Οι ενοχλήσεις που ένιωσαν Βέλεθ και Σιφουέντες κατά την διάρκεια του ντέρμπι της 9ης αγωνιστικής μεταξύ Παναθηναϊκού και Άρη, προβληματίζουν τον Άκη Μάντζιο

Η προετοιμασία του Άρη ενόψει του πρώτου αγώνα κυπέλλου με την ΑΕΚ συνεχίζεται επί Αθηναϊκού εδάφους και το κλίμα στα αποδυτήρια της ομάδας είναι εξαιρετικό.

Όχι για την γενική εικόνα που έδειξαν οι “κιτρινόμαυροι” στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Παναθηναϊκό, αλλά για το γεγονός ότι κατάφεραν να πάρουν την ισοπαλία μετά από μέτρια απόδοση και στο τέλος της… ημέρας να φιγουράρουν στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Ο έλληνας τεχνικός της ομάδας της Θεσσαλονίκης, περιμένει να μάθει για την εξέλιξη των ενοχλήσεων που ένιωσαν κατά την διάρκεια της αναμέτρησης την περασμένη Κυριακή, τόσο ο Βέλεθ, όσο και ο Σιφουέντες.

Πρόκειται για δύο σημαντικές μονάδες που έχουν καταλυτικό ρόλο στην πορεία του Άρη μέχρι σήμερα, αλλά η υπάρχει και η άλλη πλευρά του νομίσματος…

Οι επιλογές των ποδοσφαιριστών που έρχονται από τον πάγκο, είναι κάτι παραπάνω από αξιόπιστες και η παρουσία τους στην αρχική ενδεκάδα αποπνέει εμπιστοσύνη.

Αν πρέπει να σταθούμε στην κάλυψη των κενών για τους δύο συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές, αυτά θα καλυφθούν από τον Φαμπιάνο (για το κέντρο της άμυνας) και από τον Νταρίντα (στη μεσαία γραμμή).

Μία ακόμη θέση που… παίζεται είναι στο αριστερό άκρο της άμυνας, όπου ο Χουάνκαρ διεκδικεί θέση βασικού για το παιχνίδι της Φιλαδέλφειας αντί του Φρίντεκ, η παουσία του οποίου κόντρα στον Παναθηναϊκό κυμάνθηκε σε μέτρια επίπεδα.

Προβληματισμός τέλος, υπάρχει και για τον Σίστο τη θέση του οποίου είναι πολύ πιθανό να καλύψει ο Σαβέριο.
Ο 25χρονος μέσος από το Εκουαδόρ, που έμεινε παροπλισμένος για μεγάλο χρονικό διάστημα, είχε θετική παρουσία στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό από την στιγμή που πέρασε ως αλλαγή – με αποκορύφωμα την ασίστ στον Μορόν, γκολ με το οποίο οι “κιτρινόμαυροι” διαμόρφωσαν το τελικό 1-1.