Η 37χρονη αστυνομικός είχε αξιοσημείωτη θητεία στο Τμήμα Αθλητικής Βίας με ενεργή παρουσία σε γήπεδα τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδας. Παράλληλα, διατηρούσε σχέση με έναν διακεκριμένο παλαίμαχο ποδοσφαιριστή, ο οποίος είχε τιμήσει τη φανέλα της εθνικής ομάδας, έχει κατακτήσει τίτλους και είχε αγωνιστεί σε κορυφαίες ομάδες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Ωστόσο, αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής δεν έχει καμία εμπλοκή με την παράνομη δραστηριότητα της συντρόφου του.
Η συγκεκριμένη αξιωματικός, η οποία είχε βραβευτεί το 2019 ως «Αστυνομικός της Χρονιάς», φέρεται να διαδραμάτισε κεντρικό ρόλο στην εγκληματική οργάνωση. Απόφοιτος της Σχολής Αστυφυλάκων και της Σχολής Αξιωματικών Αστυνομίας, κατείχε επίσης πτυχίο Νομικής. Υπηρέτησε σε νευραλγικές θέσεις. Η επαγγελματική της πορεία και οι διακρίσεις της την καθιστούσαν πρότυπο για πολλούς συναδέλφους της.
Το email που «έκαψε» την Αστυνομικό
Σύμφωνα με πληροφορίες, η έρευνα ξεκίνησε από ένα ανώνυμο email που εστάλη στις 30 Απριλίου 2024 στις Εσωτερικές Υποθέσεις της Ελληνικής Αστυνομίας. Το email αυτό κατήγγειλε συγκεκριμένη αξιωματικό, η οποία τότε υπηρετούσε στην Οικονομική Αστυνομία και αργότερα μετακινήθηκε στο Τμήμα Ανηλίκων. Ο αποστολέας χαρακτήριζε την αστυνομικό ως “επικίνδυνη” και “αδίστακτη”, υποστηρίζοντας ότι είχε επαφές με επιχειρηματίες και μπράβους, προσφέροντας προστασία με αντάλλαγμα μεγάλα χρηματικά ποσά.
«Στην οικονομική αστυνομία υπάρχει μία βρώμικη αστυνομικίνα που τη λένε … Εδώ και τρεις μήνες έχει βγει ραντεβού με ανθρώπους που έχουν ολόκληρα γκρουπ με βενζινάδικα και έχει κανονίσει να παίρνει μηνιάτικα λεφτά έως 30.000 ευρώ από τον καθένα για προστασία για να τους ενημερώνει αν γίνει κάποιος έλεγχος ή αν εμπλέκονται σε κάποια υπόθεση της οικονομικής. Στην κουβέντα μαζί τους λέει ότι είναι το Νο 1 της οικονομικής ότι λύνει και δένει».
Η Δράση του κυκλώματος προστασίας
Το κύκλωμα, στο οποίο συμμετείχε η 37χρονη, δραστηριοποιούνταν από τον Φεβρουάριο του 2014. Τα μέλη του παρείχαν προστασία σε οίκους ανοχής και παράνομες λέσχες, ενώ εμπλέκονταν και σε απάτες εις βάρος του Δημοσίου. Στην κορυφή της οργάνωσης βρίσκονταν τρία άτομα: ένας 58χρονος γνωστός ως «Κρητικός» ή «Λευτέρης», ένας 55χρονος με το ψευδώνυμο «Νώντας» ή «θείος» και ένας 37χρονος. Η 37χρονη αστυνομικός φέρεται να ενημέρωνε το κύκλωμα για επικείμενους ελέγχους και να παρέδιδε απόρρητα έγγραφα της ΕΥΠ στους αρχηγούς της οργάνωσης.
Συλλήψεις και κατηγορίες
Οι «Αδιάφθοροι» της Ελληνικής Αστυνομίας προχώρησαν σε 19 συλλήψεις, μεταξύ των οποίων και τεσσάρων αστυνομικών. Εκτός από την 37χρονη αξιωματικό, συνελήφθησαν τρεις ειδικοί φρουροί που υπηρετούσαν στην ομάδα ΔΙ.ΑΣ. Αθηνών. Οι τελευταίοι φέρονται να πραγματοποιούσαν αναλήψεις με τις κάρτες των αρχηγικών μελών και να παρείχαν προστασία στα σπίτια των ηγετών της εγκληματικής οργάνωσης.