Η Στέλλα Νικολουδάκη, η διευθύντρια διοικητικών υπηρεσιών της Ε.Φ.Ο.Επ.Α., έλυσε χτες 31/10 τη σύμβαση εργασίας της λόγω συνταξιοδότησης.
Εργάστηκε τελευταία φορά την Πέμπτη και μέσα σε κλίμα συγκίνησης αποχαιρέτησε τις επί χρόνια συνεργάτιδές της με τις εκατέρωθεν ευχαριστίες και ευχές για τη συνέχεια να συμπληρώνουν την ιδιαίτερη αυτή μέρα. Και πώς να μην είναι ξεχωριστή η στιγμή του αποχαιρετισμού όταν η Στέλλα Νικολουδάκη πρόσφερε τις πολύτιμες υπηρεσίες της στην ομοσπονδία για σχεδόν 41 συναπτά έτη!
Προσελήφθη ως υπάλληλος γραφείου στη 1 Φεβρουαρίου 1984 και δουλεύοντας όλα τα χρόνια άοκνα, ακατάπαυστα, με συνέπεια και ζήλο σε διάφορα επίπεδα, ταυτίστηκε με την ομοσπονδία. Όταν πρωτοπήγε στα γραφεία της Ομόνοιας πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου ήταν ο αείμνηστος Χρήστος Χριστοδουλάτος. Τη θέση του γενικού γραμματέα κατείχε ο επίσης αλησμόνητος Γιάννης Λουκάς, ενώ ο μετέπειτα διάδοχός του Μανώλης Κολυμπάδης ήταν την ίδια περίοδο πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής.
Με το που ανέλαβε καθήκοντα είχε την παρότρυνση άλλης υπαλλήλου της ομοσπονδίας να οργανώσει ταξίδι των εθνικών ομάδων. Στην πρώτη της… απόπειρα τα κατάφερε μια χαρά κι από τότε ανέλαβε υπεύθυνη των αντιπροσωπευτικών συγκροτημάτων.
ΥΨΗΛΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Ιδιαίτερα αποτελεσματική στο οργανωτικό κομμάτι ανέλαβε σημαντικά πόστα σε διάφορες διεθνείς διοργανώσεις, που ανέλαβε η Ελλάδα. Ενδεικτικά, στο περίφημο ΕΠΕΑΝ του 1987, το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων, που είχε γίνει στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, ήταν βοηθός του διευθυντή αγώνων. Στους Μεσογειακούς Αγώνες της Αθήνας το 1991 (με την επιτραπέζια αντισφαίριση να φιλοξενείται στο κλειστό γυμναστήριο της Αρτάκης, στη Νέα Σμύρνη) εργάστηκε ως υπεύθυνη των εθνικών ομάδων. Στο Προολυμπιακό τουρνουά της Πάτρας το 1996 βρισκόταν στην Οργανωτική Επιτροπή. Στο ελληνικό World Tour του 2004, την πρόβα τζενεράλε για το Ολυμπιακό τουρνουά στο Γαλάτσι δούλεψε ως υπεύθυνη για τη διαμονή των αποστολών. Και μήνες μετά, στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2004 ανέλαβε την τιμή να είναι αρχηγός αποστολής.
Επίσης, έζησε από την αρχή τα Σχολικά πρωταθλήματα Αττικής, που έγραψαν ιστορία. Βοήθησε στην οργάνωσή τους από το 1ο, που έγινε το 1984 στη Νίκαια, μέχρι το τελευταίο εκείνης της σπουδαίας εποχής, που διεξήχθη το 1990. Οι υπηρεσίες της χρειάστηκαν βέβαια και σε όλα τα Βαλκανικά πρωταθλήματα νεαρών κατηγοριών, που φιλοξένησε η χώρα μας: Στην Πάτρα, στη Θεσσαλονίκη, στην Καστοριά και στο Λουτράκι. Επιπλέον, ήταν στην οργάνωση όλων των αγώνων για τα Ευρωπαϊκά λιγκ (ή προκριματικά Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων), που έχουν γίνει στην Ελλάδα. Το World Table Tennis for Health Festival, η πολύ μεγάλη διοργάνωση, που έγινε πριν από έναν χρόνο στο Ηράκλειο της Κρήτης για τους αθλούμενους με νευρολογικές νόσους, ήταν το τελευταίο διεθνές event στο οποίο εργάστηκε.
Λόγω των αρμοδιοτήτων της πολλές οι επισκέψεις και στο ομοσπονδιακό προπονητήριο στο ΣΕΦ, αξέχαστες και οι υποδοχές στα αεροδρόμια σε αφίξεις των εθνικών αποστολών μετά από επιτυχίες στο εξωτερικό. Αμέτρητες οι μέρες, που χωρίς ωράριο δούλευε ακούραστα για διάφορα θέματα, αλλά έχει να θυμάται με νοσταλγία ότι τρεις φορές είχε την ευκαιρία να βρεθεί στο εξωτερικό με την εθνική αποστολή. Σπουδαιότερη εμπειρία το ταξίδι στην Οσάκα της Ιαπωνίας για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2001.
Το 1994 ήταν αρχηγός αποστολής σε διεθνές ατομικό τουρνουά, που είχε γίνει στο Βελιγράδι, όταν μαίνονταν εμφύλιες πολεμικές συγκρούσεις με τους Βόσνιους, ενώ η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. χρειάστηκε την παρουσία της και σε αγώνα Ευρωπαϊκού Λιγκ της εθνικής γυναικών στην Πολωνία.
Από το 2010 η Νικολουδάκη είχε τον τίτλο της προϊσταμένης διεύθυνσης της ομοσπονδίας. Το 2016, όταν ο πρόεδρος Μανώλης Κολυμπάδης ανέλαβε παράλληλα γενικός γραμματέας στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, άρχισε να βοηθάει στη διοίκηση σε στενή και καθημερινή συνεργασία μαζί του. Αυτό κράτησε μέχρι τις εκλογές του 2021 και ο ίδιος ο κορυφαίος παράγοντας είχε εκθειάσει αρκετές φορές σε δηλώσεις του την καθοριστική συνδρομή όχι μόνο της ίδιας, αλλά ολόκληρου του υπαλληλικού προσωπικού ώστε να συνεχιστεί σε αυτή την ιδιαίτερη συνθήκη η εύρυθμη λειτουργία της ομοσπονδίας.
ΕΓΙΝΕ ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΙΤΗΤΡΙΑ – ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής Αθηνών από το τμήμα Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης. Δεν έχει πιάσει ποτέ ρακέτα στα χέρια της, ούτε είχε σχέση με την επιτραπέζια αντισφαίριση κάποιος άνθρωπος του οικογενειακού ή φιλικού της περιβάλλοντος. Στην επαγγελματική της σταδιοδρομία όμως, απέκτησε ποικίλα ενδιαφέροντα γύρω από το άθλημα. Έχει ασχοληθεί με την ιστορία του και δίδαξε γι’ αυτήν στις σχολές προπονητών το 2015 και το 2023, που πραγματοποίησε η Ε.Φ.Ο.Επ.Α.. Δίδαξε επίσης σε σεμινάρια προπονητών και ορισμένα τα είχε παρακολουθήσει κιόλας.
Γρήγορα επίσης, μετά την πρόσληψή της θέλησε να πάρει το σήμα του διαιτητή. Πέρασε σχολή στα μέσα του ‘80 και για διάστημα περίπου ενός χρόνου διαιτήτευε σε επίσημα ματς, ενώ στην πορεία πήρε και το χρίσμα της διεθνούς. Παρακολούθησε επίσης σεμινάρια για το ντόπινγκ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και έγινε υπεύθυνη ντόπινγκ των διεθνών αθλητών μας.
Έχει βραβευτεί από τον Α.Ο. Καρέα για την πολυετή προσφορά της στο άθλημα στο πλαίσιο του αναπτυξιακού πρωταθλήματος του σωματείου το 2017. Δούλεψε στη γραμματεία διάφορων εσωτερικών διοργανώσεων, ενώ εκπροσωπώντας τη διοίκηση της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. έχει κάνει και μικρούς χαιρετισμούς σε αθλητικές εκδηλώσεις.
Όπως προαναφέραμε, δεν είχε καμία σχέση με την επιτραπέζια αντισφαίριση μέχρι να βρεθεί στην Ε.Φ.Ο.Επ.Α., ωστόσο γρήγορα αγάπησε τη δουλειά της και το άθλημα. Απόλυτη προτεραιότητά της ήταν το καλό της ομοσπονδίας, την οποία υπηρέτησε πιστά και με πάθος όλα τα χρόνια. Συνηθίζει να λέει δε, ότι λάτρεψε σαν παιδιά της όλους τους διεθνείς αθλητές, με τους οποίους συνεργάστηκε. Οι συμμετοχές τους στις μεγάλες διοργανώσεις ή σε τουρνουά διαφόρων ηλικιών περνούσαν όλες από τα χέρια της.
Η διοίκηση της ομοσπονδίας ευχαριστεί θερμά τη Στέλλα Νικολουδάκη για την ανεκτίμητη προσφορά της και της εύχεται ό,τι καλύτερο για τη συνταξιοδότησή της. Να απολαύσει αυτό το νέο κεφάλαιο της ζωής της και να είναι γεμάτο με υγεία και χαλαρές στιγμές.