερη περίοδο και όχι μόνο δεν επέτρεψε στους φιλοξενούμενους να ξεφύγουν περισσότερο αλλά πλησίασε και προσπέρασε κιόλας. Οι δύο αντίπαλοι συμβάδιζαν διαρκώς στο σκορ κι εναλλάσσονταν στην πρωτοπορία, με τον Κρούζερ να ηγείται για τους Θεσσαλονικείς και τον Χέιλ να είναι «καυτός» για τους «κιτρινόμαυρους». Το σκορ στην ανάπαυλα του ημιχρόνου ήταν 48-49 και όλα ήταν «ανοιχτά» ενόψει του δευτέρου μέρους. 

Η «σκυλομαχία» συνεχίστηκε και στην τρίτη περίοδο με τη μορφή του αγώνα πάντως να αλλάζει αρκετά, καθώς οι δύο άμυνες «έσφιξαν» πολύ και δεν επέτρεπαν εύκολα καλάθια, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξει αστοχία κι από τις δύο πλευρές και να μειωθεί η παραγωγικότητα. Πάντως ο ΠΑΟΚ είχε αποκτήσει τον έλεγχο κι ένα σταθερό αλλά κι ελαφρύ προβάδισμα. Στο 30′ ο φωτεινός πίνακας του γηπέδου έγραφε 65-61 και το φινάλε αναμενόταν συγκλονιστικό.

Το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν ακατάλληλο για καρδιακούς, όμως ο ΠΑΟΚ διατηρούσε τον έλεγχο και σιγά-σιγά άρχισε και να ξεφεύγει μάλιστα, χωρίς πάντως να μπορεί να πάρει διαφορά ασφαλείας. Για πρώτη φορά μάλιστα κατόρθωσε να πάρει «αέρα» εννιά πόντων (84-75) στο 38′, όμως η ΑΕΚ δεν τα παράτησε και μείωσε 84-80, χάνοντας δύο ευκαιρίες για να πλησιάσει ακόμα παραπάνω. Τίποτα δεν μπορούσε να αλλάξει πλέον όμως και οι γηπεδούχοι πήραν τη νίκη με 87-82.